Simon Kvamm gav skarp opsang til fodboldfjolser fra scenen: Go fuck yourself!

Spillere på det danske herrelandshold har fået dødstrusler, og det fik bægeret til at flyde over for Simon Kvamm, da han og resten af Nephew torsdag aften optrådte på Roskilde Festival.

(Foto: Thomas Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Denne artikel har tidligere indeholdt videoer, der ikke længere er tilgængelige på grund af rettighedsaftalen med kunstneren.

Torsdag nat spillede Nephew bandets tredje koncert på Orange Scene på Roskilde Festival 2018.

Og i kølvandet på det danske herrelandsholds exit ved dette års VM i herrefodbold, benyttede forsanger Simon Kvamm Orange Scenes talerør til en klar besked.

Som indledning til sangen ’Va Fangool’ sagde han.fra over for dem, der har sendt dødstrusler til Nicolai Jørgensen efter hans afgørende brændte straffespark mod Kroatien forleden:

- Til dem har jeg kun én ting at sige: Go fuck yourself...eller som man siger på mafia-italiensk: Va fangool, lød det fra Simon Kvamm.

- Jeg synes, vi til den her sang skal tænke på alle de flotte mål Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen har scoret i deres karriere!

Afgjorde 11 år gammel sangduel med VAR-kendelse

Opsangen til de onde tunger var dog ikke den eneste gang, at fodboldens forunderlige verden satte sit aftryk på Nephews koncert.

Som det var tilfældet ved deres foregående koncerter i 2007 og i 2010, så skulle campingområderne Øst og Vest endnu engang dyste om, hvem der kunne synge højest med på ’Worst/Best Case Scenario’.

I 2007 proklamerede Simon Kvamm, at vindersiden havde håneretten til næste gang, Nephew optrådte på Orange Scene. Dengang tilfaldt sejren Øst, og tre år senere i 2010 skabte bandet balance i universet ved at tildele Vest sejren.

Og i nat var tiden så kommet til det endelige opgør.

Efter 8 års fravær var Nephew tilbage på den orange scene, og Simon Kvamm måtte spøgefuldt tage det omdiskuterede dommersystem VAR i brug, som det også er set ved dette års VM i herrefodbold.

Udover deres nye og gamle hits, spillede Nephew også en opdateret version af ’Superliga’, de valgte at kalde ’Du danske supersommer’, som var en hyldest til den danske sommer, uanset hvordan den svigter eller behager Danmark.

Facebook
Twitter