Storsælgende rockband og syret sydafrikansk hiphopgruppe gæster fynsk festival

The Smashing Pumpkins og Die Antwoord er blandt de nye navne, der er tilføjet programmet på Heartland Festival.

Den sydafrikanske gruppe Die Antwoord spillede koncert på Orange Scene under Roskilde Festival 2015. Gruppen er kendt for at rappe og rave sig igennem deres koncert på diverse sprog og består af de to rappere Yolandi Visser (billedet) og Ninja. (Foto: Kasper Månsson © Gonzales Photo)

De gæstede Tinderbox sidste år, og i 2015 kunne de høres på Roskilde Festival. Nu kommer sydafrikanske Die Antwoord tilbage til Danmark, når de endnu engang gæster Fyn på Heartland Festival i 2019.

Festivalen løftede i sidste uge sløret for deres hovednavn, nemlig Beyoncés søster, Solange, og de føjer nu flere navne til næste års program.

Die Antwoord spiller hiphop, elektro og ravemusik, og med deres altid fuldstændigt outrerede sceneshow efterlader de ofte publikum tilbage med følelsen af 'hvad skete der lige der?'.

Men som en anmelder ved et af de tidligere besøg i landet så flot beskrev det: 'Alt det, de andre ikke må, det må Die Antwoord'.

0:00

Rockband vender tilbage

Udover den sydafrikanske energibombe byder festivalen også på et ikonisk rockband, nemlig The Smashing Pumpkins, der hittede især i 1990'erne med numre som 'Tonight, Tonight' og 'Ava Adore'.

Dengang blev de kaldt et af de største alternative rockbands sammen med Nirvana og Pearl Jam, men om de kan leve op til dét ry i 2019, må sommerens koncert vise.

0:00

Sidst de besøgte Danmark var tilbage i 2013 i Falconer Salen i København, men de har også besøgt Roskilde Festival - tilbage i 1997. Anmelderne var dog ikke videre begejstrede for den seneste optræden på dansk jord og kaldte blandt andet koncerten for 'en larmende langtrukken oplevelse'.

Frontfigur Billy Corgan fra The Smashing Pumpkins ses her under en koncert i Californien i sommer. (Foto: CVP/ImageSPACE/Sipa USA © (c) Ritzau Scanpix)

Sygemeldt sangerinde er tilbage

Udover de udenlandske navne får festivalen også besøg af danske Jada, der blandt andet kunne opleves på Roskilde Festival i sommer.

I sidste måned blev hun sygemeldt med stress, da hun havde brug for at trække stikket for en tid. Her blev hendes planlagte oktober-koncerter rykket til foråret, og nu er hun altså også booket til en af landets større festivaler.

Et andet dansk navn, der også vil kunne opleves på festivalen, er Folkeklubben, der selv kommer fra Langeland. Sidste år kunne de opleves på både Smukfest og Northside, og næste år vender de altså 'hjem' og spiller på en fynsk festival.

Heartland Festival finder sted ved Egeskov Slot på Fyn for fjerde gang fra den 30. maj til den 1. juni 2019.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk