(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)

Danske hitmagere river publikum rundt til heftig festivalkoncert: 'Der var nogen, der viste patter!'

For Suspekt er der intet, der er vigtigere end publikums energi, når der gives koncert.

- Sædpletter på din pink sweater efter hede nætter. Lad mig knep dig, for din skede spjætter.

Sådan lyder det blandt andet, når Suspekt giver koncert.

Rapgruppen er kendt for at skabe nogle af de vildeste koncerter på dansk jord.

Og lørdag aften var da heller ingen undtagelse, da Bai-D, Orgi-E og Rune Rask indtog Tinderbox foran et gigantisk publikum med deres sange, hvor der ikke bliver sparet på de eksplicitte referencer til sex.

Se Suspekt spille 'Sut den op fra slap' på Tinderbox.

Med alt, hvad den kunne trække af flammekastere, fyrværkeri og flyvende champagnepropper, ramte gruppen Tusindårsskoven på Fyn med en kraft, der muligvis kunne mærkes både i Jylland og på Sjælland.

Men der går mange forberedelser i forvejen, når man skal levere et show på det niveau, som Suspekt sigter efter.

- Vi starter forberedelserne et år i forvejen. Det tager lang tid at blive god. Ronaldo smækker den heller ikke bare op i hjørnet uden at øve sig, lyder det fra Orgi-E med det borgerlige navn Emil Simonsen.

For at få et indblik i sådan en mastodontkoncert fulgte vi de tre hiphop-konger før, under og efter deres Tinderbox-triumf. Og du kan se, hvordan det hele gik til lige her.

 • Der er en times tid til koncert-start, og Rune Rask begynder så småt at forberede sig mentalt på den energiudladning, han skal til at præstere.
  1 / 11
 • Det er blevet tid til afgang fra artist-området. Og om et øjeblik står Suspekt på en scene foran 40.000 ellevilde Tinderbox-gæster, der ikke ved, hvor vildt de kommer til at få det.
  2 / 11
 • - Nogen har været i spa, og jeg selv har ligget lidt i sengen. Vi nulstiller os selv og går ikke som sådan og tænker på koncerten. Men man kan mærke den lidt i maven, og det bliver ægte, når vi så begynder at bevæge os op mod scenen, lyder det før koncerten fra Bai-D. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  3 / 11
 • Der er få minutter, til Suspekt skal på scenen. Gruppen sørger for at lukke ned for al unødvendig støj udefra, så de kun fokuserer på sig selv og bandet: - Det er jo det her, vi lever for, fortæller Orgi-E. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  4 / 11
 • Koncerten er sparket i gang, og under showet er der intet, der kan ryste de erfarne rappere: - Det er som at gå ind i et parallelt univers, som lukker sig omkring publikum, scenen og os. Det er lige der, hvor vi er, som tæller, siger Orgi-E. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  5 / 11
 • DJ og producer i gruppen, Rune Rask, står ikke på samme måde som sine to makkere i front. Men derfor er det stadig enormt vigtigt for ham at skabe et fælles rum med det publikum, de spiller for. - Det handler om at inkludere publikum i festen. Det er egentlig vores vigtigste opgave, siger han. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  6 / 11
 • - Det er vigtigt for os at mærke folk og kigge dem i øjnene. Det er, som om folk snakker til os med deres øjne. Vi kan se alle de historier, de fortæller os med energi. Og det betyder alt for vores koncert. Vi spiller ikke FOR dem, vi spiller MED dem, fortæller Orgi-E. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  7 / 11
 • Under koncerten sørgede Orgi-E sørgede for, at alle som en på de forreste rækker blev badet i champagne. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, Dr)
  8 / 11
 • Publikum danser og skriger euforisk med i det magiske rum, de har fået skabt i samspil med Suspekt. Og selvom det næsten ikke kan blive vildt nok, så er der naturligvis en grænse for galskaben: - Der er ikke nogen, der skal dø. Det ville være vanvittigt, hvis der var nogen, der kradsede af. Folk skal selvfølgelig ikke komme til skade. Det kan jo være en reel frygt, når man laver koncerter med så høj energi… Men det gør ikke noget, hvis nogen brækker et ben, griner Orgi-E.
  9 / 11
 • Energien vil ingen ende tage: - Er du sindssyg, der var mange mennesker! Jeg tror aldrig, vi har spillet for så mange mennesker før. Der var også nogle, der viste patter… Det var fandme sindssygt, lyder det bag scenen lige efter koncerten, mens publikum stadig jubler ude foran.
  10 / 11
 • Turen går mod Tinderbox-artisternes aflukkede område, hvor festen skal fortsætte i sommernatten, og Bai-D er ovenud tilfreds med den monsterkoncert, de netop har præsteret: - Man er så lettet. Det skal ikke lyde forkert, men 'så er det overstået'. Man har leveret det, man skulle. Det var så fedt!
  11 / 11