Rap-sensation aflyser på fynsk festival: Publikum raser over koncert-ændringer

Tinderbox-hovednavnet Lil Uzi Vert har aflyst sin optræden på festivalen i næste uge.

Der bliver ingen Lil Uzi Vert-koncert på Tinderbox alligevel. Rapperen har meddelt, af han aflyser sin optræden. (Foto: Natt Lim © Getty Images)

Om en lille uges tid stormer horder af festivalgæster igennem Tusindårsskoven i Odense for at danse og feste løs til Tinderbox 2019.

Men det bliver uden den storhittende rapper Lil Uzi Vert, der ellers stod på plakaten som et af hovednavnene til festivalen.

I et opslag på Facebook skriver arrangørerne af Tinderbox, at rapperen har aflyst sin optræden på festivalen, og at det medfører nogle små ændringer i programmet.

Lyt til Lil Uzi Verts store hit 'XO TOUR Llif3' her:

0:00

John Fogde, der er talsmand for Tinderbox, oplyser, at de ikke har fået en officiel forklaring på, hvorfor rapperen er nødt til at aflyse.

- De har bare meldt ind, at han ikke kan gennemføre, siger han.

Bliver ikke ramt af sanktioner

I løbet af ugen har en anden koncertaflysning trukket store overskrifter.

Den britiske popstjerne Jess Glynne er nemlig blevet bandlyst af Isle of Wight Festival i sit hjemland, fordi hun aflyste sin koncert kort inden, hun skulle på scenen.

Ud over næste uges afbud aflyste Lil Uzi Vert også sin optræden på Roskilde Festival for to år siden.

Men aflysningen af hans Tinderbox-show i år får ikke lige så dramatiske konsekvenser for rapperen, som det var tilfældet for hans kvindelige kollega i Storbritannien.

- Nej, der kommer ingen sanktioner. Vi har modtaget en aflysning, og så finder vi ud af, hvad vi gør ved det. Så tager vi en evaluering med hans management, når festivalen er ovre. Men vi går selvfølgelig ud fra, at der er en god grund til aflysningen, siger John Fogde.

Der var lagt op til en farverig fest af en koncert med Lil Uzi Vert, som Tinderbox-publikummet nu må kigge langt efter. (Foto: Natt Lim © Getty Images)

Fans rasende over programændringer

Lil Uzi Verts aflysning betyder også, at der er blevet lavet nogle justeringer i festivalprogrammet.

Peter Sommer rykkes halvanden time fra fredag klokken 13.00 til klokken 15.35 samme dag. Lige som Karenina ligeledes bliver rykket fra 13.00 til kl. 15.35 om torsdagen.

Men det er særligt ændringen, der omfatter rapperen J Balvin, der får folk på Tinderbox' Facebook-side til at rase.

Her er flere nemlig utilfredse med, at rapperens koncert er blevet rykket fra fredag til torsdag.

- Virkelig dårlig stil over for dem af os, som har brugt godt 2.400 kroner på to fredagsbilletter for at se J Balvin!, skriver en bruger blandt andet.

John Fogde oplyser dog, at folk kan ombytte deres fredagsbilletter til tordagsbilletter via Ticketmaster, og at der simpelthen ikke har været mulighed for at finde en anden artist, der kunne udfylde pladsen, Lil Uzi Vert efterlod.

- Vi har kigget på, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad der var af mulighed for at hyre af alternative artister. Men vi kunne ikke finde en passende erstatning. Så vi måtte forholde os til, hvordan vi kunne udfylde hullerne bedst muligt og endte med nogle justeringer af programmet i stedet, siger han.

Tinderbox afvikles torsdag-lørdag i næste uge.

J Balvin var sidste sommer den mest afspillede artist på Spotify. Det var samme sommer, han hittede med rapperen Cardi B på nummeret 'I Like It'. Hun gæster i øvrigt Roskilde Festival ugen efter Tinderbox. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)