Bare bryster og baller på Smukfest: Provo-rapper i røvrystende protest

Det gik langt fra stille for sig, da 'Sut min klit'-rapperen Nikoline fredag indtog Smukfest.

Billeder af Nikoline på Smukfest fredag d. 9. august 2019. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Bas og baller i Bøgeskoven.

Dét kunne meget vel være overskriften for tredjedagen på dette års Smukfest.

Fredagen på landets næststørste festival bød blandt andet på et twerkende Dannebrog, provo-rap og en kærlighedserklæring fra én af landets største sangere.

Se nogle af fredagens festivalhøjdepunkter herunder.

1

Provo-rapper smed toppen og hev publikum med på scenen

  • Louise 'Twerk Queen' Kjølsen var blot én af de mange gæster, der dukkede op på scenen og gjorde Nikoline selskab. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Ved afslutningen af koncerten smed Nikoline sin top og inviterede publikum med op på scenen. (Foto: © Christian Ellegaard, dr)
  • Louise Kjølsen twerkede og dansede løs under Nikolines koncert på Smukfest. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Nikoline står blandt andet bag sange som 'Tæsk til alle', 'Svesken på disken' og 'Sut min klit'. (Foto: © Betina Garcia, dr)
1 / 4

Det kan godt være, at hun spillede på festivalens mindste scene, men det afholdte bestemt ikke rapperen Nikoline fra at starte én stor dansefest, da hun fredag indtog Sherwood-scenen.

Rapperen, der primært er kendt for sin provokerende facon og det omdiskuterede hit 'Sut min klit', havde fyldt rimpistolen med pletskud, stærke holdninger og et hav af gimmicks.

Hør 'Sut min klit' her, mens du læser videre:

Ét af de øjeblikke, der for alvor fik publikum til både at juble og spærre øjnene op, indtraf, da twerkdanseren Louise Kjølsen, også kendt som Twerk Queen Louise, indtog scenen med et stort dansk flag malet på sine bare baller.

- Jeg vil hellere have, at vi forbinder Danmark med en røv end med racisme, råbte Nikoline, inden hun sang nummeret 'Danskhed', mens twerkdronningen dansede og rystede løs.

Og Nikoline havde flere tricks oppe i ærmet.

Undervejs i koncerten fik hun selskab af både en burkaklædt danser med regnbueflag i favnen, en stor, dansende tissekone, en dragqueen og en danser iført et par hvide trusser med en stor blodplet i skridtet, ligesom hun delte både dannebrogsflag og menstruationskopper ud til folk i publikum.

Koncertens sidste nummer var et hårdtslående remix af nummeret 'Sut min klit', hvor Nikoline inviterede alle fra publikum, der havde lyst, op på scenen.

- Fuck, hvor er her varmt, råbte Nikoline, idet hun smed trøjen og sluttede koncerten af med at trampe løs på scenen med sine fans.

2

Mads Langer: 'Smukfest er min yndlingsfestival'

Der var tætpakket foran Sherwood-scenen, hvor Natholdet lavede en særlig live-special med sangeren Mads Langer som gæstemedvært. (Foto: © Narin Frausing Korkmaz, dr)

Der var lagt op til underholdning og grin, da Anders Breinholt indtog Sheerwood-scenen fredag eftermiddag med en live udgave af tv-programmet 'Natholdet'.

Og der gik også kun få minutter, før der kunne høres kæmpe latterbrøl fra det store publikum imellem bøgetræerne. I bedste 'Natholdet'-stil havde Anders Breinholt medbragt en masse sjove tv-klip - og så selvfølgelig en medvært, der på denne regnløse eftermiddag var Mads Langer. Han havde svært ved at skjule sin begejstring for i år at skulle optræde i Bøgeskoven for tiende gang.

- Det fede ved Smukfest er, at det er for alle. Det er min yndlings, yndlingsfestival at spille på, sagde musikeren til stor glæde for det fremmødte publikum.

3

Faustix gik basamok i Bøgeskoven

Trækroner og skovbund skælvede, da den danske dj Faustix indtog Bøgeskoven fredag eftermiddag.

Med lommen fuld af hårdtslående hits, en bas, der kunne give de fleste tinitus og et virvar af ildkanoner og konfetti på scenen fik den danske hitmager fyret godt og grundigt op under gæsterne på Smukfest.

Faustix spillede i løbet af koncerten sin nye single 'Need You', hvor han også fik selskab af kæresten og kendisbloggeren Irina Babenko, der gik på scenen med sin mobil for at filme fredagens eskapader.

Kom med til dakkedak-festen i videoen herover, hvor du kan se Faustix spille 'Need You'.

4

Soleima fik sløve festivalgæster i omdrejninger

Soleima, der lyder det borgerlige navn Sarah Mariegaard, kender du måske for hits som 'Cracks' og 'Low Life'. Sidstnævnte blev i 2018 udnævnt til P3's Uundgåelige og endte med at være den femte mest spillede sang på stationen sidste år.

Nummeret fik endnu en tur, da Soleima fredag gæstede Smukfest, hvor hun optrådte på festivalens Bøgescenerne.

Selvom publikum øjensynligt stadig var lidt matte i sokkerne - eller tømmermandsramte?- formåede Soleima alligevel at starte en fest foran scenen, hvor publikum lystigt sang med på hendes sange.

Se Soleima spille 'Low Life' live på Smukfest i videoen herover.