Medina i tårer efter Smukfest-koncert: Havde ikke lyst til at forlade scenen

Det var en meget rørt Medina, som onsdag optrådte på Smukfest i Skanderborg.

Medina åbnede Stjernescenen på Smukfest onsdag den 7. august og opfordrede publikum til at danse i regnen. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

Så kom Smukfest for alvor i gang!

Og der var masser af højdepunkter på festivalens første musikdag, som blandt andet bød på en kæmpe 40 års jubilæumskoncert, priser til talentfulde danske musikere og en bevægende Medina-koncert.

1

Rørstrømsk Medina takkede publikum

- Med nedture kommer der også opture, lød det fra Medina, da hun åbnede Stjernescenen onsdag eftermiddag. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

Det så bogstaveligt talt sort ud, da Medina åbnede Stjernescenen på dette års Smukfest onsdag klokken 16.15. Skyerne var mørke, og det stod ned med regn, da publikum iført regntøj sivede op til scenen.

Men så åbnede sangerinden for hitparaden, solen brød frem, lyset ramte Bøgeskoven, og regnjakkerne blev smidt.

Stemningen var tårnhøj hos både publikum og Medina selv gennem hele koncerten, som efter en time endte med, at hun spurgte, om hun måtte tage en selfie med publikum. Noget, hun normalt aldrig gør, sagde hun.

Efter koncerten gik der også kun få minutter, før Medina skrev en rørstrømsk besked på sin Instagram.

- Ord kan ikke beskrive den kærlighed, jeg mærker lige nu. Tak er kun et fattigt ord i forhold til, hvad jeg føler indeni… Glædestårer har idag ramt mine kinder, og jeg er fyldt med taknemmelighed for denne oplevelse @Smukfest AF HJERTET TAK, skrev hun og sluttede af med en hjertesmiley.

Lyt til Medinas nye hit 'Sir det ikk', mens du læser videre.

Det var tydeligt, at den 36-årige sangerinde nød at stå på scenen. Flere gange råbte hun: 'Fuck, hvor jeg elsker jer' og fortalte, at hun ikke havde lyst til at forlade scenen og publikum.

Undervejs mellem numrene tog hun sig tid til at joke.

- Om jeg vil føde dit barn? spurgte hun en mandlig tilskuer, som havde råbt til hende.

- Det bliver svært. Rigtig svært, for min mand står lige herovre. Men du kan godt passe vores børn, mens jeg er på turné, svarede hun kækt.

Den mandlige tilskuer var ikke alene om sit positive syn på Medina.

- Hun er wife-potential. Hun så godt ud… ja, hun er flot, lød det enstemmigt efter koncerten fra de tre venner Jens Jacob Nicolajsen, Emil Cramon og Theis T. Jensen.

Nogle af de tilfredse tilskuere til Medinas koncert var Jens Jacob Nicolajsen, 24 år, Emil Cramon, 22 år, og Theis T. Jensen, 22 år, som kender hinanden fra Livgarden og kalder sig 'de vestjyske musketerer'. (Foto: © Rikke Bjerge, dr)

De var sammen taget til Medina-koncert og syntes efterfølgende, at den havde overgået deres forventninger.

- Jeg var overrasket. Hun har lidt ry for ikke at ramme tonerne helt rent, men det gjorde hun rigtig godt, og hun var god til at få publikum med, lød det fra 22-årige Emil Cramon.

- Det var en kæmpe fest og en fantastisk åbner. Det gav godt humør. Vi havde gået og peppet hinanden op til, at det var det, vi skulle høre, så det var bare klasse, lød det fra 22-årige Jens Jacob Nicolajsen, mens Theis T. Jensen syntes, det var fantastisk, at de kendte alle sangene.

2

Smukfest fejrede jubilæum: 'Det er en kavalkade over mit liv'

Dodo & the Dodos optrådte til Smukfests jubilæumskoncert. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

Et 40 års jubilæum skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen. Derfor havde Smukfest hidkaldt nogle af de største danske kunstnere, såsom TV-2, Gnags og D-A-D, til den store jubilæumsfejring onsdag aften på Bøgescenerne.

I takt med, at solen forsvandt mere og mere bag skyer og træer, steg temperaturen blandt publikum. Stemningen var fremragende, og både unge og ældre dansede side om side med hænderne i vejret.

Begejstringen ville især ingen ende tage, da Dodo & The Dodos gik på scenen med klassikeren 'Vågner i natten'.

- Det er det her, der får hårene til at rejse sig, sagde 42-årige Lisa Harbøll fra Hørning, som var til koncerten.

Hun har været på Smukfest seks-syv gange, og for hende var det noget helt specielt at få chancen for at opleve så mange forskellige kunstnere samlet til én koncert.

- Det er en kavalkade over mit liv. Man kender sangene, og de vækker gode minder. Og så er der noget særligt over, at det foregår i de her rammer - inde i skoven, sagde hun.

3

De tre vindere af KarriereKanonen 2019 blev kåret

  • Indiepopbandet Patina, som består af Søren Bastrup Bojsen, Gregers Møller Jensen og Mads Skov Hansen, blev kåret som en af vinderne af KarriereKanonen 2019. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Bandet Høker blev både overraskede og begejstrede, da de blev udråbt som én af tre vindere af KarriereKanonen. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Angående Mig, med frontkvinde Laura Lilholt Andersen i spidsen, var meget glade for at blive kåret vindere af KarriereKanonen 2019. (Foto: © Betina Garcia, dr)
1 / 3

Det var skæbnens time for de otte finalister i KarriereKanonen 2019, da P3-vært Pelle Peter Jensen stod klar til at udråbe de tre vindere af musikkonkurrencen midt på festivalen.

Patina, Høker og Angående Mig er navnene på de musikere og bands, som nu kan kalde sig for det nyeste kuld skudt ud af KarriereKanonen, som tidligere har fostret eksempelvis The Minds of 99, Marie Key og Katinka.

Hør Patinas single 'Miner på papir', mens du læser videre.

Og der faldt da også et par glædestårer hos drengene fra indiepopbandet Patina, da de blev råbt op som vindere.

- Det betyder vildt meget for os internt. Vi er bedste venner. Det er et resultat af den tryghed, vi finder hos hinanden - det er bare så dejligt, at der er nogen, der kan mærke det, sagde sanger og trommeslager i Patina Gregers Møller Jensen.

Nu kan de tre vindere se frem til et skræddersyet talentudviklingsforløb, og så vender de tilbage til Smukfest næste år med deres egne koncerter.

4

Festivalpladsen åbnede: 'Det er nu, jeg skal slappe af!'

Smukfest-publikummet var mødt talstærkt op for at være blandt de første på festivalpladsen. (Foto: © Morten Bjerregaard, dr)

Klokken 15 onsdag eftermiddag skete det, som mange tusinder Smukfest-gæster har ventet på siden lørdag: Åbningen af festivalpladsen.

En af de første, der kom igennem sluserne med sit chip-armbånd, var 32-årige Jakob Kirial. Han har sammen med veninden Maria Andreasen været på Smukfest siden fredag i sidste uge, da de har arbejdet som opstillere på festivalen.

- Vi har siden fredag arbejdet til en klokken 22-23 hver aften, drukket bajere til klokken 04 om morgenen, og så er det op igen næste morgen klokken 07.30, fortæller Jakob Kirial, der er elektriker til daglig.

Så han har i den grad set frem til, at musikdagene skulle begynde.

- Jeg glæder mig vildt meget til, at jeg ikke har et vækkeur, der ringer hver morgen alt for tidligt. Det er nu, jeg skal slappe af, sagde Jakob Kirial, mens veninden Maria Andreasen rystede på hovedet:

- Vi skal overhovedet ikke slappe af, vi skal drikke en masse bajere!