Verdenskendt sanger kravler ud til publikum - og 3 andre ting, du gik glip af på Northside

Fredagen på Northside Festival bød på crowdsurfing fra The National, lyn-bryllup og kæmpehit fra verdensstjernen Pharell Williams.

  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
1 / 12

OBS! Enkelte videoer er blevet fjernet, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

The National-forsanger kvittede scenen

(Foto: Frederik Bjerre © (c) DR)

Den danskerglade The National-forsanger Matt Berninger gav publikum en ekstra stor oplevelse, da han pludseligt forlod scenen for i stedet at synge blandt publikum.

Matt Berningers optræden fik folk til at juble så meget, at de gladeligt ville agere kabelslæbere, så missionen kunne fuldføres.

Liam Gallagher forkælede med kæmpehit

(Foto: Helle Arensbak © (c) Ritzau Scanpix)

- Siden vi er kommet langvejs fra og I er kommet langsvejs fra, så…kender I ’Wonderwall’?

Liam Gallagher, der tidligere stod i front for 90’er-superbandet Oasis, virkede til at være i overordentlig godt humør, da han fredags spillede på Blå Scene på Northside.

- Jeg er her egentlig for at forsøge at sælge en plade, der hedder ‘As You Were’, men det tager vi os af senere. Jeg er også ret tilfreds med, hvordan det er gået, så lad os komme tilbage til den rigtige forretning, lød det fra Liam Gallagher, inden guitaristen gik i gang med det kendte åbningsriff på Oasis' monsterhit ’Wonderwall’.

Artiklen fortsætter under billedet

Setlisten fra Liam Gallaghers koncert bød på mange Oasis-hits.

Liam Gallagher er ellers på turne for at promovere sin solodebut, nemlig pladen ’As You Where’. Men rockstjernen fra Manchester forkælede også publikum med flere sange fra Oasis’ storhedstid.

Setlisten bød blandt andet på ’Morning Glory’, ’Supersonic’ og 'Live Forever', men publikum jublede ekstra højt, da Liam Gallagher præsenterede ’Wonderwall’ som sidste nummer.

- Jeg blev virkelig rørt. Med al dens banalitet er stadig én af deres største sange, lyder det P6 vært Anders Bøtter, der stod blandt publikum.

'Vildt godt'

Han giver koncerten, som han beskriver som en ’magisk, langsomt lettende flyver’ fem-en-halv stjerner ud af seks.

- Hans stemmede knækkede lidt et par gange, men ellers synes jeg, det var helt vildt godt og jeg synes, hans debut er hamrende god. Jeg synes faktisk, at meget af Liam Gallaghers nye musik kan måle sig med noget af det bedste fra Oasis.

Hør eller genhør ’Wonderwall’ med Oasis her:

0:00

Og lyt til 'For What Its Worth' fra Liam Galaghers debutplade ’As You Were’ her.

0:00

Michael blev gift med to ukendte kvinder

(Foto: Simon Heegaard Larsen © (c) DR)

Fredag på Northside bød også på kirkeritualer og ’kærlighed’, da en præst iført cowboyhat, cowboystøvler og præstekåbe viede giftelystne par og personer i en trækirke på festivalpladsen.

Vielsesattesten, der efterfølgende blev overrakt de glade par, holder dog ikke helt til skifteretten, men kun på festivalpladsen.

Der var også andre brud med det traditionelle ritual. Northside-gæst Michael Jensen var fredag blandt de glade nygifte, der fik overrakt festival-vielsesattesten. Han blev ikke bare ’gift’ med én, men med to kvinder’, der efterfølgende forsvandt.

- Det var en ny oplevelse, det har jeg ikke prøvet før, forklarede Michael Jensen, da han kom ud af kirken igen.

- Min kammerat syntes, det var en god idé, så han tilmeldte mig.

’Reverend Kenny’, der stod for vielsen, havde et godt bud på, hvorfor Michael Jensens ’koner’ pludselig forsvandt:

- Jeg tror, det er fordi, han er så smuk, de er forsvundet, forklarede præsten den nybagte brudgom.

Pharrell hev søstre op på scenen

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Søstrene Annalotta og Kajsa Kidman fik en oplevelse, de sent vil glemme, da superstjernen Pharrell Williams stoppede midt inde i et nummer for at invitere dem op på scenen under en vild N.E.R.D-koncert.

- Vi vidste ikke i forvejen, at vi ville komme derop. Men vi ved, at der er mulighed for det, fordi særligt Pharrell tager dem op, som går mest amok oppe foran, lød det fra en begejstret Annalotta Kidman.

Kajsa Kidman (tv.) og Annalotta Kidman (tv.) kom med op på scenen, da N.E.R.D gav koncert. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Begge søstre har været kæmpe fans af Pharrell Williams og resten af drengene i N.E.R.D siden deres teenageår, hvilket gjorde det hele meget mere specielt.

Læs om søstrenes vilde festivaloplevelse i artiklen herunder:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk