Storhittende rapper imponerede ved karrierens første solokoncert: 'Han leverede varen'

Danske Branco spillede torsdag sin allerførste koncert som hovednavn, da han gæstede mini-festivalen Summer Days.

Branco har i den grad domineret hitlisterne de seneste par år. Torsdag spillede han sin første solokoncert. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Det tittede frem med blå og røde studenterhuer blandt publikum, da rapperen Branco fredag optrådte på mini-festivalen Summer Days i Roskilde.

Og på scenen var det den danske streamingkonge selv, der nu skulle til noget af en eksamen.

Selvom Branco de seneste år har domineret streamingtjenesterne med hårdtslående hits som 'Bando Bitch', 'Hundo' og Gilli-samarbejdet 'London Town' og i efteråret blev den store sejrherre ved prisfesten Danish Music Awards, har den 28-årige hitmager - ligesom resten af branchen - haft svære kår på livescenen under coronapandemien.

Det blev der dog lavet om på, da Branco fredag gik på scenen i Roskilde og spillede sin førte solokoncert - nogensinde.

- Hvad sker der, Roskilde? Skal vi holde en fest?, lød spørgsmålet - der nok nærmere var en ordre - fra Branco, da han trådte på scenen til tonerne af åbningsnummeret 'Broke', der udløste øjeblikkelig fællessang og en regn af håndtegn.

Se et galleri fra Brancos første koncert på Summer Days her:

  • Branco åbnede koncerten til tonerne af den nye single 'Broke', der udkom i april. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Der var masser af nyudklækkede studenter at finde blandt publikum på torsdagens Summer Days. - Lav noget larm for studenterne, råbte Branco i starten af koncerten. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Brancos solodebut, 'Baba Business', udkom i 2019. I 2021 kom opfølgeren, 'Baba Business 2' . (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Da kæmpehittet 'Bando Bitch' begyndte at strømme ud af højtalerne, væltede de få festivalgæster, der ikke allerede stod klinet foran scenen, ind til koncerten for at feste med. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • - Roskilde, jeg elsker jer, råbte Branco flere gange fra den legendariske Gloria-scene, kendt fra Roskilde Festival, som i år danner de musikalske rammer om den alternative mini-festival Summer Days. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Branco havde ikke en såkaldt "hype-man" med på scenen, men stod selv for at sætte fut under publikum. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Alene på Spotify har Branco over 600.000 faste lyttere hver måned. En lille del af dem havde torsdag fundet vej til Roskilde. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • - Det kan godt være, jeg er færdig, men jeg synes, I skal gå ud og feste videre, lød opfordringen fra Branco, da debutkoncerten kom til en ende. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Branco fik ros af publikum efter sin debut-koncert. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
1 / 9

På scenen fik Branco selskab af et to-mand stort liveband, men ellers var det Benjamin Cimatu, som rapperen hedder i virkeligheden, der på egen hånd dirigerede publikum gennem sin hitparade af musikalske anekdoter fra en fortid i en kriminel løbebane, den evige jagt på skejs og det pulserende liv i storbyen.

Grundet coronarestriktioner var området foran scenen delt op i to - én sektion helt foran scenen og én længere væk - og der var mildt sagt god plads til de gæster, der havde valgt at indløse billet til minifestivalen, der kan huse i alt 1.000 gæster, men fredag ikke kunne melde udsolgt.

Trods masser af albuerum valgte publikum dog alligevel at stimle sammen i et virvar af håndtegn, dans og moshpits i miniatureform helt foran scenekanten.

- I gør det fucking godt, i forhold til vi ikke er særligt mange. Lav noget larm for jer selv, lød roserne fra Branco til det beskedne, men feststemte publikum undervejs i koncerten.

Klarede koncertdebut til topkarakter

Nogle af dem, der stod i forreste række, da Branco gjorde sin solo-debut, var veninderne Mathilda Jørgensen og Amalie Søderberg.

- Vi stod helt forrest, og stemningen var bare så fed. Jeg synes slet ikke, man kunne mærke, at det var hans første koncert som hovednavn. Han klarede det så godt og virkede super selvsikker, fortalte 22-årige Mathilda Jørgensen kort efter koncerten.

- Jeg synes også, han var virkelig dygtig. Han var god til at henvende sig til os nede i publikum og få os med. Det synes jeg er super vigtigt, tilføjede Amalie Søderberg på 23.

Veninderne Mathilda Jørgensen (tv.) og Amalie Søderberg havde i dagens anledning - og i bedste festivalstil - pyntet sig med farverigt glimmer. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Også brødrene Christian og Frederik Banja var svært begejstrede oven på Brancos solo-debut og gav den eksamensramte hitmager topkarakter for sin præstation.

- Jeg synes faktisk, han gjorde det rigtig godt, nu det var første gang, han skulle bære et show på egen hånd. Han skulle selv skabe en stemning, og det synes jeg virkelig, at han gjorde. Jeg er faktisk ret overrasket over, at det er hans første solokoncert, lød det fra 20-årige Christian Banja, der blev suppleret af sin storebror:

- Jeg hører normalt rigtig lidt Branco, men jeg synes, det var fedt, fortalte 24-årige Christian Banja og fortsatte:

- Nogle gange kan man godt som publikum føle, at det er vores ansvar at løfte kunstneren og få dem til at have det fedt - særligt når der måske ikke er så mange mennesker foran scenen - men den følelse fik jeg slet ikke her. Jeg synes, Branco leverede varen.

Brødrene Christian og Frederik Banja (tv.) var begge svært begejstrede for Summer Days-arrangementet, hvor også kunstnerne Amina og FVN optrådte torsdag. - Som kunde i den her butik er jeg meget tilfreds. Det har været en superfed dag, fortalte 24-årige Christian Banja (th.). (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Gik af scenen efter 39 minutter

Modsat andre prominente rappere, der tidligere har gæstet Dyrskuepladsen i Roskilde gennem tiden - hej, Saweetie - startede Brancos koncert ikke ét sekund senere end planlagt.

Til gengæld varede showet blot 39 minutter, hvilket ikke huede alle de fremmødte Summer Days-gæster, hvoraf mange havde indløst billet kun for at se Branco.

- Jeg synes, koncerten var alt for kort. Jeg blev lidt overrasket, da han pludselig sagde, at nu var det blevet tid til sidste sang, lød det fra 19-årige Christian, hvis efternavn DR's festivalrapporter ikke nåede at fange, før festen skulle videre.

- Og så var det lidt nedtur, at han ikke havde nogle gæster med på scenen, nu han har lavet så mange features med andre kunstnere. Men ellers var det en fed koncert, tilføjede den selverklærede Branco-fan, der var taget direkte til Roskilde efter arbejde udelukkende for at se den dansk-filippinske rapstjerne i levende live.

19-årige Christian var taget til Summer Days med en stor flok venner med det ene formål at opleve Branco på scenen. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Også 18-årige Alma Christiansen havde taget turen til Roskilde udelukkende for Brancos skyld.

- Jeg synes måske ikke, 39 minutter var helt nok. Nu har vi jo indirekte betalt 500 kroner for kun at se Branco, så jeg havde måske håbet på lidt mere, lød det fra den unge københavner, der dog alligevel havde svært ved at skjule sin begejstring over Brancos koncertdebut.

- Men det var fucking fedt. Det var fedt at høre nogle rigtige bangers, og vi kunne synge med på næsten alle sangene. Vi stod helt oppe foran, hvor folk bare stod og dansede og kastede håndtegn. Det var bare virkelig nice!

18-årige Alma Christiansen har været på Roskilde Festival tre gange tidligere og var taget til Summer Days med en flok venner for at få en lille bid af den festivalfølelse, de alle savner. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Summer Days bliver afholdt over otte dage i juni og juli. Arrangementet består i alt af 14 små mini-festivaler, da der nogle dage afholdes både en dags- og aften-udgave af Roskilde-alternativet.

Det var også tilfældet fredag, hvor Branco efter eftermiddagens koncert igen gik på scenen fredag aften - antageligt med lidt færre debut-nerver oven på den, ifølge publikum, altså vellykkede koncertdebut.

Sidste år vandt Branco prisen for 'Årets streaminghit' ved Danish Music Awards med Gilli-samarbejdet 'London Town'. Hør nummeret her:

0:00
Facebook
Twitter