Amerikansk verdensstjerne snuppede studenterhue og skamroste Danmark: 'Her er så fucking smukt'

Popsangerinden Miley Cyrus havde masser på hjerte under sin koncert i Odense.

Miley Cyrus lånte en studenterhue fra en af gæsterne på Tinderbox, da hun fredag optrådte på festivalen.

De titusindvis af festivalgæster, der fredag aften troppede op på Tinderbox for at opleve festivalens helt store hovednavn, amerikanske Miley Cyrus, havde nok håbet på en underholdende koncert og sange, de kunne skråle med på - men de fik meget mere end det.

Sangerinden havde nemlig andet end hits på hjerte og kom således med den ene brandtale efter den anden under den en time lange koncert.

- Jeg elsker at være her i Danmark. Her er så fucking smukt og rent, lød det fra sangerinden, der talrige gange måtte dele ud af sin begejstring for vores lille land:

- Jeg elsker at indånde jeres friske fucking luft og spise jeres fucking rene mad, som jeg ikke føler, jeg bliver forgiftet af, når jeg kommer det i munden. Jeg har følt mig så accepteret og fredfyldt her, og dét, er det eneste, jeg ønsker for mit eget fucking land, brølede sangerinden, der altså mener, at hendes hjemland, USA, kunne lære en ting eller to af os danskere.

Miley Cyrus udsendte for nyligt singlen 'Mother's Daugther', som du kan høre her:

0:00

Optrådte med dansk studenterhue på hovedet

Med et brandvarmt sceneshow og en setliste, der bød på det ene hit-pletskud efter det andet, havde den 26-årige popprovokatør publikum i sin hule hånd, og hun var imponeret over festivalgængernes energi.

- Jeg troede, I danskere var så høflige, men I er jo lige så beskidte, som jeg er. Måske er det derfor, jeg synes så godt om at være her i Danmark, lød det kækt fra den ep-aktuelle sangerinde til store klapsalver.

I løbet af hitparaden fortalte Miley Cyrus også, at hun forud for koncerten har brugt nogle dage i Danmark og særligt havde lagt mærke til en ting: De mange studenterhuer, der i disse dage pryder de mange nyudklækkede studenter landet over.

- I er smukke med jeres studenterhuer. Husk, at I med jeres hjerner og sind kan ændre verden. Vi er den næste generation, vi har magten, og hvis I bliver ved med at lære og blive klogere, så kan I hjælpe os andre med at skabe så fantastisk, rent og smukt et land, som I har jer her, lød opfordringen fra den 26-årige popstjerne.

Senere undervejs i koncerten sendte en fyr fra publikum sin studenterhue op på scenen, som sangerinden resolut tog på hovedet, mens hun fremførte kæmpehittet 'We Can't Stop'. Hun sluttede nummeret af med - i bedste Miley-stil - at overslikke studenterhuen, inden hun returnerede den til huens ejermand.

Se Miley Cyrus vride sig på scenen i den fynske sommernat her:

  • Den amerikanske superstjerne fremførte sit kæmpehit 'We Can't Stop' iført en studenterhue. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Fredagens setliste talte naturligvis hits som 'Wrecking Ball' og 'Party In The USA'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Under singlen 'Mother's Daugther' fik sangerinden selskab af sin mor Tish Cyrus. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • - Jeg elsker Danmark, råbte sangerinden i løbet af sin hitparade. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Der var dømt lak og læder, da Miley Cyrus indtog scenen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Sangerinden leverede et energiladet og hårdtslående show, der varede omkring en time - lidt for kort, mente nogle blandt publikum. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 6

Købte billet i sidste øjeblik for at se Miley Cyrus

Nogle af de mange festivalgæster, der havde valgt at bruge en aften i selskab med fru Cyrus, var veninderne Anna Møller Jakobsen og Sarah Christoffersen. De synes begge, at popstjernen leverede et velsmurt popbrag, og bød sangerindes brandtaler velkommen.

- Jeg havde ikke regnet med, at hun ville være så meget på, men det var virkelig fedt, at hun havde noget på hjerte. Og så er det jo sindssygt smart af hende at tale om studenterhuer og rose Danmark, for det går jo lige i hjertet på os danskere, lød det med et grin fra 23-årige Anna Møller Jakobsen.

De to veninder Sarah Christoffersen og Anna Møller Jakobsen var særdeles begejstrede for fredagens koncert med Miley Cyrus. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Også 54-årige Kate Falden og 56-årige Steen Kusch havde valgt at bruge aftenen i selskab med den amerikanske superstjerne. Parret havde faktisk ikke planlagt at deltage i årets festival, men ombestemte sig torsdag aften og valgte i al hast alligevel at anskaffe sig et sæt festivalbilletter - de ville simpelthen ikke gå glip af Miley Cyrus.

- Vi skulle bare se hende, så vi endte med at købe billetter i sidste øjeblik. Vi synes heldigvis, det var en superfed koncert, så det levede helt klart op til vores forventninger, lød det fra parret, der også fremhævede et tidspunkt, hvor Cyrus talte for retten til at være den, man er - uanset køn eller seksualitet.

- Der rammer hun jo spot on. Noget af det, vi er så glade for her i Danmark, er jo netop retten til, at vi alle må være, som vi er, sagde Kate Falden.

Ægteparret Kate Falden og Steen Kusch har været til Tinderbox hvert år siden festivalen blev søsat i 2015. (Foto: Christian Ellegaard © dr)