Skandaløst, et freakshow og en kæmpefiasko: Anmelderne sabler Britney Spears ned

Flere medier giver sangerindens koncert på dette års Smukfest én stjerne og revser hende for ikke at synge live.

De danske anmeldere var mildest talt ikke tilfredse med Britney Spears' optræden. Blandt fans af sangerinden var meningerne dog mere blandede. (Foto: Frederik Højfeldt © dr)

- Who is it?!

Sådan skreg de ekstatiske fans helt oppe foran Bøgescenen på Smukfest onsdag aften.

Og svaret kom prompte fra verdensstjernen oppe på scenen.

- It’s Britney, bitch!

Popstarletten Britney Spears var på dansk jord for at levere en opvisning af sin lange hitparade.

0:00

Men selvom sangerinden hoppede og sprang det bedste, hun havde lært, er de danske anmeldere ikke begejstrede for den 36-årige Britneys popshow.

Kigger man på anmeldelserne af koncerten, tegner der sig et meget entydigt billede hos de danske anmeldere: koncerten var en kæmpefiasko.

- Hun lignede en uoplagt robot, der trissede omkring med tomt blik i et rædselsfuldt og mekanisk show uden varme og charme, skriver Ekstra Bladet i deres anmeldelse af koncerten, som de giver blot én stjerne.

Også BT kvitterer for Britneys kraftanstrengelser med én enkelt stjerne og kalder sangerindens show for et ’skingert, upersonligt freakshow’.

- Det lugter langt væk af kæmpe fiasko. Årets suverænt største popnavn bør som minimum kunne holde publikums opmærksomhed i mere end de tyve minutter, det tager at tage et billede til Instagram af giraffen, lyder den hårde dom hos BT.

Jyllands-Posten tildeler ligeledes showet én stjerne, og kalder det kort og kontant: ’spild af tid’.

Også Politiken er svært skuffede over koncerten, kvitterer med ét hjerte og kalder den for 'muligvis århundredets dårligste koncert'.

Kostumerne var igennem hele koncerten vovede i udtrykket. Men lige lidt hjalp det altså på anmeldernes dom. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

’Vi er blown away’

Til stor kontrast var glæden stor hos de fans, der havde fundet vej til området helt oppe foran Bøgescenen.

Her stod indehaverne af Britney-fanklubben ’Britney Spears Danmark’.

Og skal man tro superfansene, kunne selv den sureste anmelder ikke tage glæden ved aftenens koncert fra dem.

- Vi er fuldstændig blown away. Tårerne trillede ned i løbet af de første sange. Jeg fik så meget gåsehud, lyder det fra Monika Slabecka efter koncerten.

Hun bliver bakket op af en af de andre fans, der synes, det er sejt, at se Britney Spears være kommet stærkt tilbage fra nogle hårde år, da hun i 2007 oog 2008 optrådte med diverse skandaler i sladderpressen.

- I forhold til alt det, hun har været igennem, hvor hun har været nede i det sorteste hul, og på den måde kommer op på hesten igen og bare stråler nu. Det er så imponerende, og hun er skidesej. Det er fucking imponerende. Det er der ikke mange, der kan, lyder det fra Olivia Omann.

Fra venstre udgøres Britney-fangruppen af Monika Slabecka, Anja Hansen, Olivia Omann, Louise Astrup og Isabella Jean. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Og netop sangerindens fighter-ånd er noget Monika Slabecka som fan kan spejle sig i både før, under og efter koncerten.

- Vi har alle sammen her været igennem nogle ting, hvor hendes musik har betyder utrolig meget for os, om det så har været mobning eller kærestesorger. Og vi vender altid tilbage til hendes musik for at komme igennem de svære tider, siger hun.

En skuffet fan

I det tætpakkede område foran scenen stod også 26-årige Nick Hvidtfeldt.

Han har været fan af sangerinden i mange år og ærgrer sig over, at hans store idol ikke kunne leve op til forhåbningerne.

- Det var ikke en koncert med den Britney, man kunne ønske sig. Man ønsker sig en Britney, der ejer scenen, overstråler sine dansere, føler sig hjemme og ser ud til at have det sjovt, i stedet for at være det her angstprægede espeløv, vi så i aften. Der var fine momenter. Men generelt gav hun ikke sig selv 100 procent, siger han.

Nick Hvidtfeldt er 26 år og har efter i aften oplevet Britney Spears live seks gange. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Han understreger dog, at koncerten alligevel var en vidunderlig oplevelse som fan af sangerinden.

- Det var en pissegod koncert, for jeg er kæmpe fan. Og jeg ville købe det, hvis hun sked i en dåse og solgte det. Det betyder også bare, at jeg ikke kan lade være med at sammenligne hende med den Britney, jeg startede med at være fan af dengang, hun var på toppen. Og i dét lys, var koncerten i aften bare en mere slatten omgang, siger han og forklarer, hvorfor han så alligevel ikke kan lade være med at elske sangerinden.

- Hun har en magisk tiltrækningskraft på mig, som blandt andet ligger i hendes stemme. Jeg bliver altid draget af den og får lyst til at høre mere af den. Så musikalsk er det altid en fryd at høre, det hun udgiver.