For første gang i 24 år: Popdivas juleklassiker går nummer ét i Danmark

Mariah Careys 'All I Want For Christmas Is You' indtager for første gang nogensinde førstepladsen på den danske hitliste.

Det anslås, at Mariah Carey har tjent op mod 400 millioner kroner i royalties på sangen siden 1994. Her ses hun på scenen sammen med Julemanden i 2016 i New York. (Foto: Jeff Kravitz © 2016 Jeff Kravitz)

Danskerne er i den grad kommet i julestemning. Det står klart, hvis man kaster et blik på denne ugens danske hitliste.

Førstepladsen på den officielle hitliste herhjemme indtages nemlig i denne uge af den amerikanske popdiva Mariah Carey og hendes juleklassiker 'All I Want For Christmas Is You'.

Hør - eller genhør - sangen her, mens du læser videre:

0:00

Sangen udkom i 1994, men det er første gang i de 24 år, der er gået siden da, at sangen formår at kravle op på førstepladsen herhjemme.

Hitlisten er baseret på antallet af streams og downloads - og med over 55.000 daglige afspilninger af danske brugere på streamingtjenesten Spotify alene, er det ikke overraskende, at 'All I Want For Christmas Is You' er strøget helt til tops.

Læs hele historien om sangen her:

Selvom sangen er én af musikhistoriens mest populære og bedst sælgende julesange, har den dog aldrig ramt førstepladsen i Careys hjemland, USA. På Billboard Hot 100, der svarer til den danske hitliste, peakede nummeret i denne uge på en 7. plads.

Det er kun en uge siden, at Mariah Carey lagde vejen forbi Danmark, hvor hun gav et brag af en julekoncert i Royal Arena i København, der dog delte vandene blandt anmelderkorpset.

Julesange stryger til tops

Det er ikke kun Mariah Careys julesang, der har fundet vej til ugens hitliste.

I alt 27 af sangene på ugens Top 40-liste er julesange.

Helt i top finder vi blandt andet 'Last Christmas' af Wham! og nummeret 'Tinka' fra TV 2's julekalender fra sidste år, 'Tinkas Juleventyr', fremført af Burhan G og Frida Brygmann.

DR Musik kårer i år alletiders bedste julesang. Stem på din favorit i afstemningen herunder: