Se øjeblikket: Nephews nattefest giver kuldegysninger på Roskilde Festival

Danske Nephew indtog Orange Scene for tredje gang - til stor begejstring for både publikum og anmeldere.

Både i 2007 og 2010 erobrede de Roskildes Orange Scene med to legendariske koncerter, der siden er gået over i festivalens historiebøger. Natten til fredag indtog danske Nephew så den ikoniske scene for tredje gang.

Og natten til fredag var ingen undtagelse for det danske succesband med Simon Kvamm i front.

Det danske succesband med Simon Kvamm i front leverede en hæsblæsende koncertoplevelse med pyroteknik og intenst lysshow foran et særdeles veloplagt publikum.

En af dem, der var særligt begejstret for koncerten var 27-årige Ida Sælland, der kalder koncerten hendes personlige højdepunkt fra årets Roskilde Festival.

- Jeg synes, de leverede en helt vildt fed energi. Jeg blev så glad, da Simon Kvamm kom ud på scenen og bare var oven på. Det var en vildt fed koncert, lyder det fra den unge Nephew-fan.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Hitparade manglede gamle klassikere

Nephew har i år udgivet tre EP'er, der repræsenterer de fire årstider. Den fjerde har af naturlige årsager til gode at udkomme.

Og selvom der blev spillet nye sange, så var det særligt de gamle klassikere som 'Movie Klip' og 'Igen & Igen &' der fik publikum op at hoppe i den sene nat.

Der var dog ikke blevet plads til hele hitparaden i torsdagens setliste, og det ærgrede 28-årige Anton Linh.

- Det var en rigtig god blanding af numre, men der var lige nogle sange, der manglede, siger Anton Lihn, som særligt savnede hittet ’Wannabe Darth Vader’ og L.O.C-duetten ’Hospital’.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Til gengæld var Anton Lihn, der både oplevede Nephew spille på Roskilde i 2007 og 2010, svært begejstret for gruppens seneste tilføjelse, sangerinden Marie Højlund, der sluttede sig til gruppen sidste år.

- Det giver en helt anden dimension, når der er en kvinde med på vokal – og det lød bare skide godt, lød det begejstret fra Anton Lihn.

Afgjorde 11 år gammel sangdyst

Da Nephew første gang spillede på Orange Scene i 2007, lavede Simon Kvamm en sangdyst mellem de to sider af publikum foran scenen: Hvem kunne synge højest til omkvædet i sangen 'Worst/Best Case Scenario'?

Øst vandt i 2007, men i 2010 udlignede Vest, da Nephew igen spillede på Orange Scene.

I år skulle dysten afgøres i tre set. Vest vandt det første og det andet, indtil Simon Kvamm bad om VAR - altså videoteknologien som er kendt fra VM i fodbold -, løb ud af scenen og kom tilbage og lavede den firkant med hænderne, der er nu er blevet så velkendt fra VM-kampene.

Øst fik tildelt andet omkvæd. Dermed var det sidste omkvæd altafgørende, og her tog Øst sejren hjem til stor jubel for den del af publikum, der befandt sig til højre for scenen.

Her stod blandt andre 27-årige Ellen Dall, som var glad ovenpå sejren.

- Jeg har været på vinderholdet alle tre gange, så det er helt perfekt. Jeg er sikker på, at det er min stemme, der har været afgørende – der er i hvert fald ikke så meget af den tilbage, siger en halv-hæs Ellen Dall.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Hun roste Nephew for deres evne til at underholde og inddrage publikum under koncerten.

- Man vil gerne underholdes og dét kan de altså finde ud af. Inden koncerten var jeg faktisk ret træt og lidt småskidt, men så snart koncerten gik i gang, så kørte det hele bare, siger Ellen Dall.

Anmeldere: Overlegent og effektivt

Og underholdt blev også de danske musikanmeldere.

Politiken giver koncerten fire ud af seks hjerter, og roser særligt Marie Højlund for at give 'den firkantede og lettere mandehørmende nevølyd tiltrængte runde hjørner'.

Trods fem ud af seks stjerner fra Soundvenue, mener mediets anmelder ikke, at torsdagens koncert nåede op på samme niveau som bandets tidligere udfoldelser på Orange Scene, og mener, at 'det i høj var grad nostalgien, der sejrede torsdag aften'.

Også B.T. tildeler koncerten fem ud af seks stjerner og kalder koncerten 'overlegent, effektivt og stadigvæk på toppen af poppen i det danske musiklandskab'.

Facebook
Twitter