Robbie Williams storcharmede på Smukfest: 'Gode, gamle, fucking Danmark, jeg har savnet jer!'

Det var en verdensstjerne i hopla, der onsdag aften gæstede Smukfest.

Robbie Williams indtog onsdag aften Smukfest foran et enormt publikum. Smukfest anslog inden koncerten, at omkring 50.000 gæster ville befinde sig i Bøgeskoven under stjernens koncert. (Foto: © Betina Garcia, dr)

Som årets nok største hovednavn og festivalens helt store trækplaster var forventningerne tårnhøje, da den britiske popcharmør Robbie Williams onsdag aften indtog scenen på dette års Smukfest.

Koncerten åbnede til tonerne af hittet 'Let Me Entertain You' - og det var lige, hvad han gjorde.

Robbie Williams både sang, dansede og gøglede sig gennem det halvanden time lange popbrag, hvor pauserne mellem de mange hits blev brugt på at fyre den ene far-joke af efter den anden og sende kærlighed ud mod det danske festivalpublikum.

- Gode, gamle, fucking Danmark, jeg har savnet jer! Jeg fucking elsker jer - og det er ikke bare et gammelt entertainer-trick, som jeg siger alle steder, lød kærlighedserklæringen fra Williams, der flere gange roste gæsterne i publikumshavet for deres sangstemmer, der næsten fik trækronerne i Bøgeskoven til at ryste.

Ét af Robbie Williams absolut største hits er 'Angels' fra 1997, som du kan høre her:

Udover en hitparade, der bød på popklassikere som 'Rock Dj', 'Feel' og den obligatoriske tåreperser 'Angels', havde den britiske gavtyv traditionen tro også masser af overraskelser i ærmet.

Williams' far dukkede blandt andet op på scenen og sang en duet med sønnike, som senere gav 'aarhusianske Johanne' en lummer lapdance til tonerne af Frank Sinatra-nummeret 'Something Stupid'.

Se Robbie Williams på scenen her:

  • Inden Robbie Williams gik på scenen, gjaldede en god, gammeldags nationalsang ud af højtalerne i Bøgeskoven. Sangen hedder 'Anthem of Robbie' og er dedikeret til, tja... ham selv. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Med sig på scenen i Skanderborg havde Robbie Williams både dansere, kor og et stort band. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Publikum var mødt talstærkt op foran Bøgescenerne for at opleve årets helt store hovednavn. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Der var smæk på både vokal og attitude, da Robbie Williams leverede træfsikre hitpletskud som 'Come Undone' og 'Let Me Entertain You'. (Foto: © Betina Garcia, dr)
  • Sidst Robbie Williams gæstede Danmark var i 2017, hvor han gav koncert i Parken i København. (Foto: © Betina Garcia, dr)
1 / 5

Gak og gøgl er en del af pakken

Der var ingen tvivl om, at Mr. Williams selv - og forhåbentlig også Johanne - havde en fest på scenen, og heldigvis var det også tilfældet blandt mange af de titusindvis af gæster, der var troppet op for at feste med den 45-årige hitmager.

Én af dem var 33-årige Kenneth Laursen, der onsdag aften fejrede sin fødselsdag i selskab med et par venner til koncerten.

- Jeg har altid været kæmpe fan af Robbie. Han er altid en fantastisk performer, og det viste han også i dag. Selvom man står 100 meter væk fra scenen, så føler man, at man står helt foran og er med. Jeg elsker den mand, lød roserne fra Kenneth Laursen, der i den grad syntes, at sangeren levede op til titlen som årets store hovednavn.

33-årige Kenneth Laursen har gennem årene været til fem Robbie Williams-koncerter. (Foto: © Christian Ellegaard, dr)

- Du kan jo se, hvor pakket der var her foran scenen i dag. Jeg synes, det var en genial koncert. Og alt hans gak og gøgl, det hører med i pakken. Du kan synes om det eller ej, men han får jo folk til at grine og føle sig underholdt, sagde han.

Også veninderne Camilla Hedegaard, Dorthea Berg og Laura Ravn havde taget turen til Skanderborg for at feste med Robbie Williams, og de tre 20-årige sønderjyder var bestemt ikke skuffede.

- Jeg synes, at han var kongegod. Han kan finde ud af at sætte et show i gang og få publikum med. Det var en mand med selvtillid, der stod deroppe, lød det fra Camilla Hedegaard, der noget modvilligt indrømmede, at hun nok er det, man vil kalde en Robbie Williams-fan.

Erklæret fan er veninden Laura Ravn måske ikke, men hun var positivt overrasket over popstjernens præstation onsdag aften.

- Han gjorde det bedre, end jeg havde forventet. Han overraskede mig virkelig med, hvor på og sjov han var.

Camilla Hedegaard, Dorthea Berg og Laura Ravn (fra venstre) var alle imponerede over den 45-årige popstjernes præstation på Smukfests største scene. (Foto: © Christian Ellegaard, dr)

Anmeldere er ikke imponerede

Knap så begejstrede for gavflaben er man blandt de danske anmeldere. Gaffa giver godt nok fem ud af seks stjerner og kalder Robbie Williams 'den perfekte Smukfest-entertainer', men til gengæld nøjes både B.T. og Ekstra Bladet med at give sølle to stjerner.

Ekstra Bladets anmelder kalder koncerten en 'abrupt blanding af karaoke og standup' og kritiserer Robbie Williams for flere gange under koncerten at synge covers af andres sange frem for numre fra sit eget repertoire.

Også B.T. kritiserer sangerens 'pærevælling af covernumre', men roser dog britten for hans uundgåelige evne til at underholde.

Robbie Williams udsendte i 2016 singlen 'I Love My Life', som du kan høre her: