Storhittende rapper blæste publikum bagover til vild festival-debut: 'Hold kæft, han ejede den scene!'

Torsdag aften spillede Benny Jamz, hvad han selv kaldte en uforglemmelig koncert på Spot Festival.

28-årige Benny Jamz spillede torsdag karrierens første festivalkoncert som solist, da han gæstede aarhusianske Spot Festival.

Har du passeret en tændt radio, et sveddryppende dansegulv eller en solbeskinnet Soundbox i løbet af sommeren, så har dine ører med garanti stiftet bekendtskab med Benny Jamz.

Sammen med kompagnonerne, de certificerede hitkonger Gilli og Kesi, har Benny Jamz som en del af rap-kollektivet B.O.C. nemlig domineret hitlister og lydbølger sommeren igennem med hits som 'Ibiza' og 'Hajde'.

- Vi kunne ikke bede om mere. Processen og energien med at lave det har været så sjov for os, så at folk har taget så godt imod det, gør os virkelig taknemmelige, fortæller Benny Jamz, da dr.dk møder ham på dette års Spot Festival i Aarhus.

Her gav Benny Jamz torsdag aften en helt særlig optræden, da han spillede sin allerførste festivalkoncert som solist nogensinde.

- Jeg har spillet på festivaler flere gange med mine grupper (B.O.C. og Molo), men nu står jeg her alene, og det er fedt. Det er ved at være den tid, fortæller Benny Jamz og fortsætter:

- Jeg er enormt taknemmelig for, at jeg får muligheden, og det er noget, jeg virkelig har set frem til. Det er ren joy!

I starten af 2020 udgav Benny Jamz debutalbummet '1010', men grundet – ja, du ved nok hvad – har han stort set ikke haft mulighed for at komme ud og spille de nye solo-sange.

Derfor har han også set ekstra meget frem til endelig at få lov til at komme på græs igen og dele sin musik med et livepublikum.

- Da pladen kom ud, og den blev taget så godt imod, gav det mig selvfølgelig nogle forventninger. Der blev bygget op til en masse ting, som så aldrig blev til virkelighed. Så jeg har virkelig set frem til i aften, lyder det fra Benny Jamz.

Og selvom han med ti år på bagen som artist ikke længere bliver nervøs inden et show, så indrømmer han gerne, at der var noget særligt på spil forud for aftenens koncert på Spot Festival.

- Det er da sårbart. Det er min musik, og det er jo det, jeg går allermest op i, så jeg vil selvfølgelig gerne have, at det går godt, og det hele er i orden, fortæller hitmageren og tilføjer:

- Jeg kan øve mig, lave musik og vide, hvad jeg skal spille. Men jeg kan aldrig vide, hvordan koncerten bliver. Det kommer også an på, hvor god energi publikum har, så jeg håber, folk er klar på at høre noget god musik og hygge sig.

Hør hittet 'Flytilstand' med Benny Jamz her, mens du læser videre:

0:00

Måtte bede publikum træde tilbage midt i vild fest

Og at dømme efter stemningen i Ridehuset i Aarhus, hvor Benny Jamz optrådte torsdag aften, var publikum i den grad klar på både musik, hygge og det, der var værre.

- Aarhus, I er jo kogende, råbte Benny Jamz fra scenen til publikum, som flere gange i løbet af den godt 40 minutter lange koncert fik ros fra aftenens hovedperson.

Mens håndtegn - og ølkrus - fløj igennem luften, leverede Benny Jamz hits på stribe, der i den grad fik tændt op under op de musikkåde festivalgæster. På ét tidspunkt blev festen foran så vild, at Benny Jamz måtte bryde ind.

- Jeg er bange for, at nogle bliver mast, så træd lige ét skridt tilbage, venner, lød reprimanden fra scenen, før festen kunne fortsætte.

Blandt dem, der stod helt forrest til torsdagens hitparade, var vennerne Mathias Albertsen og Julius Brix. De mærkede på egen krop, hvordan Benny Jamz fik fyret op under publikum på de forreste rækker.

- Det gik ned! Det var kæmpe mosh-pit foran, og folk var virkelig glade. Særligt da de store hits kom på, gik det helt amok, lød det fra 18-årige Julius Brix.

Vennerne Mathias Albertsen og Julius Brix havde taget turen fra Silkeborg til Aarhus torsdag aften for at feste løs på Spot Festival. (Foto: Christian Ellegaard © DR)

Klarede solokoncert til topkarakter

Selvom Benny Jamz har fået følgeskab af Gilli og Kesi på sine største hits, var vennerne begge enige om, at Jamz sagtens kunne stå på egne ben.

- Han kunne sagtens bære scenen. Jeg havde selv tvivlet lidt på det, men han beviste, han både havde nok sange og nok energi til at styre showet helt selv. Det var godt at se ham fyre den af, fortalte 18-årige Mathias Albertsen.

18-årige Rasmus Tousgaard var enig i, at Benny Jamz snildt kunne klare sig uden sine vanlige hitkompagnoner.

- Han kørte det megagodt. Benny var pissegod alene, og det var bare en fucking fed koncert. Jeg savnede slet ikke Gilli eller Kesi.

Se flere billeder fra Benny Jamz koncert på Spot Festival her:

  • - Jeg kan godt lide at optræde. Det er ikke sådan noget, der bare skal overstås. Jeg er supertaknemmelig for, at jeg står i en situation, hvor jeg får lov til at spille koncerter, og det er altid noget, jeg ser frem til. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • Setlisten for torsdagens koncert talte både sange fra Benny Jamz' eget hitkartotek og fra samarbejderne med grupperne B.O.C. og Molo. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • Ifølge Benny Jamz er der stor forskel på at spille et job på en natklub og en reel koncert. - På en klub er din rolle at få en stemning op og holde festen igen. Til en koncert kan du spille de numre, som det ikke nødvendigvis er alle, der kender. Man kan vise sig selv og sin musik mere frem og får mulighed for at lukke folk lidt mere ind i sit univers. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • Det, Benny Jamz gruer mest for inden en koncert, er, om han kan huske teksterne til alle sine sange. Ellers er der ikke mange nerver at spore. - I starten, da jeg begyndte at optræde, var jeg ofte nervøs inden en koncert. Men i dag er jeg bare spændt, fordi jeg bare glæder mig så meget. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • Publikum stod tæt foran scenen i Ridehuset midt i Aarhus. - Jeg håber, I er derude for at have en fed aften, råbte Benny Jamz til publikumshavet. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • - Vi har kun 20 sekunder tilbage, lød det fra Benny Jamz, da han opdagede, at koncerten var gået over tid. Derfor måtte han stoppe hittet 'Hajde' halvvejs for at gøre plads til ørehængeren 'Ibiza', aftenens sidste nummer. (Foto: Andreas Bro © DR)
  • Alene på Spotify har 'Ibiza' høstet over ti millioner afspilninger, og den eksotiske hitbasker gav da også publikum varmen, da den som sidste nummer lukkede aftenens koncert. (Foto: Andreas Bro © DR)
1 / 7

Sammen med kammeraten Lucas Kongsted festede han med helt i front.

- Mig og drengene har hørt så meget af Benny Jamz' musik, så det var virkelig fedt at se ham i virkeligheden. Det blev måske lige vildt nok helt oppe foran, men jeg tror også bare, folk har savnet at komme til koncerter igen, lød det fra 19-årige Lucas Kongsted, der faktisk kom helt tæt på aftenens stjerne:

- Jeg fik da lige nogle high-fives fra ham undervejs!

- Benny Jamz skabte virkelig en fest, og det var fedt efter en dag, hvor meget af musikken ellers har været meget chill, lød det fra 19-årige Lucas Kongsted, der var taget til Spot Festival med vennen Rasmus Tousgaard. Aftenens højdepunkt var, da Benny Jamz spillede nummeret 'Gelato', en favorit i drengenes vennegruppe. (Foto: Christian Ellegaard © DR)

Indtog scenen med selvsikkerhed

Spot Festival bryster sig primært af at sætte... tja, spot på de mest lovende kunstnere og spæde stjernefrø på den danske musikscene.

Derfor var Benny Jamz i nogles øjne måske en overraskende booking på festivalen, hvis program ellers mestendels udgøres af helt nye talenter. Men selvom Benny Jamz ganske vist allerede har bevist sit hitpotentiale, formåede han også at kapre nye fans torsdag aften.

- Jeg kendte ikke engang nogle af hans sange, men det var fucking fedt. Han virkede så selvsikker. Hold kæft, han ejede den scene, lød det begejstret fra 23-årige Louise Borne fra Silkeborg.

For vennerne Tobias Ervolder, Louise Borne og Emil Boye var aftenens højdepunkt, da Benny Jamz spillede sommerens store hits 'Hajde' og 'Ibiza', der - ikke overraskende - da også udløste massiv fællessang blandt publikum. (Foto: Christian Ellegaard © DR)

Hun så koncerten med vennerne Tobias Ervolder og Emil Boye, der også begge blev blæst bagover af Benny Jamz' hitmaskine.

- Han skabte virkelig en fest her til aften. Jeg tror, du kunne spørge alle andre end os, og de ville også sige, at det var en kæmpe succes. Den sad lige i skabet, erklærede 24-årige Tobias Ervolder.

- Det her er én af de der uforglemmelige aftener, proklamerede Benny Jamz fra scenen, hvor han flere gange roste Spot Festival-publikummet for deres høje energi. (Foto: Andreas Bro © DR)
Facebook
Twitter