Største hovednavn nogensinde tryllebinder publikum på dansk festival: 'Tænk, at de er i lille Tisvilde!'

Dj-duoen Disclosure imponerede et feststemt publikum, da de natten til fredag gæstede Musik i Lejet.

Det største hovednavn nogensinde på Musik i Lejet levede op til forventningerne, mener publikum efter aftenens koncert. (Foto: Kasper Månsson © dr)

En lun sommeraften, cocktails i glasset, bølgeskvulp i baggrunden og lyden af dyb, basdunkede house-musik.

Det lyder måske som en scene fra den spanske festø Ibiza, men billedet er faktisk taget direkte ud af den danske sommernat i Tisvildeleje i Nordsjælland.

For da klokken passerede tolv midnat, og torsdag blev til fredag, indtog den britiske dj-duo Disclosure nemlig Musik i Lejet som det absolutte hovednavn på dette års udgave af strandfestivalen, der er blevet afholdt hvert år siden 2009.

Faktisk lyder det fra Musik i Lejet selv, at Disclosure er det største navn, der nogensinde har gæstet den nordsjællandske festival.

Og selvom det måske ikke lige ringer en klokke, når jeg nævner navnene på brødrene Howard og Guy Lawrence, så kan du med ret stor sandsynlighed nynne med på sange som 'Latch', 'White Noise' og 'Magnets' uden problemer.

Det kunne et begejstret, dansende publikum foran Strandscenen i Tisvildeleje også, da dj-brødrene retorisk spurgte, om folk var klar på at feste.

Se billeder fra koncerten herunder:

  • Da klokken slog midnat, og torsdag blev til fredag, gik de to brødre Howard og Guy Lawrence på Musik i Lejets største scene, Strandscenen, under deres dj-alias Disclosure badet i rødt laserlys. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • - Hvad så Danmark, er I klar til at feste?, spurgte Disclosure oppe fra scenen. Det var publikum. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Publikum var med fra start og hoppede, dansede og kastede håndtegn i takt til dj-duoens tunge, basdunkende rytmer. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Festivalgæsterne var mødt talstærkt op foran Strandscenen, og især da Disclosure begyndte at diske op med kendte numre som 'White Noise', blev der danset igennem i de pudderfine strandsand foran scenen. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Disclosure spillede i halvanden time og nåede klimaks med hitsangen 'Latch' - i hvert fald at dømme ud fra publikums begejstrede reaktion. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 5

Lyt til 'Latch', mens du læser videre:

0:00

'Det er kæmpe stort'

Vennerne Adam Sylvester Dietrich (til venstre), Nicklas Jørgensen (i midten) og Tobias Beck Scheibel (til højre) er til Musik i Lejet for tredje gang. De er imponerede over, at det er lykkedes festivalen at booke så stort et navn som Disclosure. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

Vennerne Adam Sylvester Dietrich (19), Nicklas Jørgensen (18) og Tobias Beck Scheibel (19) er med egne ord ikke store fans af Disclosure, men synes alligevel, at det er 'kæmpestort', at det er lykkedes Musik i Lejet at booke dj-duoen.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Det er lille Tisvilde, og så er det Disclosure - det er kæmpe stort. Prøv lige at tænke på, at de er i lille Tisvilde! Altså, der er en skov lige dér, sagde Adam Sylvester Dietrich begejstret efter koncerten, mens han pegede den stik modsatte vej af scenen - ind mod den nordsjællandske nåleskov.

- Jeg er ikke stor fan af Disclosure, men det var alligevel en fed koncert.

- Jeg hører dem heller ikke så tit, men nu står jeg her, og det er røvfedt, supplerede Nicklas Jørgensen, inden Tobias Beck Scheibel indrammede de tre venners festivalaften med følgende kommentar:

- Det er tredje år i træk, vi er her, og jeg synes klart, at Disclosure er det fedeste navn, jeg har oplevet indtil videre. De formår at skabe en fest, hvilket er virkelig fedt.

'De fik virkelig sat gang i en fest'

Sandra Nielsen (til venstre) og Elisabeth Sand Nielsen (til højre) syntes, koncertens midterdel var en lille smule kedelig, men var begejstrede for både starten og slutningen af det halvanden time lange dj-set. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

Veninderne Sandra Nielsen (25) og Elisabeth Sand Nielsen (25) var også taget forbi Strandscenen - der er Musik i Lejets største - for at overvære Disclosure-koncerten.

De mente, at duoens halvanden time lange dj-set passede perfekt til publikums stemning og den smukke udsigt over vandet lige bag ved scenen.

- Det er mega sejt, at Disclosure spiller på Musik i Lejet, og de fik virkelig sat gang i en fest, sagde Sandra Nielsen.

- Det er helt sikkert ét af de navne, vi har snakket om, at vi skulle høre her på festivalen. Men vi kommer også for selve festivalen og stemningens skyld, supplerede veninden Elisabeth Sand Nielsen.

De syntes især, at starten og slutningen af koncerten var 'mega cool', mens koncertens midte ikke helt levede op til forventningerne. Det ændrer dog ikke på, at bookingen af den britiske duo har skruet pigernes forventninger op til næste års Musik i Lejet:

- Det vil da være en skuffelse, hvis ikke der kommer noget på minimum et lignende niveau næste år, sluttede Elisabeth Sand Nielsen.

Lyt til 'White Noise', mens du læser videre:

0:00

'Den bedste koncert indtil videre'

De tre søskende Mikkel Bredgaard Larsen (til venstre), Stine Larsen (i midten) og Thomas Bredgaard Larsen (til højre) har været til Musik i Lejet sammen, lige siden den allerførste udgave af festivalen løb af stablen i 2009. (Foto: Kasper Månsson © Dr)

De tre søskende Mikkel Bredgaard Larsen (27), Stine Larsen (31) og Thomas Bredgaard Larsen (34) har været til Musik i Lejet, lige siden festivalen blev afholdt allerførste gang i 2009.

Og søskendetrioen har aldrig oplevet noget lignende Disclosures koncert på den nordsjællandske festival.

- Det er den bedste koncert indtil videre, startede Thomas Bredgaard Larsen, inden han blev afbrudt af sin lillesøser.

- Det er torsdagens højdepunkt. Jeg ved, at der er flere, der har byttet deres partoutbillet om til en torsdagsbillet bare for at komme ind og høre Disclosure. Så det siger lidt om deres status.

Søskendetrioens yngste medlem var også begejstret for den britiske dj-duo:

- Jeg har været her i ti år, og jeg har aldrig danset så meget som til denne her koncert, sluttede Mikkel Bredgaard Larsen.

FacebookTwitter