Pludselig forlod hun scenen: Verdensstjerne gav fans rørende overraskelse

Lana Del Rey fik begejstrede tårer frem hos flere fans under sin koncert på Tinderbox.

Lana Del Rey gik under sidste nummer til koncerten på Tinderbox ned blandt publikum for at skrive autografer og få taget selfies. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Der var høj sol over Tusindårsskoven i Odense på Tinderbox' første dag.

Musikprogrammet bød både på en verdensstjerne, der overraskede sine fans med selfies, en sand reggaeton-helt med et skuffende fremmøde af publikum og et 90'er-ikon, der drillede sine danske fans med, at de ikke var lige så fede som de svenske.

Herunder kan du læse mere om, hvad der skete torsdag på Tinderbox.

1

Lana Del Rey skrev autografer under koncert

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Lana Del Rey tog fusen på publikum midt under sin koncert på Tinderbox.

Ingen havde nemlig set det komme, da hun pludselig gik ned blandt de fremmødte under sangen 'Blue Jeans' og gav sig tid til både selfies og autografer.

Det resulterede i stor begejstring blandt fansene, der kvitterede med både gråd, skrål og store smil.

Der var tæt pakket af mennesker, da den amerikanske singer-songwriter optrådte torsdag aften lige ved solnedgang. Sangerinden trak spændingen ud og startede ti minutter over tid, inden hun åbnede med hittet 'Born to Die' til stor begejstring for de fremmødte.

Sangerinden blandede nye og gamle sange i en overbevisende og til tider næsten improviseret stil. Hun havde publikum i sin hule hund - både når hun sendte badebolde ud under hittet 'Summertime Sadness' og altså skrev autografer til og fik taget selfies med heldige fans, der kunne gå fra koncerten med et minde for livet.

Lyt til Lana Del Reys nummer 'Video Games' her:

0:00
2

Skuffende fremmøde til hovednavn

(Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

Der var mildt sagt ikke stuvende fuldt, da colombianske J Balvin gik på scenen i Tusindårsskoven. Han blev for en uges tid siden flyttet fra fredag til torsdag på grund af aflysninger i programmet, og flere gæster var på det tidspunkt utilfredse, fordi de havde købt enddagsbilletter for at se stjernen.

Det er uvist, om det er programændringen, der skyldtes det sløje fremmøde, men J Balvin var sidste sommer den mest afspillede artist på Spotify, og derfor kunne man måske have forventet et større publikum til denne koncert.

Til trods for det beskedne fremmøde af festivalgæster formåede den farverige hitmaskine dog at sætte gang i en dansefest, og der manglede bestemt heller ikke selvtillid på scenen.

Lyt til nummeret 'Mi Gente' her:

0:00

- Vi er fra Colombia, og vi vil overtage verden med reggaeton. Det betyder ikke så meget, at I ikke forstår, hvad der bliver sagt. I skal bare forstå følelsen, sagde J Balvin fra scenen.

Publikum forstod i den grad pointen og tog imod den lussing af hits, der blev leveret. Selvom antallet af gæster ikke imponerede, så fejlede energien bestemt ikke noget. Hits som 'I like It' og 'Mi Gente' fik folk til at gå fuldstændig amok, og der troede man i glimt på, at missionen om verdensovertagelse kunne lykkes.

3

Blomsterflet i Tusindårsskoven

(Foto: Frederick Kjær Larsen © dr)

Festival er lig med blomsterkranse i håret. Det var også tilfældet på Tinderbox.

Kathrine Nielsen på 21 og veninderne faldt over standen med blomsterkranse på vej fra én koncert til en anden.

- Vi kom tilfældigvis forbi. Det så ret sjovt ud, så vi gik bare i gang med lave kranse.

Frida Rørby på 21 syntes dog ikke, at hendes blomsterkrans var pæn nok til at tage på hovedet, så hun valgte i stedet at tage sin farverige bøllehat med bananer på.

Veninderne synes begge, at det er fedt med så mange forskellige aktiviteter på festivalen, men de glæder sig dog begge mest til musikken.

- Jeg glæder mig allermest til, at mine veninder skal smide tøjet til Suspekt, udbrød Frida i et grin.

4

90'er-ikon i drillehumør: 'Sverige er bedre til at synge med'

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © Dr)

Der var dømt nostalgi for alle pengene, da 90'er-ikonerne Dr. Alban og Haddaway gav en fælleskoncert i Groovebox-teltet med deres fængende eurodance, der hærgede diskotekerne tilbage i begyndelsen af 90'erne.

Og som stadig viser sig af have gennemslagskraft snart 30 år senere.

Men selvom de to fest-veteraner stod for et brandvarmt dansegulv fra start til slut, var der alligevel et øjeblik, hvor publikum måtte hanke op i sig selv for at stille den ene af de to herrer tilfreds.

Under Dr. Albans hit 'It's My Life' afbrød sangeren nemlig publikum, fordi de ikke sang højt nok med.

- Det gør svenskerne altså meget bedre. Vi prøver lige igen, lød det fra den halvt svenske Alban Uzoma Nwapa, der er Dr. Albans borgerlige navn.

Så måtte danerne ellers vise sit værd. Men heller ikke anden gang var drilledoktoren tilfreds.

- Er I ikke vikinger, eller hvad?, spurgte vores svenske nabo med et smil.

Med de ord tog det fyldte telt sig sammen og skrålede for deres liv.

- IT'S MY LIFE, rungede det i teltet, som det aldrig havde runget før.

Lyt til 'It's My Life' her:

0:00
5

Storhittende dj-duo i overflødighedshorn af effekter

(Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

Dj- og producer-duoen The Chainsmokers sørgede torsdag nat for en lillefredag af de helt store.

Med alt, hvad makkerparret kunne slæbe med af udstyr, underholdte de publikum med laser, ild, konfetti, fyrværkeri og røgkanoner, der ville gøre enhver Eurovision-arrangør misundelig.

Om man stod allerforrest eller langt ude på pladsen foran rød scene, så hoppede og dansede Tinderbox-gæsterne det bedste, de havde lært i den lune sommernat.

Særligt under finalen, hvor duoen fyrede op under et heftigt remix af deres største hit 'Closer', var vildskaben hidtil uset i Tusindårsskoven.

Lyt til nummeret 'Closer' herunder:

0:00

Tinderbox varer frem til lørdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk