Komiker i lummert festival-humør: Smider bukserne til pornoshow

Publikum var flade af grin, da Mick Øgendahl smed tøjet på Tinderbox.

Der var lummer stemning på Tinderbox lørdag, da der var live-optræden med den frække podcast 'Den Grå side'. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Tredjedagen på Tinderbox startede roligt ud oven på fredagens strabadser og weekendens indtog.

Men der gik ikke mange timer, før der igen strømmede feststemte mennesker ind på festivalpladsen.

Dagen bød blandt andet på en stuvende fuld elektrofest med ikke for lidt basarm, en klimabevidst rocklegende, et grænseoverskridende quizspil og ikke mindst en komiker i underbukser.

Herunder kan du læse, hvad der skete lørdag på Tinderbox i Odense.

1

Mick Øgendahl levede sig ind i sexnovelle

Mick Øgendahl var ikke bleg for at smide bukserne i sommerheden under en live-udgave af podcasten 'Den Grå Side'. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Det var på den varmeste af de tre Tinderbox-dage, at standup-fænomenet Mick Øgendahl valgte at bringe temperaturen helt op på kogepunktet.

Det skete, da den erfarne komiker tog del i en live-udgave af den populære podcast 'Den Grå Side', hvor Aqua-stjernen Søren Rasted samler et hold af forskellige kendte, der læser erotiske historier op fra gamle 'Ugens Rapport'-blade.

Holdet på Tinderbox-udgaven bestod af de fire komikere Mick Øgendahl, Christian Fuhlendorff, Frederik Rosgaard og Brian Lykke.

Under komikeren Brian Lykkes oplæsning af en af de frække historier dramatiserede Mick Øgendal fortællingen for fuld skrue med sin krop på den lille scene i Groovebox-teltet.

Publikums største jubelbrøl blev således udløst, da Brian Lykke nåede til følgende linje.

- Han smed bukserne…

Og så måtte Mick Øgendahl nødvendigvis gøre det samme, når nu han havde påtaget sig den opgave, det er at legemliggøre sexnovellen.

Mick Øgendahl selv læste også en historie op og kunne mellem publikums store latterbrøl berette historien om en date, hvor den enes datter pludselig dukkede op og tog del i udskejelserne.

2

Rocklegende gav klimaopsang til publikum

Amerikanske Sheryl Crow bragte 90'erne tilbage med sine mange hits lørdag eftermiddag på Tinderbox. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Den 57-årige superstjerne Sheryl Crow spillede numre fra både gamle og et kommende album, men havde i særdeleshed fokus på klodens fremtid på en varm sommerdag i Tusindårsskoven.

Rocksangerinden foreslog et nyt slogan til stor begejstring for publikum:

- Jeg har en idé til et slogan. Lad os gøre kloden fantastisk igen, sagde hun med reference til den amerikanske præsidents valgslogan.

Herefter dedikerede hun sit kæmpehit 'Soak Up the Sun' til den unge, svenske klimaaktivist Greta Thunberg.

Sheryl Crow virkede til at være i god kontakt med publikum under hele koncerten. Hun ankom med en usædvanlig coolness og konstaterede hurtigt, at publikum var særdeles veloplagte. Efter fællessang på nummeret 'If It Makes You Happy' konstaterede hun:

- Hvor lyder I skønne, og hvor er det en smuk dag i dag.

Hun var dog ikke færdig med politiske stikpiller og spurgte ind til, hvordan danskerne mon kan være så glade hele tiden:

- Måske kunne det have noget at gøre med, at I rent faktisk kan lide jeres præsident, lød det med et kækt smil fra sangerinden.

Lyt til et af rocksangerindens største hits, 'All I Wanna Do', fra 1993:

0:00
3

Festivalgæster blev udfordret til at lære om hinandens grænser i nattelivet

19-årige Lasse Wendel Nielsen (tv.) spillede spillet 'Tør du spørge?', som er udarbejdet af Sex og Samfund for at få folk til at reflektere over egne og andres grænser i nattelivet, sammen med sine venner og Kathrine Eliasen på 21 (th.), som er frivillig i Sex og Samfund. (Foto: © Nanna Mejer Sørensen, dr)

Lørdag på Tinderbox stod ikke udelukkende på musik, fadøl og mad.

Det sørgede organisationen Sex og Samfunds frivillige for. I en lille oase under trækronerne i Tusindårsskoven opfordrede de festivalgæsterne til at lære lidt om hinandens grænser.

I spillet 'Tør du spørge?' skulle spillerne på skift læse en fiktiv situation samt fire muligheder for at reagere højt, og dernæst skulle de andre spillere gætte, hvad vedkommende ville gøre i den pågældende situation.

19-årige Lasse Wendel Nielsen var en af dem, der havde slået sig ned for at spille spillet og blive klogere på sine egne og vennernes grænser.

- Det er nogle ret spicy situationer, man bliver sat i. Jeg har fundet ud af, at mine venner er ret søde. Og så er det en fed følelse, når man svarer det samme, for så ved man, det er en rigtig ven, man kender ud og ind, fortæller han.

- Det er lidt grænseoverskridende og privat, men det er fedt, fordi man kommer tættere på og lærer noget om hinanden.

Cristoffer Ejlebæk Enggaard, som er frivillig i Sex og Samfund, var meget tilfreds med gæsternes engagement i spillet, selvom det varierede, hvor gode de var til at gætte hinandens grænser i forskellige situationer, man kan havne i i nattelivet, når bølgerne går højt, musikken spiller, og man har fået noget inden for vesten.

- Folk er meget opsøgende, og det, synes jeg, er meget positivt. Vi gør det her, fordi der skal en masse fokus på, at folk får overskredet deres grænser hele tiden, og mange tænker måske ikke over, at de overskrider andres grænser, siger han og fortsætter:

- Det handler meget om, at ens venners grænser måske er anderledes end ens egne grænser, og man har forskellige måder at sige fra på.

4

Dansk dj-konge satte gang i eksklusiv basarms-fest

Det var langt fra alle, der havde held med at komme ind til Martin Jensens brag af en koncert på scenen Magicbox. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Det er uvist, om Tinderbox-arrangørerne var forberedt på, at succes-dj'en Martin Jensen ville blive et så populært navn på årets plakat, at den elektroniske scene Magicbox måtte lukke af for publikum, som stod i kø langt ud på festivalpladsen.

Ikke desto mindre måtte mange gå skuffede derfra, mens en veloplagt Martin Jensen startede en eksklusiv elektrofest for de, der havde haft held med at få en plads.

- Det er det mest hjernedøde, jeg har oplevet i dag, lød det fra en nedslået gruppe unge festivalgæster på den forkerte side af indgangen til Magicbox.

De, der var kommet i god tid, tog imod dj'en med et jubelbrøl.

- Er I klar til at holde en solskinsfest? Synes I også her er varmt i dag?, indledte den 27-årige hitmager og begav sig straks ud i en lind strøm af remixes af blandt andet Calvin Harris og Rag'n'Bone Mans 'Giant' og 'Barbra Streisand' med Duck Sauce.

Der blev også plads til Martin Jensens egne sange, og han spillede en ny single for det brandvarme publikum, alt imens han hoppede rundt på scenen og inviterede til at synge med.

Der blev da heller ikke givet den for lidt med basarm, og en gæst måtte forlade festen med næseblod inden for den første halve time.

Lyt til dj-kongens 2016-banger 'All I Wanna Do':

0:00