Smukfest vil flytte ikonisk scene: Sådan bliver der plads til tusindvis af ekstra gæster

Hvis ikke Bøgescenerne flyttes, risikerer Smukfest at gå glip af de største kunstnere i fremtiden, vurderer festivalens talsmand.

Bøgescenerne var pakket til bristepunktet fredag aften, da den amerikanske rapsensation Post Malone gæstede Smukfest. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

Smukfests hovedscene, Bøgescenerne, skal flyttes 45 meter tilbage i skoven, allerede til næste års festival.

Sådan lyder ønsket om en udvidelse af Danmarks næststørste festival fra talsmand Poul Martin Bonde.

- Vi har et ønske om at flytte bøgescenerne 45 meter tilbage, fordi Bøgescenerne, vi har i dag, er ved at være utidssvarende i forhold til de kæmpe produktioner, kunstnerne kommer med, siger han.

- Så for fortsat at kunne tiltrække navne fra den øverste hylde, er vi nødt til at bygge nogle nye scener.

Tvillingescener skal have vokseværk

Bøgescenerne er to helt ens scener ved siden af hinanden, hvor de største artister optræder på den ene scene, mens der pilles ned og stilles op til næste navn bag det sorte tæppe på den anden.

Hvis Smukfest får alle sine ønsker opfyldt, skal Bøgescenerne skilles ad og flyttes 45 meter bagud, hvor den så skal bygges op igen større og med flere kreative muligheder for artisterne.

Bøgescenerne er to identiske scener, som bliver brugt på skift under Smukfest. Her ses de to scener om natten efter Nephews koncert. (Foto: Helle Arensbak © Helle Arensbak)

Smukfest ejer dog ikke skoven, så hvis udvidelsen skal blive en realitet, kræver det, at festivalen får lov af Skanderborg Kommune.

Indstillingen til udvidelsen er ifølge Poul Martin Bonde afleveret til kommunen, som nu er i gang med at behandle den. Til Ritzau siger borgmester i Skanderborg Kommune Jørgen Gaarde (S), at det ikke til at sige, hvor lang tid det vil tage at behandle sagen.

Artiklen fortsætter under billedet

Det var trængsel flere steder på festivalpladsen lørdag, som nok er Smukfests travleste dag. (Foto: Kasper Månsson)

Den måske kommende udvidelse vil samtidig betyde, at antallet af publikummer vil stige fra godt 55.000 til 62.500.

- For at have økonomi til at lave udvidelsen, vil vi gøre plads til at udvide med 7.500 mennesker over nogle år, siger Poul Martin Bonde.

Han håber, at udvidelsen allerede kan blive en realitet til næste års festival.

- Vi vil rigtig gerne kunne præsentere en ny Bøgescene til vores 40-års jubilæum næste år. Går det ikke så hurtigt, så må det komme i den rækkefølge, det kommer, lyder det fra festivaltalsmanden.

To timers kø til et bad

Men skal der være plads til endnu flere, så skal der gøres noget ved de problemer, som der har været under dette års festival. Det mener flere festivalgæster, som dr.dk snakkede med på Smukfest.

Artiklen fortsætter under billedet

Både Christian Weller og Jonas Dybdahl var enige om, at det kunne være fedt med endnu flere gæster. (Foto: Kasper Månsson)

- Herinde på pladsen er der sindssygt meget kø, når man skal op og forbi Bøgescenerne og komme tilbage til Kærligheden (teltområde, red.) med bus, siger 19-årige Christian Weller, inden vennen Jonas Dybdahl supplerer:

- Vi plejer at vente mindst en halv time på bussen. Det er kommet til det punkt, at man bare går hjem i stedet for at vente på bussen, selvom man er helt smadret, siger han.

Veninderne Mathilde Monberg, Maja Jensen og Anna Sort er også ved at være lidt trætte af at stå i kø til toiletterne, selvom det er en del af at være festival.

Det værste er dog køen til badet på teltområdet Kærligheden.

Artiklen fortsætter under billedet

Da veninderne Mathilde Monberg, Maja Jensen og Anna Sort blev spurgt til,hvad der skal mere af, hvis Smukfest udvides, udbrød de alle: Flere toiletter! (Foto: Kasper Månsson)

- Onsdag stod jeg to timer i kø for at komme i bad. Det er altså for lang tid, siger 18-årige Anna Sort.

Smukfests Poul Martin Bonde er ikke bekymret for, at 7.500 flere mennesker vil skabe trængsel og gøre, at Smukfest mister noget af den intimitet, der gør festivalen helt speciel.

- Vi tror på, at vi kan implementere 7.500 mennesker over nogle år på en god måde. Det er kun 10-12 procent flere end i dag. Det er ikke 100.000 mennesker, vi snakker om.

Facebook
Twitter