Pophåb trodser sygdom og får publikum til at græde: 'Hun er så ægte'

Norske Sigrid satte gang i det danske publikum på Tinderbox på trods af sygdom.

Den norske popstjerne Sigrid gennemførte sin koncert på Tinderbox på trods af sygdom - og satte gang i følelserne hos det danske publikum. (Foto: Frederik Højfeldt © dr)

Hun er blevet kaldt verdens mest afslappede popstjerne.

Navnet er Sigrid Solbakk Raabe, eller bare Sigrid, en 22-årig nordmand, som på få år er gået fra at være en ung musikerspire, der spillede covernumre på klaver, til at være en prisvindende og internationalt anerkendt popstjerne.

Du kender hende måske fra hits som 'Sucker Punch', 'Strangers' eller 'Don't Kill My Vibe'. Eller hendes seneste single, 'Mine Right Now'.

Lyt til Sigrids nyeste single 'Mine Right Now', mens du læser videre:

0:00

Og det var øjensynligt også en afslappet, eller måske rettere let afkræftet Sigrid, der gik på scenen i Tusindårsskoven i Odense torsdag aften.

Den unge popstjerne havde nemlig måttet aflyse koncerter i Irland i sidste weekend på grund af en slem influenza.

Ikke desto mindre fik Sigrid, som for alvor opnåede international anerkendelse for to år siden, fyldt Teltscenen på Tinderbox med pophungrende publikummer, som tog varmt imod hende og kvitterede med både fællessang og jubel uden stop under den knap timelange hitparade.

- Jeg er ikke på toppen i den her uge, men det er så dejligt at være her, gengældte Sigrid publikums kærlighed fra scenen.

Sigrid var ikke på toppen under koncerten i Tusindårsskoven i Odense, men hun var glad for at være der, understregede hun. (Foto: Frederik Højfeldt © dr)

'Lad ikke andre pille dig ned'

Den norske sangerinde var bestemt ikke bange for at give publikum, hvad de ville have. Blandt koncertens første numre var både 'Sucker Punch', titelsangen fra Sigrids debutalbum, der udkom i marts, som er blevet spillet flittigt på landets radiostationer, og gennembrudshittet 'Don't Kill My Vibe' fra 2017.

- Den her handler om at stole på sig selv og ikke lade andre pille dig ned, fortalte hun om sangen, der satte gang i hendes kometkarriere. Et budskab, koncertgæsterne på Tinderbox - at dømme ud fra volumen af deres hujen - i den grad bakkede op om.

Og en sang, hun skrev efter en indspilningssession i London, hvor ældre, mandlige musikbranchekolleger talte ned til hende og opførte sig ubehøvlet over for hende.

- At jeg ikke sagde fra, pisser mig endnu mere af, end det at de ikke opførte sig pænt. Det troede jeg, jeg var typen, der ville gøre. Men det er svært som kvinde, og især ung kvinde, at vide, hvornår du overreagerer, og hvornår du skal sige fra, fortalte hun om oplevelsen til The Telegraph efter udgivelsen.

Lyt til 'Don't Kill My Vibe':

0:00

- Jeg har hørt historier fra kvinder, som er blevet opfattet som bitchy, kommanderende, besværlige og stressende. Men de gør bare deres arbejde. Og det ville ikke blive opfattet som noget andet end at være hårdtarbejdende, hvis de var mænd.

Svært at holde følelserne tilbage

I sin hvide t-shirt, jeans og Converse-sneakers og uden makeup lignede Sigrid ikke en typisk popstjerne i Tusindårsskoven.

Og hun opfører sig heller ikke som en, når hun for eksempel lader en musikvideoinstruktør optræde i sin musikvideo i stedet for hende selv, fordi hun ikke kunne nå frem til optagelse på grund af flyforsinkelser, som det skete for nylig under tilblivelsen af videoen til 'Mine Right Now'.

Sigrid ligner ikke de fleste andre popstjerner. - Hun er bare så meget sig selv, mener 25-årige Signe Rønde Kristensen, som var til Sigrid-koncerten på Tinderbox. (Foto: Frederik Højfeldt © dr)

Men det er da også netop hendes ægthed, nærvær og afslappede attitude, hun især er kendt for, og som skiller hende ud fra mængden.

I hvert fald hvis man spørger publikum, som tilsyneladende havde svært ved at få nok af Sigrids imponerende vokal - på trods af sygdom.

- Hun synger simpelthen så godt, og hun er så meget til stede, udbrød Signe Rønde Kristensen på 25.

Vennen Tobias Windedal på 29, som kommer fra Norge, men studerer i Danmark, var rørende enig:

- Selvfølgelig skulle jeg se Sigrid! Man kan virkelig se, at hun føler det, hun laver, og mærker musikken, og det er så meganice at se på. Jeg føler, hun er meget ægte. Der er ikke nogen, der har sagt: 'Du skal synge det her'. Det lyder ikke som noget generisk, der kommer ud af en computer. Det kan man mærke, sagde han.

- Jeg kan slet ikke forstå, hun ikke er større endnu. Hun får slet ikke nok opmærksomhed. Men jeg har set hende før, hvor hun har danset og bevæget sig meget mere, end hun gjorde i dag. Det så ud, som om hun var lidt syg i dag, tilføjede Signe Rønde Kristensen.

  • Tobias Windedal og Signe Rønde Kristensen var begge begejstrede for Sigrids optræden. - Jeg føler, Sigrid er meget ægte og mener det, hun synger, og der er ligesom ikke så langt ind til kunstneren, mente Signe Rønde Kristensen, som dog har oplevet sangerinden i et højere gear tidligere. (Foto: Nanna Mejer Sørensen © dr)
  • Vennerne Gustav Krog-Meyer og Amanda Palmelund havde ikke en finger at sætte på koncerten med Sigrid. Især Amanda blev meget rørt undervejs. (Foto: Nanna Mejer Sørensen © dr)
  • Cecilie Huijbregts og Julie Winther havde allerede oplevet den norske popkomet én gang i denne måned, nemlig som opvarmning for Maroon 5, inden koncerten på Tinderbox. Denne gang var det dog en meget mere intim oplevelse for dem. (Foto: Nanna Mejer Sørensen © dr)
1 / 3

For 23-årige Amanda Palmelund, som var til Sigrid-koncerten med vennen Gustav Krog-Meyer, var det svært at holde følelserne tilbage under popidolets optræden.

- Det var gennemført, og hun var supersød hele vejen igennem. Hun grinede, og det var supergodt. Mit højdepunkt var sangen 'Dynamite', fordi min ven og jeg out of nowhere begyndte at tude. Det er en super følelsesladet sang, og jeg blev bare rørt over, at vi er her sammen. Så vi havde lige et moment, sagde hun begejstret.

25-årige Julie Winther og Cecilie Huijbregts på 27 havde også stort set udelukkende roser til den 22-årige nordmand. De havde allerede hørt hende en gang i denne måned, nemlig da hun varmede op for Maroon 5 i Aalborg, og det var så godt, at de måtte opleve hende igen.

- Det var fucking fedt. Jeg har ikke noget negativt at sige. Vi kunne se endnu bedre denne gang på grund af lyset, og vi stod meget tættere på end i Aalborg. Det var meget mere intimt, mente Julie Winther, som ligeledes havde stor respekt for sangerindens vokalpræstation:

- Fuck autotune!