Verdensstjerne leverer sindssyg nattefest på Tinderbox: Han er den største DJ nogensinde

Publikum var i ekstase, da stjerne-DJ'en Tiësto lukkede festivalen med et brag af en fest.

Tiësto lukkede og slukkede med et brag på Tinderbox i nat. (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Lørdag aften var Tinderbox-publikummet vidne til et af de største brag, Tusindårsskoven på Fyn har lagt ører til.

Tiësto, der bliver kaldt verdens største DJ, havde medbragt alt, hvad der skulle til for at vise sine kollegaer, hvor skabet skal stå, da han som den sidste optrædende indtog den fynske festival.

Lyt til Tiëstos 'Red Lights', mens du læser.

0:00

I sommernatten var der således ikke sparet på hverken fyrværkeri, røgkanoner eller flammekastere. Og bassen var så tung, at selv H.C. Andersen kunne mærke den.

Publikum kvitterede for Tiëstos anstrengelser ved at gå fuldkommen amok på pladsen foran Blå Scene.

Tiësto, Tiësto, Tiësto

En af de trætte men også ekstatiske personer, der skejede ud til koncerten var 27-årige Britta Eldevig fra Aarhus, der på trods af tre hårde dage på festivalen var nødt til at se den hollandske DJ.

- Jeg arbejdede 17 timer i går, og jeg tænkte bare 'Tiësto, Tiësto, Tiësto'. Og det var bare legendarisk endelig at se ham. Jeg har lyttet til alle hans sange siden 90’erne. Ord kan ikke forklare, hvor vildt det var. Han var lige præcis, som jeg forestillede mig. Han er tilbagelænet og spiller den musik, han kan lide og er ligeglad med, om man kan lide det eller ej, siger hun.

Britta Eldevig har hørt Tiësto siden 90'erne, og på Tinderbox fik hun endelig hørt ham live. (Foto: Christian Mejdahl © dr)

Det var første gang Britta Eldevig oplevede Tiësto live. Og sammenlignet med de andre DJ’s på Tinderbox var der ingen tvivl:

- Morten Breum og Steve Aoki var fede, men Tiësto er den største. Han er jo den første DJ, der har fyldt stadioner ud. Han er den person, der har skabt hele DJ-verdenen. Uden ham ville vi slet ikke have den DJ-kultur, som vi har i dag. Så jeg har været helt oppe at køre i dag - kun på grund af min elskede Tiësto.

Der var hverken sparet på pyroteknik, lyseffekter eller andet storslået sceneudstyr, da Tiësto indtog Fyn natten til søndag. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Fik selfie med verdensstjernen

Britta Eldevig er frivillig på festivalen og har dermed adgang til området bag madboder og scener. Så efter koncerten var hun ikke sen til at smutte ud bagved i håbet om at møde sit store idol.

Og hun endte med at være lykkens pamfilius. For pludselig stod hun foran selvsamme DJ, der lige havde tordnet løs på knapperne foran hende.

- Jeg så hans ansigt, men jeg kunne ikke sige noget. Mine venner sagde, vi skulle have en selfie med ham, men jeg havde ikke opfanget, at han var der. Pludselig stod han der bare, og vi kiggede hinanden i øjnene. Men jeg kunne ikke sige noget som helst. Jeg var fuldstændig mundlam, siger Britta Eldevig, der ellers ikke normalt er tom for ord.

- Jeg er så udadvendt som person, og jeg ved ikke, hvad fanden, der lige skete med mig. Men jeg fik taget et billede med ham!

Britta Edelvig (yderst til venstre) mødte sit store idol efter at have været fan i mange år. (Foto: Paw Vonsild Pilgaard)

'Han fik alle med'

Tiësto har været aktiv på DJ-scenen siden midt i halvfemserne og har arbejdet sammen med nogle af verdens største stjerner igennem den næsten 25-år lange karriere.

Om det er Britney Spears, Ed Sheeran eller The Weeknd, så har Tiësto været der med sin mixerpult.

Og til afslutningkoncerten på Tinderbox var der da også åbnet op for godteposen, som flød over med alt det bedste fra Tiësto.

I hvert fald hvis man spørger Mathias Jensen, der har været fan af DJ’en i mange år.

- Det var fuldstændigt vanvittigt, det var den fedeste måde at afslutte Tinderbox på. Han rammer alle genrer og rammer bredt blandt publikum og får alle med. Det var i den hårde ende, men han har nok også villet vride armen rundt på Tinderbox. Og nu kan der heller ikke klemmes mere ud, griner han.

Mathias Jensen og Andreas Møller var så heldige, at de i starten af koncerten fik fat i et Tiësto-flag, der blev kastet ud fra scenen. (Foto: Christian Mejdahl © dr)

Mathias Jensen var der sammen med sin ven Andreas Møller, som også var vild med showet. De kunne dog også kunne mærke, at der var gået tre dage med fest forud for koncerten, og de havde efterhånden trætte fødder.

Men i følge ham gjorde stemningen blandt publikum alligevel hele oplevelsen til en opløftende affære.

- Vi stod i fjerde række... så der var energi nok, siger Andreas Møller med et kækt smil.