Superstjerne i åbenhjertigt interview på Smukfest: Jeg kæmper med angst

Den 20-årige musiker Shawn Mendes kæmper både med angst og nervøsitet, fortæller han til DR.

Det var ikke kun kronprins Frederik, der torsdag havde valgt at lægge vejen forbi årets Smukfest.

Også den canadiske popprins Shawn Mendes var at finde i den jyske bøgeskov.

Selvom det var første gang, at den unge hitmager optrådte på festivalen, havde han store forventninger til den jyske musikfest.

- Jeg har glædet mig virkelig meget til at komme her, lød det fra Shawn Mendes, da DR fangede ham kort inden hans koncert på Smukfest.

- Musik er min yndlingsting i hele verden, og at få lov til at stå på scenen og spille hver aften i et nyt land er en drøm for mig – og nu er det blevet min virkelighed.

Se interviewet med Shawn Mendes i videoen øverst.

Shawn Mendes på årets Smukfest. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Succes kom som en overraskelse

For fem år siden var Shawn Mendes en helt normalt teenager fra Toronto i Canada, men der skulle ikke mere end blot seks sekunder til at ændre den unge sangers liv for altid.

På det sociale medie Vine delte Mendes nemlig små seks sekunder lange klip af sig selv, hvor han sang forskellige coversange.

Videoerne blev hurtigt ultra-populære, og blot ét år senere var han den mest fulgte musikalske profil på Vine og havde landet en pladekontrakt.

For hovedpersonen selv er den pludselige succes i den grad kommet bag på ham.

- Jeg havde ingen idé, om at det her ville ske. Det har været en stor overraskelse for mig. Jeg tror, at når det kommer til den slags chancer, så har du to muligheder: at forfølge det eller stoppe og ikke lade tingene ske. Og hvorfor skulle jeg ikke forfølge det her?, siger Shawn Mendes.

Roser dansk festival til skyerne

I dag er Shawn Mendes et veletableret navn på den internationale pophimmel, og onsdag - dagen før hans optræden på Smukfest - trådte han så for alvor ind i de voksnes rækker, da han kunne fejres sin 20 års fødselsdag.

- Selvom det føles på samme måde som før, så er jeg glad for at være 20 og ikke være en teenager længere, lyder det fra det unge stjernefrø, som fejrede sin fødselsdag i Amsterdam i selskab med nogle venner.

Men blot ét døgn senere stod han altså klar på Bøgescenerne i Skanderborg.

Trods de massive regnmængder, der kom væltende ned fra himlen, både skreg, skrålede og klappede et festemt publikum med på den 20-åriges hitparade af en koncert - og sangeren selv lagde heller ikke skjul på, at han nød at optræde på den jyske festival.

- Smukfest! Det her er måske det smukkeste sted, jeg overhovedet har spillet på den her turné, lød det fra Mendes, der også flere gange roste publikum for deres standhaftighed mod regnen.

Se billeder fra Shawn Mendes-koncerten i galleriet her. Artiklen fortsætter under galleriet.

  • (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)
  • (Foto: © Frederik Højfeldt)
  • (Foto: © Frederik Højfeldt)
  • (Foto: © Frederik Højfeldt)
  • (Foto: © Frederik Højfeldt)
  • (Foto: © Frederik Højfeldt)
1 / 6

Synger for at hjælpe folk med angst

Fra scenen leverede den unge kvindebedårer hits som 'Mercy' og 'Treat You Better', ligesom den seneste single 'In My Blood' også havde fundet vej til setlisten.

Og netop den sang betyder noget særlig for den canadiske sanger.

- 'In My Blood' handler om angst og at kæmpe imod den følelse. Det er en meget ærlig sang, der kommer lige fra hjertet, siger Shawn Mendes.

Lyt til 'In My Blood' her.

0:00

Sangeren kæmper selv med angsttanker og har tidligere været meget åben omkring sit mentale helbred og sin kamp mod angsten.

- Angst har været en meget ny ting for mig, og det er forskelligt fra person til person, hvordan man tackler det. Jeg har ikke skrevet sangen for at fortælle folk, hvordan de skal have det med deres angst. Jeg har bare prøvet at fortælle min historie i håbet om, at den kan til være til hjælp for andre, der har haft det på samme måde.

Bliver altid super nervøs

At synge om livets tunge emner, er ikke noget nyt for Mendes, der har i alt tre plader på samvittigheden.

For den unge singer-songwriter er det vigtigt at være hudløst ærlig i sine tekster.

- Nogle gange kommer de mest smukke sange ud af de mest simple tekster, og andre gange kan de mest komplekse ting forklares på den mest simple måde, siger han.

- Jeg vil udtrykke alt, hvad der kommer til mig. Kærlighed, angst, problemer i verdenen. Alting.

Også følelsen af nervøsitet har den canadiske popprins udforsket på sin seneste plade, 'Shawn Mendes', der udkom tidligere i år - og det er en følelse, som han kender alt for godt.

Lyt til 'Nervous' her.

0:00

- Jeg bliver altid super nervøs, om det så er op til en koncert eller noget andet. Jeg tror bare, jeg er en nervøs person. Men sandheden er, at hvis du bliver nervøs omkring noget, så er det jo fordi, at det betyder noget for dig. Og så er det en god ting, siger han.

Hvis nerverne sad uden på tøjet, var det i hvert fald ikke til at se eller mærke på den unge popstjerne, da han torsdag smeltede pigerhjerter i bøgeskoven med en koncert, der har høstet store roser af både publikum og anmeldere.

Vil du selv opleve Shawn Mendes live, så giver han koncert i Royal Arena i København den 19. marts næste år.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)