Verdensstjerne lagde Smukfest ned med fadøl og smøger: Han var alt det, Britney ikke var

Den texanske rapper Post Malone havde Bøgeskoven i sin hule hånd, men skuffede publikum ved ikke at spille et ekstranummer.

Post Malone var ualmindeligt veloplagt, og takkede flere gange det euforiske Smukfest-publikum for den gode stemning. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen)

Med en fadøl i hånden, to dannebrosflag på bukserne og et kæmpe Denmark-logo på ryggen indtog den 23-årige amerikanske rap-sensation Post Malone Smukfest med ordene:

- What the fuck is up Denmark? I fucking love you by the way!

Så var stilen ligesom lagt.

Post Malone fik flere gange publikum til at bryde ud i fællessang. Foto: Frederik Højfeldt

I Danmark er vi, ligesom det meste af verden, vilde med den texanske rapper. Hans andet album ’Beerbongs and Bentleys’ har danskerne købt og streamet så meget, at det har ligget nummer et på den hjemlige hitliste i syv uger.

Populariteten kunne man i den grad mærke på Smukfest-publikummet, der hjemmevant sang med på hits som ’Rockstar’, ’Psycho’ og ’Better Now’.

Og da han pludselig råbe "fuck that bitch" under en optakt til et nummer, gjorde publikum præcis det samme.

- Han er bare fucking Post!

20-årige Frederik Skov, 18-årige Mads Balslev og 19-årige Lukas Nysted fra Skanderborg var helt vilde med attituden hos den amerikanske rapper. Foto: Frederik Højfeldt

Tre publikummer, der havde en kæmpe fest, var de lokale gutter fra Skanderborg Lukas Nysted, Mads Balslev og Frederik Skov.

- Han får alle til at råbe ”fuck that bitch”, hvem gør det udover Post Malone? Og så står han og tager en smøg, mens han synger. Han er bare fucking Post!, sagde Lukas Nysted, inden vennen Frederik Skov sammenlignede koncerten med onsdagens massivt kritiserede Britney Spears-koncert:

- Forskellen på ham og Britney er, at hun ingenting lavede med publikum. Det var lort, så hun fik én stjerne, mens Post Malone får seks stjerner herfra.

Intet ekstranummer i ærmet

Efter hittet 'Congratulations' forlod Post Malone scenen, og han kom ikke ud igen, selvom publikum blev i flere minutter og taktfast råbte: Posty, Posty, Posty.

Gustav Aasberg, Anne-Line Lauritzen og Asker Nedergaard fra Silkeborg stod helt tæt på scenen, hvorfra Post Malone skabte en fantastisk stemning. Foto: Frederik Højfeldt.

Lige lidt hjalp det, og det skuffede 18-årige Anne-Line Lauritzen fra Silkeborg, der havde sunget så meget med under koncerten, at hun næsten helt havde mistet stemmen.

- Det var super ærgerligt, synes jeg. Han kunne bare spille et nummer, han allerede havde spillet, igen. Men ellers var det virkelig den bedste koncert nogensinde, fik hun fremstammet.

Det var vennen Asker Nedergaard fuldstændig enig i.

- Koncerten var virkelig, virkelig fed. Han er så anderledes, og han ligner ikke noget, man ser hver dag. Og så er han musik bare fremragende – det spillede bare.