Første lytter er en astronaut: Coldplay afspiller ny sang for første gang - i rummet

Den franske astronaut Thomas Pesquet fik lov til at afspille bandets nye sang for første gang på rumstationen ISS.

Coldplay havde i dag premiere på deres ny single 'Higher Power' i rummet på den internationale rumstation ISS. (© Pressebillede/Warner Music)

Det britiske succesband Coldplay har netop haft premiere på deres nye single 'Higher Power' i rummet - og ja, du læste rigtigt. I rummet.

I forbindelse med deres nye udgivelse havde Coldplay nemlig tilsendt den franske astronaut Thomas Pesquet, der i øjeblikket bor på den internationale rumstation ISS, en særlig video-version af singlen med dansende alien-hologrammer.

Derfor fik den franske astronaut lov til at give sangen dens allerførste afspilning nogensinde.

I forbindelse med premieren ringede Coldplay til Thomas Pesquet gennem en videoforbindelse, og da franskmanden tonede frem på skærmen fra rumstationen, kunne de næsten ikke tro deres egne øjne.

- Wow, det er for vildt. Vi er så glade for at se dig, udbrød de i fællesskab, mens Thomas Pesquet bød dem velkommen på stationen.

Under samtalen forklarede Coldplays forsanger, Chris Martin, at sangen er en måde for dem at fortælle, hvordan de har det med livet på jordkloden.

- Vi forestiller os alienverdener som en måde, hvorpå vi kan fortælle, hvad vi tænker om livet på Jorden. Det er nemmere, når det handler om aliens end om mennesker. Sangen handler om at finde astronauten i os alle. Personen, der kan gøre fantastiske ting.

Du kan høre den nye single 'Higher Power' lige her, mens du læser videre:

0:00

Coldplay har i længere tid teaset, at der ville komme ny lyd fra bandet i form af kryptiske beskeder og henvisninger til en "alien-radio", mens man også har kunnet spotte digitale reklameskilte på et fremmed "alien-sprog" i blandt andet New York, London og Seoul.

'Higher Power' er produceret af den svenske sangskriver og producer Max Martin, der også har arbejdet med andre store stjerner som Britney Spears, Maroon 5 og Katy Perry gennem tiden.

Singlen er Coldplays første udgivelse, siden deres Grammy-nominerede album, 'Everyday Life', udkom i 2019.

Coldplay udgav deres første album 'Parachutes' i 2000. Siden har de solgt over 100 millioner album på verdensplan og vundet syv Grammy Awards. Her ses de snakke med Thomas Pesquet over en videoforbindelse til rummet. (Foto: undefined © Scanpix/REUTERS)

Ønsker ikke at turnere af miljømæssige årsager

Udover en snak om den nye single fik Coldplay og Thomas Pesquet også vendt lighederne mellem at være på turné og bo på en rumstation, om Thomas Pesquet tilfældigvis havde set nogle aliens, mens de også snakkede om Jordens skrøbelighed.

Sidstnævnte er et emne, der har fyldt meget for Coldplay de seneste år.

For selvom det populære band næsten med sikkerhed kan udsælge store koncerter i hele verden, udtalte Chris Martin i 2019 til BBC News, at Coldplay holder pause fra at turnere af miljømæssige årsager.

- Vi bruger det næste år eller to på at finde ud af, hvordan vores turné kan være bæredygtig, men også hvordan den kan være direkte gavnlig for miljøet.

- Vores næste turné vil blive så miljøvenlig som overhovedet muligt. Vi vil være skuffede, hvis den ikke bliver CO2-neutral, sagde han.

Den kloge læser vil muligvis regne ud, at det nu er to år siden, at Chris Martin og bandet gik i tænkeboks om den nye måde at turnere på, og ifølge forsangerens udtalelser kunne en turné altså derfor være lige rundt om hjørnet - hvis coronarestriktioner og smittetryk altså tillader det.

Men Coldplay har endnu ikke meldt noget ud om nye koncerter, så derfor må fans af bandet fortsat vente med tålmodighed.

FacebookTwitter