Savner livet som musiker: Kashmir-frontmand er klar på genforening

Rocksanger og billedkunstner Kasper Eistrup savner at stå på scenen efter flere års pause.

Kasper Eistrup, forsanger i Kashmir, ses her på scenen i 2014. Samme år annoncerede gruppen, at de tog en pause på ubestemt tid. (Foto: © MARCUS ANDREASSEN, Ritzau Scanpix)

Med sange som 'Rocket Brothers' og 'Mom In Love, Daddy In Space' skrev rockgruppen Kashmir sig i midten af 90'erne og starten af det nye årtusinde ind i historiebøgerne som ét af dansk musiks største rocknavne.

Men i 2014 var det slut. De fire medlemmer i Kashmir annoncerede, at bandet ville holde pause på ubestemt tid, og siden har gruppen ikke udgivet ny musik eller optrådt sammen.

Tørkeperioden kan dog meget vel snart være over, hvis man skal tro bandets forsanger, Kasper Eistrup, der nu åbner op for en mulig genforening.

- Det er slet ikke udelukket. Jeg ved ikke, hvor de andre er med dét på nuværende tidspunkt, men hvis de er friske og klar, og det passer i forhold til alles liv, tid og planlægning, så er det noget, der skal gøres, siger Kasper Eistrup til P4 Østjylland.

Et af Kashmirs andre store hits var 'The Story of Jamie Fame Flame' fra 1994:

Rockstjernen, der blev royal billedkunstner

Siden Kashmir blev sat på ubestemt pause, har Kasper Eistrup istedet helliget sig en tilværelse som kunstner og har blandt andet ført penslen på et officielt portræt af Kronprins Frederik.

Men selvom der i dag står 'billedkunstner' og ikke 'musiker' på visitkortet, så afskriver 46-årige Eistrup ikke, at han en dag vil vende tilbage til musikken.

- Det er bestemt ikke udelukket. Der er bestemt en lyst i mig, og jeg har aldrig nogensinde sagt, at jeg aldrig vil spille musik igen, siger Kasper Eistrup, der stadig savner dele af livet som rockstjerne.

- Jeg savner det dér direkte, umiddelbare payoff, som det jo er at stå på en scene, hvor du er i kontakt med tilskuerne. Du mærker med det samme, om det virker, det, du laver, siger han.

Kronprins Frederik afslører sammen med Kasper Eistrup sit nye portræt i 2018. (Foto: © Bo Nymann, Ritzau Scanpix)

Fejrede Smukfest med stor koncert

Onsdag aften får rockveteranen dog lov til igen at stå på scenen, når han sammen med 23 andre danske kunstnere skal optræde ved en stor jubilæumskoncert, der skal markere Smukfests 40 års fødselsdag.

Og selvom Eistrup forud for koncerten indrømmer, at maven er fuld af sommerfugle, så glæder han sig til at fejre festivalen, som har en særlig plads i hans hjerte.

- Der er en vis historie omkring Smukfest for mig og for Kashmir. Jeg kan ikke huske, hvor mange gange vi har spillet her, men vi har haft nogle helt fantastiske oplevelser i skoven her. Måske nogle af de største festivaloplevelser, vi har haft.