Smukfest-hovednavn i kærlighedserklæring til danskerne: 'I har en helt speciel plads i mit hjerte'

Stormzy spillede op til nattefest og havde det unge Smukfest-publikum i sin hule hånd.

I 2017 vandt Stormzy en Brit Award for 'Bedste mandlige artist', og i 2018 tog han endnu en Brit Award for 'Årets Album'. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Torsdag var endnu en begivenhedsrig dag på Smukfest, som indledningsvist druknede efter et skybrud.

Men alt lysnede op, da Karl William sørgede for at synge folk tilbage i stemning. Og da den britiske rapper Stormzy spillede op til nattefest, nåede stemningen nye højder foran Bøgescenerne.

1

Stormzy kom, så og sejrede

Stormzy er på få år blevet en af de allerstørste, der er kommet ud af den bugnende rap- og grimescene i Storbritannien. (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

- Det er nemt at sige, at man elsker publikum, hver gang man spiller i et nyt land. Men ærligt, så har Danmark altid vist mig så meget kærlighed til alle koncerter, jeg har spillet her. I har en helt speciel plads i mit hjerte.

Sådan lød det fra en taknemmelig Stormzy, der torsdag nat indtog Bøgescenerne med en energisk performance.

- I danskere har altid en helt vild energi.

Iført en hvid undertrøje, Dolce & Gabbana-bælte og smalle jeans var den storsvedende Stormzy fra start til slut iført ét stort smil. Og han kvitterede med at spille nogle af sine største hits som eksempelvis 'Shut Up' og 'Cigarettes & Cush'.

Men da tonerne af kæmpehittet 'Vossi Bob' flød ud af højttalerne, nåede stemningen et nyt højdepunkt.

Lyt til Stormzys aktuelle kæmpehit 'Vossi Bob', mens du læser videre.

Blandt publikummerne oppe foran Bøgescenerne stod de 20-årige barndomsvenner Sigurd Carl Kirkedal Koustrup og Sigurd Illum Skov fra Sønder Bjert.

Barndomsvennerne Sigurd Carl Kirkedal Koustrup (højre) og Sigurd Illum Skov (venstre) havde en fremragende nat under bøgetræerne til Stormzy-koncerten. (Foto: © Morten Bjerregaard, dr)

De så begge Stormzys meget omtalte koncert på Roskilde Festival sidste år, og var begge enige om, at denne koncert var markant anderledes.

- Koncerten her var en helt anden oplevelse. Det her var kærlighed, musik, folk, der dansede sammen, og folk, der elsker hinanden. På Roskilde var det moshpit efter moshpit, sagde Sigurd Illum Skov, inden Carl Kirkedal Koustrup supplerede:

- På Roskilde gjaldt det mere om at dræbe hinanden, men til den her koncert handlede det mere om at kysse og kramme hinanden. Den her koncert var ren kærlighed.

2

Karl William sang publikum i stemning

Der var fællessang og fremragende stemning, da Karl William torsdag spillede eftermiddagskoncert på Stjernescenen i Bøgeskoven.

Især de unge kvindelige fans virkede aldeles ligeglade med det ustadige vejr og havde tvunget sig vej helt i front, da det aarhusianske stjerneskud sang sit hit 'Om igen'.

Den 24-årige sanger har tidligere været meget ærlig omkring, at han i otte år droppede at synge, fordi han var for nervøs til at stå på en scene.

Men Karl William virkede overhovedet ikke nervøs, da han spillede sine store hits såsom 'Blind igen', 'Samme vej' og 'Om igen', som du kan se ham optræde med i klippet øverst.

3

Iben Hjejle og Signe Lindkvist skrev Smukfest-sang

Podcast-værterne Iben Hjejle og Signe Lindkvist fik flere gange det primært kvindelige publikum til at skraldgrine. (Foto: © Narin Frausing Korkmaz, dr)

Smukfest er meget mere end musik fra store, etablerede stjerner og alkohol i lange baner.

På dette års festival går flere podcasts nemlig live - blandt andet Iben Hjejle og Signe Lindkvists populære podcast 'Sitter'.

De to festlige kvinder kom torsdag eftermiddag både forbi tissesystemer, ligestillingsrør og højintensitetsyoga i deres show og fik publikum, der primært bestod af kvinder, til at skraldgrine.

Samtidig udtrykte Iben Hjejle - som kun har været på Smukfest én gang før - hvor ellevild hun var med festivalen.

- Der ser meget flottere ud end det, der er bagved (backstage). Dér er der kun alle de grimme, kendte mennesker, lød det fra Iben Hjejle.

'Sitter'-værterne, med cirka 40.000 lyttere på podcast-afsnittene, havde også forberedt en helt særlig sang til årets festival, som de delte ud til publikum på papir - og så blev der ellers sunget med:

- På Skanderborg behøves intet filter eller kruk, for her i Bøgeskovens lys, der er vi alle smuk.