Verdensberømt DJ hyldede Danmark med klaphat på hovedet - og 4 andre ting du gik glip af på Northside

Flere hundrede mennesker har danset rundt uden lyd, Tyler, the Creator holdt en fest for både store og små og så stod den endelige kamp om festivalfestens største brag mellem Nik & Jay og dj'en Diplo.

Diplo var iført klaphat, da han indtog Northside-scenen sent lørdag aften. Her ses den på højtaleren til venstre i billedet. (Foto: Yuliya Christensen © Getty Images)

OBS! Enkelte videoer er blevet fjernet fra denne artikel, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

500 festivalgæster fester uden lyd

(Foto: Frederik Bjerre Andersen © dr)

Siden festivalens begyndelse i torsdags har op mod 500 mennesker hver aften og nat danset i deres helt egen verden.

De har alle groovet til 'silent disco'.

Et koncept, hvor gæsterne med høretelefoner for ørerne har festet i deres egen lille boble. Og det er både fascinerende og en lille smule underligt at se på, når man kigger på udefra, da man intet selv kan høre.

- Du er i dit eget lille univers, hvor du ikke bekymrer dig om, hvordan du ser ud, eller hvad andre tænker om dig. Du kan være helt dig selv, og det er vigtigt for mig, lyder det fra Andreas Wolf, der står bag 'silent disco'- arrangementet.

Tre forskellige dj’s har hver aften spillet forskellige musikgenrer, så der har været noget for enhver smag, mens flammekastere og lysshows har stimuleret ens visuelle sanser.

Rapper havde publikum i sin hule hånd

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Los Angeles-rapperen Tyler, the Creator havde helt fra koncertens start et feststemt Northside-publikum i sin hule hånd.

Iført en refleksvest og en kasket med teksten 'problem child' balancerede han mellem hardcore rap, der fik publikum til at udbryde i spontane 'moshpits', og følsom og sårbar r’n’b øjeblikket efter.

Han fangede tilsyneladende et bredt publikum, og 12-årige Svante De Neergaard var kommet på Northside kun for at se ham:

- Jeg glæder mig mega meget. Tyler er ret nice. Jeg spurgte min far, om jeg ikke måtte komme med til hans koncert her på Northside, og så var han så sød at købe en billet til mig.

Svante De Neergaard på 12 år havde fået lov til at komme på Northside for at se Tyler, the Creator. (© dr)

Ungt talent

(© dr)

19-årige Dominic Harrison, der optræder under navnet 'Yungblud' var et af de første navne, der kunne opleves på festivalpladsen lørdag.

Han er mange steder blevet udråbt til at være et talent, man skal holde øje med. Se Yungblud med sangen 'Polygraph Eyes' her:

Diplo i røg og damp for Danmark

(Foto: Frederik Bjerre Andersen / Yuliya Christensen © DR / Getty Images)

Der var lagt op til kamp om publikums sidste kræfter, da stjerne-dj'en Diplo og danske Nik og Jay stod side om side som de sidste kunstnere på Northside festivalens to store scener.

Diplo gik på som den første tre kvarter i midnat, og han hyldede Danmark med røg, ild og en klaphat på hovedet. Gennem halvanden time pumpede han det ene hårde beat og hit efter det andet ud over publikum. Fra Daddy Yankees 'Gasolina' til Kendrick Lamars 'Humble' – og selvfølgelig 'Lean On', som danske Mø har lagt vokal til.

Publikum svarede igen ved at slippe al energi ud af kroppene - fra forreste række og langt ned over pladsen. En kraftpræstation af en danse-aerobic, der eksploderede i takt med lys, flammer og konfettikanoner igen og igen.

Diplo vs. Nik & Jay

(Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

...Derfor virkede publikum måske også en smule udkørt i begyndelsen af årets sidste Northside-koncert med den omdiskuterede booking af pop-hiphop'erne Nik og Jay.

Men de danske stjerner blev bare ved med at smide både hårde og bløde hits i hovedet på den fyldte festivalplads, der til sidst af sig selv skrålede med og gik både frem og tilbage, og op og ned som en fjeder på 'Boing!', aftenens helt store fællessang, inden Nik og Jay udlignede fest-duellen ved at omdanne hele pladsen til et lyshav i sidste nummer.

FacebookTwitter