Verdenstjerne overslikkede Kristians studenterhue: 'Det er jo helt sindssygt'

Amerikanske Miley Cyrus optrådte iført dansk studenterhue på årets Tinderbox Festival.

Verdensstjernen Miley Cyrus dansede, sang og slikkede sig igennem fredagens popbrag på Tinderbox. (Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

Der findes mange regler og traditioner, når det kommer til studenterhuer.

Drikker man en kasse øl på under 24 timer, foreskriver reglerne, at der skal klippes en firkant i huens svedbånd, og kysser studenten én af samme køn, skal huens emblem vendes på hovedet.

Men hvad gør du, hvis en af verdens største popstjerner både kærtegner og overslikker din studenterhue?

Den overvejelse står 21-årige Kristian Viballe nu over for, efter popstjernen Miley Cyrus fredag aften nappede hans studenterhue med på scenen, da hun optrådte på årets Tinderbox Festival.

Her både sang og dansede sangerinden iført den traditionsrige hovedbeklædning, ligesom huen også både fik en tur op og ned ad sangerindens læderklædte krop og - i bedste Miley Cyrus-stil - blev overslikket godt og grundigt af hendes tunge.

- Det er jo helt sindssygt. Jeg havde måske håbet på, at jeg kunne få en autograf i huen, og det fik jeg ikke, men så fik jeg så sandelig så meget andet, lyder det fra Kristian Viballe dagen derpå.

- Da hun tog min hue på, lukkede hele min krop bare ned. Det eneste, jeg kunne sige, var bare 'Oh my God!' igen og igen. Det er jo helt utroligt, at det rent faktisk skete, fortæller den nyudklækkede student.

- Både jeg og min veninde begyndte bare at græde helt vildt, fortæller Kristian Viballe, der her ses, efter huen var kommet retur fra scenen. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix Ritzau)

Piger forsøgte at stjæle huen

Under koncerten fortalte Miley Cyrus, at hun selv havde lagt mærke til de mange studenterhuer, der lige nu pryder mange unge hoveder rundt omkring i det danske sommerland.

- I er smukke med jeres studenterhuer. Husk, at I med jeres hjerner og sind kan ændre verden. Vi er den næste generation, vi har magten, og hvis I bliver ved med at lære og blive klogere, så kan I hjælpe os andre med at skabe så fantastisk, rent og smukt et land, som I har jer her, lød opfordringen fra den 26-årige popstjerne.

Men hvordan ender ens studenterhue lige på hovedet af en amerikansk superstjerne?

- En af mine venner stod lidt længere fremme, end jeg gjorde, så jeg gav ham min hue i håb om, at hun måske ville signere den. Da hun så begyndte at snakke om studenterhuer, tænkte jeg: 'Okay, nu er det nu', og så pegede hun pludselig på min ven og bad om at få huen op på scenen, siger Kristian Viballe.

Miley Cyrus udsendte for nyligt singlen 'Mother's Daugther', som du kan høre her:

0:00

Han fortæller, at huen ikke har lidt overlast af turen på scenen, men dog alligevel fik et par enkelte knubs i Cyrus' selskab.

- Man kan se nogle mærker fra hendes læbestift, og så har hun lavet et bidemærke dér, hvor mit navn sidder, siger han om huen, som der efter koncerten pludselig var stor rift om.

Se bidemærket her:

I svedbånedet under navneindgraveringen ses et bidemærke fra den amerikanske superstjerne. (Foto: Kristian Viballe © PRIVATFOTO)

- Der var vildt mange, der ville røre ved min hue, og der var sågar én sindssyg pige, der prøvede at flå den af mit hoved, fortæller Kristian Viballe og fortsætter:

- Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvorvidt jeg tør tage den med ud på pladsen i dag. Det overvejer jeg stadig lige, siger han med et grin.

Se Miley Cyrus vride sig på scenen i den fynske sommernat her:

  • Den amerikanske superstjerne fremførte sit kæmpehit 'We Can't Stop' iført en studenterhue. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Fredagens setliste talte naturligvis hits som 'Wrecking Ball' og 'Party In The USA'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Under singlen 'Mother's Daugther' fik sangerinden selskab af sin mor Tish Cyrus. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • - Jeg elsker Danmark, råbte sangerinden i løbet af sin hitparade. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Der var dømt lak og læder, da Miley Cyrus indtog scenen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
  • Sangerinden leverede et energiladet og hårdtslående show, der varede omkring en time - lidt for kort, mente nogle blandt publikum. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 6