Oscar-vinder festede med twerkende, nøgen mand i Skanderborg: 'Jeg har en penis indprentet i min hjerne nu'

Thirty Seconds To Mars med Jared Leto i front spillede op til et feststemt publikum torsdag aften på Smukfest.

Thirty Seconds To Mars med den Oscar-vindende skuespiller Jared Leto i front optrådte på Smukfest torsdag aften. (Foto: © Betina Garcia, dr)

En bombastisk trommerytme og dyb bas satte skoven omkring Bøgescenerne på Smukfest i vibrationer torsdag aften.

Og det var da også noget af et show, som til alles store overraskelse og underholdning fik besøg af en nøgen gæstestjerne, da det amerikanske rockband Thirty Seconds To Mars med Hollywood-stjernen og Oscar-vinderen Jared Leto i front gjorde deres entré.

Du husker måske bedst bandet fra sange som 'The Kill' og 'From Yesterday', som hittede på Boogie-Listen i midten af 00'erne.

Deres andet album 'A Beautiful Lie' gav dem nemlig et massivt gennembrud i 2006.

Men selvom bandet, der blev dannet i 1998, efterhånden har nogle år på bagen og ikke har hittet stort i Danmark siden 00'erne, har de stadig nogle esser i ærmet.

Sidste år udkom det femte album, 'America', som, på trods af ikke at have fået overvældende modtagelse og opmærksomhed i Danmark, er gået strygende i blandt andet bandets hjemland.

Og i bøgeskoven leverede de da også en blanding af både nye sange og ældre hits. Det var ikke overraskende sidstnævnte, som gav mest genlyd blandt publikum, men hele sættet blev leveret energisk og med en konstant opfordring til publikum om at hoppe, larme, få armene i vejret og kravle op på hinandens skuldre.

Lyt til hittet 'The Kill', mens du læser videre:

Thirty Seconds To Mars er kendt for at invitere publikum med på scenen under deres koncerter, og torsdag aften var ingen undtagelse.

Jared Leto - iført lyserødt outfit og hvid glimmerkappe - eftersøgte gentagne gange 'de vildeste og mest passionerede' blandt publikum, og hen mod slutningen af koncerten var det nøjagtig, hvad han fandt.

Leto fik nemlig øje på en nøgen mand, som han straks inviterede på scenen. Og herefter fik den ikke for lidt. Der blev både danset, twerket, lavet saltomortale og 'helikopteren', inden manden igen forlod scenen til fordel for andre fans.

Den nøgne mand, som introducerede sig på scenen som Uffe, fik den ærefulde titel som 'Danmarks vildeste person' af Jared Leto. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Jeg har en penis indprentet i min hjerne nu. Jeg vil aldrig glemme dig, mand, grinede verdensstjernen.

Badedyr og fulde folk

Det tog den karismatiske frontmand lidt tid at få publikum med, men så leverede brødrene Leto et sandt overflødighedshorn af storladne sange med mere eller mindre dystre tekster, som stod i stærk kontrast til sceneshowet, der var præget af både konfetti, kæmpe balloner og badedyr - og til sidst et kæmpemæssigt Dannebrog, som Jared Leto lystigt viftede med.

- Min bror og jeg har et særligt forhold til Danmark, det er det smukkeste sted på hele fucking planeten, lød det fra scenen.

- Og I laver virkelig gode møbler!

  • Jared Leto lod ikke publikum få et roligt øjeblik. - Hop! Lav noget fucking larm! Sæt jer fucking ned! lød det fra scenen. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Ifølge Jared Leto har både han og broren Shannon et særligt forhold til Danmark. Og til dansk møbeldesign. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Publikum jublede, da det gentagne gange regnede med konfetti. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Jared Leto opfordrede flere gange publikum til at synge med. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Jared Letos beklædning og de kæmpestore balloner stod i stærk kontrast til bandets dystre rockmusik. (Foto: © Betina Garcia, dr)
1 / 5

Der var dog én ting ved det danske publikum, som bandet ellers har spillet for flere gange før, der lod til at overraske ham.

- Alle ser virkelig fulde ud i aften. Alle holder en drink i deres hånd. Hvad sker der? lød det let overrasket og målløst fra Jared Leto.

- Normalt spiller vi senere på aftenen, så vi havde været lidt nervøse for tidspunktet. Men jeg er ret sikker på, at I er gået kolde klokken 23.

'Festivalens højdepunkt'

Selvom der ikke var plads til alle fans på scenen sammen med Thirty Seconds To Mars, blev der også festet nede blandt publikum.

To af dem, der torsdag var mødt op for at opleve Leto-brødrene i aktion – og som endda formåede at holde fast på et af badedyrene, som blev sendt ud blandt publikum – var 21-årige Amanda Alminde og Simon Jensen på 23 fra Aalborg.

- Det var megafedt! De var så gode til at få alle med og inddrage folk. Man kedede sig ikke på noget tidspunkt, som man ellers godt kan komme til under koncerter, lød det fra en storsmilende Amanda Alminde, som har været fan af bandet i ti år.

Amanda Alminde og Simon Jensen kunne forlade koncerten med et badedyr, som de lukkede luften ud af, som minde. (Foto: © Nanna Mejer Sørensen, dr)

Simon Jensen lod sig også overbevise af bandets show, selvom han ikke havde lyttet ret meget til dem inden.

- Der er ingen tvivl om, at det især var fedt, da den nøgne mand var på scenen, grinede Amanda Alminde.

Der var heller ikke meget kritik at hente hos søstrene Rikke og Laura Bjerken på 23 og 25, som var taget til Smukfest fra København.

Søstrene Laura (tv.) og Rikke Bjerken havde ikke set bandet live før, men koncerten levede op til alle deres forventninger. (Foto: © Nanna Mejer Sørensen, dr)

- Det her var festivalens højdepunkt for mig. De var en af grundene til, at jeg er på Smukfest. Jeg har været fan, siden jeg var helt ung teenager, sagde Rikke Bjerken, som især var imponeret over Jared Letos vokal og hvor jordnær, han virkede.

- Det var bare lidt synd, at selve scenen ikke var større. Han kunne godt have fået mere plads.

Sidste år udgav Thirty Seconds To Mars deres femte album. Lyt til åbningsnummeret 'Walk On Water' her: