Sved, guitarer og latex: St. Vincent fyrede stramt show af på Roskilde

St. Vincents Roskilde-koncert er skabt af "tonsvis" af kvinder - i en branche præget af mænd. Se et nummer fra koncerten.

Denne artikel har tidligere indeholdt endnu en video, der ikke længere er tilgængelig på grund af rettighedsaftalen med kunstneren.

Da den amerikanske popstjerne og guitarist St. Vincent onsdag optrådte på Roskilde, var det med et skræddersyet sceneshow med stort feminint aftryk.

Stort set alle på St. Vincents set er kvinder. Og selvom der i selve bandet er ligestilling mellem kønnene, så er de to mandlige musikere iklædt ansigtsløse masker.

Det kan du eksempelvis se i videoen ovenfor, hvor St. Vincent spiller 'Fast Slow Disco' live på Roskilde.

Ifølge Annie Clark, som St. Vincent hedder helt privat, er det at hyre højt kvalificerede kvinder det bedste middel, hun har som arbejdsgiver, for at skabe mere diversitet i musikbranchen og i sit eget arbejdsliv.

Spørger man den 35-årige singer/songwriter, er diversitet en nødvendighed for et sundt og velfungerende arbejdsmiljø.

Hør St. Vincent fortælle om sine erfaringer med at arbejde med mange kvinder i videoen her:

En hyldest til Nick Cave

Onsdag aften leverede St. Vincent et brag af en koncert på Roskilde Festivals næststørste scene, Arena, som gik rent hjem hos flere anmeldere.

Og fredag aften gæstes festivalen af endnu en anmelderdarling, Nick Cave & The Bad Seeds, som desuden står bag sangen ’There She Goes My Beautiful World’, hvorfra St. Vincent har sit kunstnernavn.

Hør St. Vincent hylde Nick Cave i videoen nedenfor:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter