Saveus i komet-comeback på Smukfest: De smadrede det bare!

Sidste år måtte koncerten afbrydes. Men fredag aften tog Saveus revanche ved årets Smukfest.

OBS! Videoer i denne artikel kan ikke længere afspilles, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

Sidste år måtte Saveus med Martin Hedegaard i front, afbryde deres koncert efter blot to numre, da deres mixerpult brød sammen.

Derfor var forventningerne til fredag aftens koncert ekstrastore, da Saveus gik på scenen.

Heldigvis fejlede teknikken intet, og publikum hoppede og dansede igennem hele koncerten på trods af ellers kedeligt regnvejr fra oven.

I den store menneskemængde foran Bøgescenerne stod Rasmus Madsen og Niels Ingversen, og de var særligt vilde med den energi Martin Hedegaard leverede.

- Han fik publikum med, og alle havde det fedt. De laver ikke kun musik, de laver en vild stemning, når de er her. De er ikke så hævet over publikum. Altså det kunne godt være en dude, man selv kender, siger Rasmus Madsen.

Se, hvordan Saveus fik publikum med, da de leverede hittet 'Time Can Heal a Man' i videoen øverst i artiklen.

Niels Ingversen og Rasmus Madsen var vilde med Saveus koncerten og den jordnære attitude, de mente strømmede fra både Martin Hedegaard og bandet. (Foto: Kasper Maansson © dr)

Ingen af de to drenge var med til det tekniske koks af en koncert sidste år. Men de mener, at Saveus i den grad leverede varen fredag aften

- De smadrede det bare. De var mega på. Og han er så god sammen med det band. Det var en vild, vild performance med fuld skrue på. Martin hopper og danser, og man kan se, de alle sammen lever sig ind i det, siger Rasmus Madsen.

’Det hele kulminerede’

Koncerten bød på hits som ’Levitate Me’, ’Time Can Heal a Man’ og ’Himalaya’, som publikum sang lystigt med på.

Amalie Skoubo og Kristina Fangel, der havde set koncerten sammen, fortæller, hvordan det gik helt amok under ’Time Can Heal a Man’.

- Han fik bare lov til at synge igennem, og man kan høre hans stemme, og hvordan han kan komme op i de helt vilde toner. Og så var der fuld smadder på orkesteret. Det kulminerede bare fuldstændigt, siger Kristina Fangel.

- For mig var det fedt at se, hvor meget han var ude ved publikum. Og man fornemmer, hvor ydmyge de er. Og særligt i lyset af sidste år, hvor det gik galt for dem. Og jeg tror, at både publikum og band kunne mærke hinanden i dag, siger veninden Amalie Skoubo.

Kristine Fangel og Amalie Skoubo nød koncerten, som var den koncert, de havde set allermest frem til på festivalen. (Foto: Kasper Maansson © dr)

Og selvom det dryppede under koncerten, så mener de 25-årige veninder, at regnvejret egentlig kun gjorde koncerten til en endnu federe oplevelse.

- Det kan ikke slå os ud, og det er som om, det skaber lidt magi, når der kommer lidt vand. Det giver lidt ekstra. Og når folk bliver stående på trods af regnen viser det også, at Saveus er så gode, at de er værd at blive for, siger Amalie Skoubo.

Positive anmeldere

Udover publikum havde anmelderne på dette års Smukfest angiveligt også en fest under Saveus-koncerten.

Der bliver i hvert fald kastet flotte ord efter showet, som EkstraBladet blandt andet kalder for ”Et lille højdepunkt på en meget flad festival.”

- Trods støvregnen brændte Saveus dog igennem uden nævneværdige problemer, og med en dynamisk, energisk og nærværende indsats fik han folket til at flytte fødderne, skriver de i deres anmeldelse.

I Århus Stiftstidende kan man læse, at Saveus bragte "drengestreger og muskuløs popmusik" med sig til Smukfest med deres koncert, som avisen giver fire stjerner.

- Under koncerten på Smukfest kom han med lyden af noget muskuløst; det særlige hos Saveus er atmosfæren, måden han fraserer på. Der er noget mørkrandet i hans musik: Der er hemmeligheder, desperate fornøjelser og melankolske guitarriffs. Og en hel del drengestreger, skriver Århus Stiftstidende.

Facebook
Twitter