Stjernerapper, hiphop-kollektiv og verdenskendt trio: Festivaler annoncerer nye navne

A$AP Rocky og Swedish House Mafia er blandt ni nye navne til Tinderbox, mens Roskilde Festival præsenterer hele 18 kunstnere, heriblandt Brockhampton.

A$AP Rocky er kendt for at give et brag af et show. Her ses han til en koncert i Oakland, Californien i oktober i år - til sommer kan opleves på Tinderbox. (Foto: Tim Mosenfelder © (c) Getty images)

Det bliver tilsyneladende igen svært at vælge, når der skal indkøbes festivalbilletter til næste sommer.

Både Tinderbox og Roskilde Festival har i dag offentliggjort nye navne, og der bliver både plads til at danse igennem, hoppe på et tog af nostalgi og til at opdage nye navne på scenerne.

Tinderbox, der afholdes for femte gang til sommer, har netop annonceret flere store verdensstjerner til næste års festival, og heriblandt kan nævnes både den amerikanske rapper A$AP Rocky og den svenske stjernetrio Swedish House Mafia.

Førstenævnte, A$AP Rocky, har ikke givet en dansk koncert siden 2014, hvor han var aktuel med albummet 'Long.Live.A$AP'.

Siden da har han blandt andet hittet sammen med Selena Gomez på nummeret 'Good for You' samt 'Praise the Lord (Da Shine)'.

Rygterne om sidstnævnte, Swedish House Mafia, har svirret i løbet af ugen, og nu er det altså bekræftet - de kommer også til Danmark næste år.

Lyt til A$AP Rocky, mens du læser videre:

- Vi er vanvittigt stolte over at kunne bekræfte, at verdens største elektroniske navn rammer Tusindårsskoven til sommer. De tre svenskere har tidligere spillet på Tinderbox under egne navne, men det er noget helt særligt at kunne præsentere deres længeventede comeback som Swedish House Mafia, siger John Fogde, der er talsmand for Tinderbox.

I oktober måned annoncerede Steve Angello, Axwell og Sebastian Ingrosso, at de i 2019 ville tage på deres første turné under navnet Swedish House Mafia i seks år. De tre har besøgt Danmark før - her i Forum i København i 2012. (Foto: Uffe Weng © (c) Ritzau Scanpix)

Ikonisk sangerinde og danske hiphoppere

Men de to verdenskendte navne er langt fra det eneste, du kan opleve på Tinderbox næste år.

Også den ikoniske sangerinde Lana Del Rey, der siden 2012 har udsendt fire popalbum med store hits som 'Video Games', 'Young and Beautiful' og 'Summertime Sadness' vender tilbage til Danmark, som hun sidst besøgte i 2014 på Northside.

Derudover gæster endnu en populær amerikansk rapper festivalen, nemlig Macklemore, der har hittet med blandt andre 'Thrift Shop' og 'Can't Hold Us' - to sange med tilsammen mere end en milliard streams på Spotify.

Swedish House Mafia hittede blandt andet med nummeret her:

Men det er naturligvis ikke kun udenlandske kunstnere, der vil være at finde på Tinderbox. Også nogle af Danmarks egne største hiphop-kunstnere kan opleves - nemlig Suspekt, L.O.C. og Benal.

Forsanger Benjamin Hav fra Benal, der i 2019 gæster Tinderbox for første gang. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Suspekt har gæstet festivalen før, nemlig i 2017, mens det er første gang for både L.O.C., der til den tid er aktuel med sit første album i fem år og Benal, der står bag blandt andre 'Uh babe' og 'Tænker lidt på dig'.

Benal hitter lige nu med 'Tænker lidt på dig'. Hør det her:

Der er dog også kommet en dansk kvinde på programmet, nemlig Lydmor, der her i efteråret udgav albummet 'I Told You I’d Tell Them Our Story'.

Niende og sidste navn i denne omgang er et Boston-band med irske rødder Dropkick Murphys, der med en blanding af punk og folkemusik har hittet med eksempelvis 'I'm Shipping Up to Boston', der også blev brugt i storfilmen 'The Departed'.

Og det er et program, festivalen er stolte over, lyder det fra John Fogde.

- Jeg tror ikke, at vi i festivalens femårige levetid har startet ud med at offentliggøre en så stærk buket af navne. Det er kæmpestore navne at kunne sætte på vores plakat, siger han.

Roskilde præsenterer stilskabende kunstnere

På den anden side af Storebælt er der også kommet nye festivalnavne. Roskilde Festival offentliggjorde tidligere i dag 18 nye navne - heriblandt franske Christine and the Queens, det amerikanske hiphopband Brockhampton og 80'er-bandet Tears for Fears.

Christine and the Queens, der for få måneder siden udgav albummet 'Chris', slog allerede igennem i 2016 med sangen 'Tilted' fra albummet 'Chaleur Humaine'.

Ligesom mange andre af Christine and the Queens numre findes sangen både i en engelsk og en fransk udgave.

Fra Los Angeles kommer hiphop-kollektivet Brockhampton. Bandet har ifølge Roskilde Festival været på publikums ønskeseddel siden 2017, hvor de for alvor blev populære efter udgivelsen af trilogien 'The Saturation'.

Og for dem, der holder af 1980'er- og 1990'er-nostalgi, kommer Tears for Fears, der nok med stor garanti vil spille hits som 'Shout' og 'Everybody Wants to Rule The World'.

Hiphop-kollektivet Brockhampton har netop været i Danmark, da de spillede på Haven Festival i København i år. Og næste år vender de altså tilbage - denne gang på Roskilde Festival. (Foto: Valeria Magri © (c) Ritzau Scanpix)

- Christine and the Queens og Brockhampton er på hver deres måde nogle af de mest interessante og stilskabende navne i øjeblikket. De er fantastiske performere på en scene, og sammen afspejler de også den kunstneriske diversitet og uforudsigelighed, som vi gerne vil vise med programmet, og som dagens 18 nye navne afspejler, lyder det fra Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Tinderbox holdes i dagene fra den 27.-29. juni. Roskilde Festival starter lørdag den 29. juni fortsætter til lørdag den 6. juli.

18 nye navne til Roskilde:

 • Brockhampton (US)

 • Christine and the Queens (FR)

 • Jon Hopkins (UK)

 • Jungle (UK)

 • Spiritualized (UK)

 • Tears For Fears (UK)

 • Converge (US)

 • Denzel Curry (US)

 • Flohio (UK)

 • Joey Purp (US)

 • Karkhana (EG)

 • Konstrukt (TR)

 • The Maurice Louca

 • Elephantine Band (EG)

 • Neneh Cherry (SE)

 • Octavian (UK)

 • Power Trip (US)

 • Ross from Friends (UK)

 • brenn. (NO)

Facebook
Twitter