Fik kæmpe overraskelse: Pludselig var danske Jeppe med på country-legendes album

24-årige Jeppe London har været med til at lave en sang, der er havnet på country-stjernen Keith Urbans nye album.

Jeppe London (tv) har skrevet og produceret for mange danske kunstnere, men nu hitter han også internationalt på det nye album med Keith Urban (th.). (Foto: pressefoto © Universal Music Group)

Kalenderen siger august, og solen står højt på himlen. Mange af os prøver at holde en form for sommerferie.

Også 24-årige Jeppe London, som på denne tilfældige sommerdag scroller i sit Instagram-feed. Alt ser nogenlunde ud, som det plejer. Intet særligt opsigtsvækkende.

Med undtagelse af én ting.

Den australske country-musiker Keith Urban, som udover Australien især er populær i USA og Canada, har annonceret sit nye album i et opslag.

Under normale omstændigheder er det ikke en kunstner, Jeppe London holder nøje øje med. Men i denne tid er det noget andet. Han har nemlig været med til at skrive og producere en sang til Keith Urban.

Men indtil dét øjeblik anede han ikke, at den ville komme med på albummet.

- Jeg tænkte: "Yes! Endelig". Det var virkelig sjovt, fordi jeg blev overrasket. Vi havde ikke fået besked om, at de havde valgt sangen. Det var kæmpestort. Det er første gang, jeg har fået noget ud i USA, forklarer den 24-årige sangskriver og producer.

Lyt til Keith Urban med 'Say Something', som danske Jeppe London har været med til at skrive og producere:

0:00

Sendte sang til Keith Urban for sjov

Historien bag sangen 'Say Something' er en længere affære. Og vejen fra et musikstudie i Danmark til Keith Urban og hans folk i USA har involveret en del mennesker, fortæller Jeppe London, som begyndte at producere musik som 15-årig.

Han og sangskriver-makkeren Celine Svanbäck begyndte at arbejde sammen med den danske hitproducer Cutfather for et par år siden. Og sidste år skrev de tre - sammen med en sangskriver fra Los Angeles - en sang, de alle blev ret vilde med, og som de ville forsøge at afsætte til større, internationale navne.

De var blevet inspireret af den country-bølge, Lil Nas X startede med remix-udgaven af 'Old Town Road', som blev et megahit sidste år. Så sangen havde fået en country-vibe, de var oppe at køre over.

Der skete dog ikke så meget med den, indtil en dj-duo bød ind på noget af den. De fik teksten og melodien, men takkede nej til musikken.

Keith Urban debuterede i 1991 og har netop udgivet sit tiende studiealbum 'The Speed of Now', hvor flere danskere har haft en finger med i spillet. Privat er han gift med skuespilleren Nicole Kidman. (Foto: pressefoto © Universal Music Group)

Jeppe London havde svært ved at slippe musikken og tog fat i Cutfather for at høre, om de kunne tage den op igen og få en ny sangskriver ind over, så musikken kunne få ny melodi og tekst. Og det skete med hjælp fra en sangskriver fra London.

På det tidspunkt var Cutfather allerede i gang med et samarbejde med Keith Urban – han står blandt andet også bag sangen 'One Too Many' fra Keith Urbans nye album, som har P!nk på som feature.

Lyt til Keith Urban og P!nk med 'One Too Many' her:

0:00

- "Skal vi ikke for sjov prøve at sende den til Keith Urban og se, hvad han siger?", spurgte Cutfather. Og han syntes, den var megafed, og han skrev sangen færdig. Efter to uger fik jeg tilsendt en indspilning af sangen med Keith Urban, som jeg så skulle lave færdig og sende tilbage. Men vi fik intet at vide derefter, forklarer Jeppe London om processen.

Spillet i store, amerikanske tv-shows

Efter Keith Urban fik fingrene i første udkast til sangen, gik det hele meget hurtigt, i forhold til hvor længe der normalt kan gå, når man sender sange til udlandet og håber, stjernerne samler dem op.

Men noget tyder på, at country-legenden Keith Urban, som debuterede helt tilbage i 1991, har udviklet et helt særligt forhold til sangen og dens budskab om at være ærlig og at kunne snakke åbent om sine følelser.

For selvom 'Say Something' ikke er udgivet som single, har han nemlig spillet den live i to store, amerikanske tv-shows, 'The Tonight Show med Jimmy Fallon' og 'Good Morning America'.

- Man vågner bare op, og så har han valgt at spille vores sang live på amerikansk tv. Jeg var både overrasket og stolt, og det var en kæmpe oplevelse. Jeg har aldrig før prøvet, at noget, jeg har lavet, er blevet spillet i tv på den måde. Det var megasjovt, siger Jeppe London og fortsætter:

- Når man pitcher sange til store artister i udlandet, er der så mange om buddet, og så mange, der gerne vil have en del af kagen hos de her artister. Men det her har givet mig følelsen af, at det hårde arbejde giver pote. Jeg har virkelig fået blod på tanden og vil gerne lave endnu mere og gøre det godt.

Når Jeppe London (th.) ikke skriver musik for andre, laver han musik til sit eget band, June - her afbilledet i et animeret univers. Udover ham består June af Lauritz Emil Christiansen (tv.), som tidligere var en del af popgruppen Page Four, og Celine Svanbäck (i midten). (© june/Official Music)

Mere på vej fra eget band

Selvom 'Say Something', som er havnet på Keith Urbans nye album, er Jeppe Londons første hul igennem til USA, er han efterhånden en erfaren herre på den danske musikscene.

Herhjemme har han nemlig samarbejdet med blandt andre Citybois, Page Four, Faustix, Christopher, Maximillian, Alexander Oscar og KOPS – og desuden norske Dagny og svenske Svea.

Og så har han sit eget band, June, med musikerkollegaerne Celine Svanbäck og Lauritz Emil Christiansen, som opstod, fordi nogle af de mange sange, de skrev sammen, føltes mere som deres egne end som nogle, der skulle pitches til andre.

Lyt til Jeppe Londons eget band June med 'Chills':

0:00

Med andre ord er det en relativt proppet kalender, det unge talent står op til hver dag, og han lover, at der er meget mere musik på vej.

Kender du ikke Jeppe Londons eget band June, kan du lære dem bedre at kende her.

Facebook
Twitter