SE HELE VIDEOEN Her tager kronprins Frederik fusen på tusindvis af måbende festivalgæster

Publikum fik sig lidt af en overraskelse, da Nephew torsdag nat spillede koncert på Smukfest.

Nephew havde inviteret en helt speciel gæst med på scenen, da de sent torsdag gav koncert på Bøgescenerne foran tusindvis af glade Smukfest-gæster i Skanderborg.

Bandet havde nemlig tilkaldt kongelig forstærkning, da de skulle afgøre en sangkonkurrence om, hvilken side af publikumshavet der sang bedst med på sangen 'Worst/Best Case Scenario'.

0:00

Normalt er det Nephews forsanger Simon Kvamm, der afgør bandets traditionelle sangdyst. Men pludselig dukkede Danmarks kommende konge op på scenen som ’uvildig dommer'.

Kongelig overdommer

- Vi går til øverste hylde, når vi vælger dommere, lød det fra Simon Kvamm, mens han lagde armen om en tydelig glad og afslappet kronprins, der trådte ind på scenen i shorts og løs skjorte.

- Deres Kongelige Højhed, vil De ikke have lov til at pege på den side, der har vundet dagens sangkonkurrence?, spurgte Simon Kvamm, efter jubelbrølet, der blev udløst da kronprinsen trådte ud på scenen, var stilnet en smule af.

Herefter pegede kronprins Frederik efter nogle sekunders betænkningstid på venstre side og kronede dem som vinder af sangkonkurrencen.

Se billederne: Her fælder kronprinsen sin afgørende dom

1 / 4

Det er ingen hemmelighed, at kronprinsen er glad for Nephew, der har spillet på Smukfest flere gange.

I portrætbogen 'Under Bjælken', der udkom i 2017, løftede kronprins Frederik sløret for, hvilke sange der har betydet meget for ham.

Her var Nephews sang 'Superliga' fra 2004 blandt andet at finde på listen.

0:00
Kronprinsen blev allerede spottet tidligere på dagen bag festivalens hovedscene. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Scanpix)