Saveus efter vild comeback-koncert på Smukfest: Det var ligeså vildt som at åbne Roskilde Festival

Sidste år måtte Saveus stoppe deres Smukfest-koncert efter to numre. I år var de vendt tilbage for at tage revanche.

I år lykkedes det Saveus at gennemføre deres koncert på Smukfest - og det med stor succes. (Foto: Kasper Månsson © dr)

OBS! Videoer i denne artikel kan ikke længere afspilles, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

- På grund af tekniske problemer, er vi nødt til at aflyse Saveus-koncerten. Det er vi meget kede af. Hav en god aften.

Sådan lød de nedslående ord fra konferenciererne Andrew Moyo og Gyrith Cecilie Ross, da Saveus' længeventede koncert i P3-teltet på Smukfest sidste år endte, før den rigtigt var kommet i gang.

En defekt mixerpult havde trukket stikket på det, der skulle have været bandets, på det tidspunkt, største koncertoplevelse.

- Vi gennemfører 150 koncerter om året, og jeg mindes ikke, at vi har haft lignende tilfælde, udtalte en frustreret talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde, sidste år.

Allerede i september sidste år kunne bandet offentliggøre, at festivalen i Skanderborg havde inviteret dem tilbage til en revanche i 2018.

Større end at åbne Roskilde Festival

Så fredag aften på årets Smukfest var Martin Hedegaard og vennerne i Saveus tilbage i bøgeskoven. Denne gang på hovedscenen.

Efter at have sendt tusindvis af forventningsfulde fans hjem fra koncerten sidste år, var der meget på spil denne fredag.

Og end ikke regnen, der under koncertens første fire numre faldt med stigende intensitet over publikum, kunne tage energien fra Martin Hedegaard og Saveus.

Det samme gjaldt heldigvis også for publikum, der velvilligt hoppede, klappede, sang og hyldede bandet, der tydeligt var gået på scenen for at tage revanche.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Efter koncerten er det derfor et band, der har åndet lettet op, som dr.dk møder.

- Hold kæft, hvor var folk bare søde i dag! Og der var bare så mange mennesker. Og de var så meget med, siger bandmedlem Simon Macgregor.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Taknemmeligheden stråler ud af alle fire bandmedlemmer.

- Jeg blev faktisk ret overvældet, supplerer guitarist Kasper Krabbe og fortsætter:

- Da vi tidligere på sommeren stod op på den anden store scene (Orange Scene på Roskilde, red.), vidste vi, at der ville være rigtigt mange mennesker, fordi åbningen af Orange Scene er en tradition i sig selv.

- Men jeg blev på mange måder mere blown away i aften af menneskemængden. For vi vidste jo ikke, hvad vi skulle forvente. Så at se, at der var fyldt helt op nede bagved i dag, det var virkelig, virkelig utroligt.

Martin Hedegaard nikker ivrigt.

- Ja, vi har fået nogle gode billeder til Saveus-fotoalbummet i dag, tilføjer han med et skævt smil og griner til de andre bandmedlemmer.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

At skulle stille sig op foran Smukfest-publikummet igen efter at have skuffet dem sidste år, var én stor forløsning for bandet:

- Jeg synes, at vi i dag kunne se tilbage på sidste år på en lidt sjov måde. Vi har spillet 30 job i mellemtiden, så vi følte også, at vi kunne give folk mere, end vi kunne sidste år. Så det var vildt forløsende at stå på den scene i dag, siger Martin Hedegaard.

Har de mest trofaste fans

Den evige forbedring og justering af lyden i takt med bandmedlemmernes personlige udvikling undervejs er en stor del af succesen bag Saveus. For det betyder, at de kan blive ved med at give deres fans en fed oplevelse, mener de selv:

- Man kunne se i dag, at mange var kommet igen efter at havde set os sidste år. At folk kommer igen, tager vi virkeligt ikke for givet. Så vi vil også gerne blive ved med at kunne give noget nyt til de fans, der kommer igen. Vi vil gerne blive bedre og levere noget nyt, forklarer Martin Hedegaard.

Det er et meget lettet og lykkeligt Saveus, dr.dk møder efter koncerten. (Foto: Kasper Månsson © dr)

- Vi har virkeligt nogle af de mest trofaste fans, som kommer og ser os hele tiden. Og dem vil vi eddermame gøre meget for.

Se Saveus optræde med hittet 'Time Can Heal a Man' ved koncerten på årets Smukfest i videoen her.

FacebookTwitter