Flyttede fra London til København: Michael Williams kan blive dansk raps næste store stjerne

Michael Williams flyttede fra det sydlige London til Danmark med sin mor, da han var tre år gammel. I dag laver han, ifølge ham selv, rap med 'fed energi og vilde flows'.

(Foto: Andreas Bro © dr)

- Jeg er ved at falde i søvn og ligger i min seng, og så tænker jeg på et eller andet sindssygt, og så skriver jeg det ned.

Sådan beskriver den danske undergrundsrapper Michael Williams den måde, hans tekster opstår på, når han ikke er i studiet. Det er ofte, når han ligger i stadiet mellem at være vågen og sove, at det hele opstår.

Michael Williams er født og boede de første år i Brixton i 'South London', som han selv forklarer, men flyttede til Østerbro i København med sin mor, da han var tre.

For ham handler musikken mest om 'at skabe en fed energi og nogle vilde flows' og finde på nye metaforer for ting, han oplever.

Hør Michael Williams' nye single 'GAS', mens du ser billeder og læser videre...

0:00
Michael Williams sidder i studiet med Tyrees Tyr (t.v.) og DJ Bootybaybruiser. De er i gang med at færdiggøre et nyt track. Michael Williams mødes tit med DJ Bootybaybruiser og har altid har nye beats med i studiet. Sammen prøver de at skabe et track. Enten har Williams en tekst med, ellers skriver han direkte til beatet, mens han er i studiet. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams er gået ind i vokalboksen for at rappe sin del af nummeret. Når han indspiller derhjemme, laver han tit mange one takes, men i studiet skal der en del takes til, før han er tilfreds. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams har sit logo tatoveret på brystet. (Foto: Andreas Bro © dr)
Armbåndet går han altid med. - Det er min fars gamle, som jeg fik af ham, inden vi flyttede fra London. Hans navn er André Michael Williams. Jeg kan huske, at jeg altid glædede mig som lille til den dag , jeg var stor nok til at have det på uden, at det faldt af min arm. (Foto: Andreas Bro © dr)
Ind imellem optagelserne til hans nye musikvideo til nummeret GAS. Optagelserne foregik i Carlsbergs gamle kontorbygninger på Vesterbro i København. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams under optagelserne til sin nye musikvideo sammen med vennerne. De er allesammen med i musikvideoen. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams beskriver selv sin musik som ”ignorant trap music”. Trap er oprindeligt en amerikansk betegnelse for et sted eller et område, hvor folk køber stoffer. Betegnelsen blev ofte brugt af folk i bandemiljøer, som også lavede hip hop, og derfor har netop deres stilart fået navnet Trap. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams og Tyrees Tyr sidder og skriver tekster til et nyt track i et af Universals studier på Amager i København, hvor de begge er signet. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams holder en pause i selskab med rapperne LilleBitteBock (t.v) og Lil Mazda. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams i studiet sammen med BootyBayBruiser (T.V) og Tyrese Tyr. De tre er oppe at køre over et beat, som BootyBayBruiser lige har spillet for dem for første gang. (Foto: Andreas Bro © dr)
Michael Williams' track 'Kongelig' har +100.000 streams på Spotify.

Hør interview med Michael Williams i P3-programmet 'Sovsen' her.