'Virkelig svær at sige nej til': Dansk hitgruppe hylder Roskilde med helt særlig optræden

Malk de Koijn og en række danske kunstnere optrådte på alternativ Roskilde Festival 2020 lørdag aften.

Malk de Koijn har spillet på Roskilde Festival flere gange - blandt andet på Arena i 2009. (Foto: Sisse Stroyer © Ritzau Scanpix)

De har startet kæmpefester på landets største scener i årtier.

Og i år skulle de have lukket og slukket Roskilde Festival på Arena lørdag aften.

Der er naturligvis tale om den legendariske rapgruppe Malk de Koijn.

De har allerede gæstet festivalen flere gange før - på både Orange Scene og Arena. Og selvom de ikke fik mulighed for at gennemføre deres koncert i år, har Roskilde Festival givet gruppen æren af at uddele 150.000 kroner af festivalens overskud fra sidste år til et kulturelt initiativ, de mener, er vigtigt at støtte.

Pengene er gået til Scene N - en teaterskole for børn og unge på Nørrebro. Det fortalte trioen, da de gæstede en alternativ udgave af Roskilde Festival 2020, som blev afholdt på Dyrskuepladsen i Roskilde og sendt live på DR2 lørdag aften med Pelle Peter Jencel som vært.

- Vi kender projektet, og de lever fra hånden til munden og har brug for penge til at gøre det gode arbejde, de gør, begrundede medlemmet Anders Brixen Kristiansen - eller Tue Track - trioens valg med i programmet.

Og når det kommer til Roskilde Festival, er Malk de Koijn aldrig i tvivl om, hvad de skal svare, når de bliver tilbudt at spille dér.

- Når det er Roskilde, det handler om, så er det en af de festivaler, der er virkelig svær at sige nej til. Det er bare en legendarisk festival, og vi har lyst til at være her og være en del af det. Og det er et ekstra plus, at der er velgørenhed bagved, fortalte Lasse Bavngaard, bedre kendt som Blæs Bukki.

Lørdag aften fik Malk de Koijn lov til at lukke DR's mini-Roskilde Festival, som blev afholdt som en hyldest til både festivalen, dansk musik og alle de festivalglade musikfans hjemme i stuerne, der i år må undvære den helt særlige Roskilde-stemning, fællesskabet, koncerterne, urinstøvet og de mange fadøl.

Se Malk de Koijn optræde med et medley af numrene 'Å åå mæio', 'Vi tager fuglen på dig' og 'Weekend kriger' til 'Roskilde Festival 2020 live på DR2' her:

Malk de Koijn var ikke de eneste, der gæstede P3-værten Pelle Peter Jencel på den alternative Roskilde Festival lørdag aften. Se nogle af højdepunkterne fra programmet her.

1

Nyt rockhåb indtager Dyrskuepladsen

De troede, de skulle til evalueringsmøde efter en optræden.

Men da bandet Joyce mødte op, var alle andre klædt i orange. Der blev serveret appelsiner og mandarinjuice, og der var orange post-it-sedler på bordet.

- Vi fattede ikke helt, hvad det handlede om. Vi sad bare der og var lidt paf, fortalte bandets forsanger, Sebastian Wegener, om, hvordan Joyce tidligere i år fik at vide, at de skulle spille på Roskilde Festival 2020.

Da der blev skubbet en turnéplan over bordet, dæmrede det hele langsomt for dem. Det var dén nyhed, de havde ventet på.

Der var nemlig kun en koncert på planen. Rising-scenen på Roskilde Festival 2020. En drøm var gået i opfyldelse.

En drøm, som ulykkeligvis bristede, da corona-foranstaltningerne satte en stopper for alle sommerens festivaler.

I stedet fik de lørdag aften mulighed for at optræde på DR2's alternative mini-Roskilde Festival på Dyrskuepladsen som et lille plaster på såret.

Se Joyce, som netop har udgivet deres debutalbum, optræde med nummeret 'Formskifter' her:

2

Popstjerne danser festen i gang

Roskilde Festival. Northside. Tinderbox. Jelling. Musik i Lejet.

19-årige Clara Toft Simonsen - eller bare Clara - skulle have optrådt på dem alle sammen i år.

Hun udgav albummet 'Growing Up Sucks' i foråret og havde en propfuld kalender, da corona satte en stopper for det hele.

Det har det unge stjerneskud dog taget med oprejst pande og i stedet udforsket de alternative muligheder for at spille koncerter, der er opstået i løbet af de sidste par måneder, og koncentreret sig om at blive endnu bedre til at lave musik.

Således har Clara blandt andet optrådt i en mennesketom lufthavn og udgivet en spritny musikvideo til singlen 'Girl Like You' for nylig.

Lørdag aften optrådte hun med netop dét nummer på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Se Clara optræde med sin nye single 'Girl Like You' her:

3

Vil ændre lyden af dansk popmusik

For et års tid siden var det nok de færreste, der havde hørt om Ganger.

Men ud af det blå udgav de et debutalbum, 'Mørk', som hurtigt høstede både anmelderroser og priser.

Og visionen var klar. De ville ændre lyden af dansk popmusik og skabe noget, der ikke fandtes derude i forvejen.

I år skulle de have slået dét budskab fast med en række koncerter rundt om i landet - blandt andet på Roskilde Festival.

En koncert, de havde glædet sig særligt meget til at spille, da de selv elsker at gå på opdagelse i festivalens musikprogram.

- Vi er typerne, der tager af sted for musikken, og hvert år er der nogle vanvittigt fede koncerter. Det er tit de koncerter, vi ikke regnede med, vi skulle til, der er de fedeste, lød det fra bandet i programmet.

Men hvem vil de så helst være? Dem, man kommer for at se, eller dem, man tilfældigt snubler over og ikke kan glemme igen? Helt klart det sidste, mente de fleste i Ganger.

Bortset fra frontmand Thomas Bach Skaarup. Han vil være den, man kommer for at se.

Om man får mulighed for at opleve Ganger på næste års festivaler, må tiden vise. Indtil da kan man se eller gense lørdagens optræden på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Se Ganger optræde med radiohittet 'Olympisk' her:

FacebookTwitter