Superstjerne skuffer på Smukfest: Han vandrede ugideligt rundt på scenen

Amerikanske Kendrick Lamar levede i følge anmelderne ikke op til sin egen hype, da han gæstede Smukfest lørdag aften.

Kendrick Lamar skuffede både anmeldere og publikummer, da han lørdag aften spillede på Smukfest som årets nok mest hypede navn. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Han er kendt for sin musik om racisme, alkoholisme, social arv, identitet og ikke mindst tilstanden i Guds eget land.

Og lørdag aften var det blevet Smukfests tur til at opleve det fænomen, Kendrick Lamar efterhånden er blevet.

Lyt til hans monster-hit ’Humble’, mens du læser videre.

Pladsen foran Bøgescenerne hoppede taktfast, mens hænderne blev kastet ivrigt op mod den 31-årige rapper, der gav en anmelderrost koncert sidste gang, han var i Danmark, da han gæstede Royal Arena tilbage i marts.

Men skal man tro de danske anmeldere, leverede den amerikanske rap-komet dog ikke samme hit-show lørdag aften.

Ekstra Bladet giver rapperen tre middelmådige stjerner og mener, at han 'fremstod mat stort set fra start til slut i et blot 66 minutter kort sæt.'

- Lamar medbragte en skrabet udgave af det show, som han imponerede med i Royal Arena i foråret, og energimæssigt manglede amerikaneren også en hel del, skriver de.

I Jyllands-Posten kan man ligeledes læse en tre-stjernet anmeldelse af koncerten, som de kalder 'ensformig' og 'ujævn'.

- På numrene fra det nye album samt roste 'To Pimp A Butterfly' viste rapperen sit imponerende, lynhurtige flow, men andre steder virkede han mærkeligt uengageret - vandrende ugideligt rundt på scenen med hænderne i lommerne på hættetrøjen, skriver Jyllands-Posten.

Kendrick Lamar spillede hits som 'Bitch Don't Kill My Vibe', 'Humble' og 'All the stars' på Bøgescenen lørdag aften. (Foto: Kasper Månsson © dr)

'Han følte det ikke nok'

Én af dem, der stod blandt publikum og kastede hænder mod scenen, var 27-årige Henrik Aas, der har været fan af rapperen i omtrent fire år.

- Jeg synes, det var et fedt show. Det er måske det eneste arrangement, der ikke har været så dakke-dakket her på smukfest. Og det er helt klart en god ting, siger han.

Henrik Aas har fulgt Kendrick Lamar længe, og lørdag aften så han koncerten sammen med sin kæreste og en gruppe venner. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Men skal man tro Henrik Aas, så var han ikke blæst bagover, som han ellers havde forventet at blive i kølvandet på den snak, han havde hørt om Kendrick Lamars koncert tilbage i marts.

- Jeg synes, han selv gjorde det enormt svedigt. Men jeg synes måske ikke, han følte det helt nok. Det føltes lidt som en koncert for Smukfests publikum snarere end hans egne koncerter, hvor folk har købt billet kun for at se ham.

Henrik Aas er dog stadig fan af rapperen, som han roser for hans tekstarbejde.

- Jeg synes, han er fed, fordi han er en lyriker. Han skriver nogle tekster, som giver mening, og som har en dybde, som alle mulige andre ikke har, lyder det.

14-årig fan begejstret

Asger Randrup Skaaning er 14 år gammel og var også at finde blandt publikum. Han havde ventet længe på endelig at høre sit store idol live.

Og på trods af, at koncerten havde været en fed oplevelse for den unge knægt, så havde han alligevel en indvending efter showet.

- Han gjorde det fint. Men han kunne godt have rappet lidt bedre. Jeg synes ikke helt, han gjorde sit bedste. Men det var stadig godt, lyder det fra Asger Randrup Skaaning.

Med sig på slæb havde han sin far Martin Skaaning, som var glad for at se sønnike have en dejlig oplevelse. Det havde farmand da også selv.

14-årige Asger Randrup Skaaning brugte koncerten i selskab med sin far Martin, som også havde skaffet sønnen adgang til festivalen. (Foto: Kasper Månsson © dr)

- Jeg kender intet til musikken bortset fra, hvad der kommer ud af Asgers værelse engang imellem. Jeg kendte to af numrene, men det var en fed oplevelse, og jeg kunne godt lide sceneshowet og den måde, det hele var bundet sammen, lyder det fra Martin Skaaning.

Og Asger Skaaning har da også hørt sin del Kendrick Lamar hjemme på drengeværelset. Det var derfor også svært for ham at sætte ord på et enkelt højdepunkt ved koncerten.

- Det var nok bare at høre sangene live. Det var bare dejligt. Så det var bare det hele.

Facebook
Twitter