'Jeg har lige købt to øl uden problemer': Dansk festival sælger alkohol til mindreårige for andet år i træk

Tinderbox har igen problemer med udskænkningen af alkohol.

Glade Tinderbox-gæster med deres tømte ølkrus under Benals koncert torsdag. Kvinderne på billedet har intet med artiklens emne at gøre. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Sommeren er over os, og dermed er der også fuld gang i det lukrative salg af øl, drinks og shotsrør på sommerens mange festivaler – herunder fynske Tinderbox.

Man skal dog være fyldt 18 år, før man må købe alkohol på en festival.

Ifølge Restaurationsloven er det nemlig forbudt at servere alkohol til personer under 18 år, mens man for eksempel kun skal være fyldt 16 år for at kunne købe øl i et supermarked.

Men det er Tinderbox tilsyneladende ligeglade med, skriver TV2 Fyn.

De har interviewet flere unge under 18 år, og ingen af dem har oplevet problemer med at få serveret øl på den fynske festival, der i disse dage finder sted i Tusindårsskoven sydvest for Odense.

- Jeg har lige købt to øl uden problemer, fortæller 16-årige Tjalfe Bank til TV2 Fyn fredag.

Han tror, at Tinderbox 'er ligeglade' med folks alder, når der bliver langet fadøl over bardisken i sommervarmen.

- De skal bare have penge. De spørger overhovedet ikke nogen om id. Om man så var 14 år, ville de ikke spørge, tilføjer Tjalfe Bank.

Pressechef: 'Vi har ikke været strikse nok'

Det er andet år i træk, at den fynske festival – der blandt andet bliver gæstet af Miley Cyrus, Billie Eilish og Martin Jensen – oplever problemer med udskænkningen af alkohol.

Allerede sidste år talte TV2 Fyn med flere unge festivalgæster, der kunne berette, at det var nemt at købe alkohol, selvom man er under aldersgrænsen.

John Fogde, der er pressechef på Tinderbox, erkender overfor dr.dk, at man 'ikke har været strikse nok'.

- Da vi blev informeret om, at unge under 18 år kunne købe alkohol på pladsen, kontaktede jeg den kollega, der er ansvarlig for boderne, og bad ham om at instruere de frivillige om at tjekke id, siger pressechefen og uddyber:

- Vi har allerede skrevet på skiltene i alle barerne, at man skal være 18 år for at købe alkohol, så folk vidste det godt; men man har tydeligvis ikke været strikse nok med det.

Det var også et problem sidste år. Hvorfor bliver det ved?

- Det er et godt spørgsmål, og det er også noget af det, vi skal evaluere på, men nu er der lagt en strengere linje. Det er et ansvar, vi tager seriøst, og derfor er der også strammet op på arbejdsgangen.

Hos Fyns Politi forsikrer politikommissær Per Franch, der leder forebyggelsesindsatsen på Fyn, at man holder øje med situationen:

- Det er noget, vi er inde på på flere felter i samarbejde med arrangøren, men det er klart, at der skal strammes op, og boderne er forpligtet til at sikre sig, at de unge er fyldt 18 år.

- Men selvom vi er til stede på pladsen, så kan vi ikke være overalt.