Nik & Jay samlede hele Smukfest til popbrag i silende regn: 'Tak, fordi I altid er med os hele vejen'

For to år siden satte den legendariske popduo publikumsrekord på Smukfest. Fredag aften var de tilbage.

Poplegenderne Nik & Jay, som i 2019 udgiver en single hver måned, spillede på Smukfest fredag aften. (Foto: © Betina Garcia, dr)

'Hot!'. 'Boing'. 'I Love Ya'.

Det er nok de færreste, der kan huske præcis hvor mange hits den efterhånden legendariske popduo Nik & Jay har lavet, siden de debuterede i 2002.

Men det var netop, hvad horder af festivalgæster var mødt op foran Bøgescenerne på Smukfest for at blive mindet om, da de to hitmagere gik på scenen sent fredag aften – kort før regnen begyndte at sile ned fra himlen.

Det fik dog ikke folkemasserne - i alle aldre - i Bøgeskoven til at flytte sig en meter.

Nik & Jay hittede stort med singlen 'Hot!' i starten af 00'erne. Lyt til den her:

Selvom Nik & Jay har udgivet en ny single hver den første i måneden i 2019 og fortsætter med det året ud, hvilket koncerten bar præg af, blev der også plads til de gamle bangere, som, at dømme ud fra koret blandt publikum, stadig kan noget helt særligt.

- Hvorfor skulle der gå så længe, før vi måtte spille her igen?, lød det fra en veloplagt Nik, der stolt viste publikum sit største smil fra scenen.

Duoen optrådte sidst på Smukfest i 2017, hvor de satte rekord for det danske band, der har trukket flest publikummer på festivalen.

I et inferno af lasere, stjernehimmel på bagscenen, konfetti og synkrondans leverede duoen fredag et mix af stort set hele bagkataloget, fra debuten og 'Hot!' til nyere udgivelser som det engelske udspil 'Copenhagen Pop Cartel', der kom i 2013, til de helt nye singler, heriblandt 'Hot Sauce' og 'Længe leve drømmene'.

Og på trods af, at Nik & Jay er blevet ældre, så det ud til, at de nye sange har ramt plet hos de yngre fans på de forreste rækker, som fortsatte med at synge med, da de lidt ældre forstummede.

Duoen var ikke videre snakkesalige, men gav dog udtryk for en stor respekt for publikum:

- Tak, fordi I altid er med os hele vejen!

Og undervejs fik de desuden besøg på scenen.

Simon Kvamm dukkede op med en guitar under 'Kommer igen' og sang linjer fra Nephew-hittet 'Igen & igen &', og hitproduceren og dj'en Morten Breum gjorde Nik & Jay selskab hen imod finalen med blandt andet 'Domestic'.

  • Nik & Jay virkede oprigtigt glade for at være tilbage på Smukfest, da de gik på scenen fredag aften. (Foto: © Betina Garcia, Dr)
  • - Vi har kæmpe respekt for det her sted og for alle jer, der står herude i regnen, lød fra det Nik. (Foto: © Betina Garcia, Dr)
  • Selvom duoen har masser af kæmpehits at tage af, valgte de at give plads til de nyere sange. (Foto: © Betina Garcia, Dr)
  • Der var dømt fællessang, dans og arme over hovedet foran Bøgescenerne til festen med Nik & Jay. (Foto: © Betina Garcia, Dr)
  • Efter 17 år på hitlisterne og landets scener kan Nik & Jay stadig skabe en fest. (Foto: © Betina Garcia, Dr)
1 / 5

'Lidt på rutinen'

Blandt publikum var stemningen hverken præget af skuffelse eller endeløs begejstring. De fik den fest, de kom efter - men uden de helt store overraskelser.

Ægteparret Rikke og Lasse Stentoft på 30 og 31 år har fulgt duoen fra begyndelsen i starten af 00'erne, og det var ikke første gang, de fik fornøjelsen af at opleve Nik & Jay.

De var enige om, at koncerten var en sand fest - men havde det blandet med måden, sangene blev leveret på.

Rikke og Lasse Stentoft har set Nik & Jay mange gange før og er vilde med den fest, de kan levere. Parret var især begejstret for Morten Breums gæsteoptræden. (Foto: © Nanna Mejer Sørensen, dr)

- Til tider syntes jeg, de virkede lidt fraværende, som om de leverede det, de skulle, men som om det var lidt på rutinen. Jeg manglede noget nærvær, sagde Lasse Stentoft fra Aarhus.

- Men de leverer altid en fest. Man får, hvad man kommer for, tilføjede Rikke Stentoft.

Efterskoleveninderne Christina Thrane og Anne Winther fremhævede også i højere grad publikums entusiasme og sceneshowet end mændene på scenens indlevelse. Men de var begge i himlen, da 'En dag tilbage' blev spillet som koncertens endelige finalenummer.

Christina Thrane (tv.) og Anne Winther på 20 år er vokset op med Nik & Jays musik, som de husker fra deres barndom. (Foto: © Nanna Mejer Sørensen, dr)

- Det gode ved Nik & Jay er, at så mange kender numrene og danser og synger med. Publikum er til stede, og det gør meget for stemningen, mente 20-årige Christina Thrane fra Ry.

- Vi er vokset op med dem. De har jo altid været der. Jeg kan huske dem, fra jeg var helt lille. Man har ikke kunnet undgå at høre dem.

Nik & Jay udgav singlen 'Hot Sauce' i april i år. Lyt til den her: