Fra gaden til gården: Dansk stjernesanger har skiftet popstjernelivet ud med en gård på Fyn

Patrick Dorgan er vokset op som byrotte i det københavnske musikmiljø, men befinder sig nu bedst i rollen som far hjemme på sin nye gård.

(Foto: Jonas Normann © Then We Take The World)

Patrick Dorgan fik sit store gennembrud i 2015 med kæmpehittet ’Marilyn’, der var en af de mest spillede sange i dansk radio det år.

I den efterfølgende periode hittede den i dag 31-årige sanger med sin musik, og livet som popstjerne tog for alvor fart.

Der blev brugt timer i studiet, og nætterne blev brugt på de danske veje fra det ene spillejob til det andet. Der var fuld knald på Patrick Dorgans stjernetilværelse.

Men i 2017 tog han en beslutning, der skulle ændre hans liv. Han skiftede storbyens sus og rus, som han er vokset op i, ud med et liv på en gård på Fyn.

- Det har været en stående joke mellem mig og min kæreste, at vi skulle flytte til et landsted på Fyn, når vi fik børn. Og så kom chancen lige pludselig, og jeg blev forelsket i stedet og forelsket i idéen om at bo på landet. Jeg ville bare gerne ud af byen, siger han og fortsætter:

- Min kæreste havde givet mig plads til at få etableret mig selv som musiker, så jeg syntes, det var min tur til at sparke til hendes drøm. Hun arbejder med heste, og det er jo svært at gøre inde i byen, siger Patrick Dorgan.

Se Patrick Dorgan optræde med 'On The Way Down' i Moyo Live. Artiklen fortsætter nedenfor.

En gladere far

Patrick Dorgan har sammen med sin kæreste Anne sønnen Vito på fem og datteren Sally på tre.

Og særligt rollen som familiefar er blevet forfinet efter, at familien tog turen fra by til land.

- Når jeg er hjemme på gården, så er jeg far først og fremmest. Og det er en gladere far, mine børn har. For når jeg har været i København for at lave musik og interviews og så videre, så får jeg også mere overskud til at være far og være på, når jeg kommer hjem, fortæller Patrick Dorgan.

Da han stadig boede i den pulserende storby, foregik det med 180 i timen. Drømmen om musikken var så stærk, at sangeren tog alle døgnets timer i brug for at forfølge den.

- Jeg arbejdede i et køkken om aftenen og natten, var i studiet om morgenen, passede min dreng om dagen. Jeg ville musikken, og det er jo i høj grad også en netværks-ting at gå efter. Jeg var med i kulissen, da Lukas Graham brød igennem. Så jeg skulle jo være tilstede i dét, hvis jeg virkelig ville noget med musikken. Jeg skulle være en del af crewet. Så der var ikke så meget søvn, fortæller Patrick Dorgan om sit tidligere hektiske storbyliv.

Nu er københavner-livet begrænset til et par dage om måneden, hvor Patrick Dorgan tager over Storbæltsbroen for at arbejde.

Men sangeren er også bevidst om konsekvensen ved at pendle frem og tilbage mellem de to yderpoler.

- Det kan være lidt svært at balancere, for det er to meget forskellige temperamenter, man skal have. Jeg sidder jo og prøver at fange og jagte ting i studiet i højt energiniveau. Og så kommer jeg hjem, hvor der bare er stille. Det betyder også, at jeg er begyndt at tale med mig selv, når jeg går derhjemme, griner han.

Se Patrick Dorgan optræde til Moyo Live med sin nye single 'Coming Home' her. Artiklen fortsætter nedenfor.

Bange for skovens dyr

Livet med søvnunderskud og en konstant jagt på et musikalsk gennembrud er ikke noget, den 31-årige sanger savner.

- Flytningen føles helt rigtig, når jeg ser min kæreste ude i haven eller mine unger i bar røv ude på græsplanen. Man har jo de der små momenter af lykke, hvor man tænker ’Wow, der var den’. Og de øjeblikke har jeg haft mange af efter, vi flyttede til Fyn.

Beslutningen om at komme på afstand af byen som gårdejer virker umiddelbart rigtig for Patrick Dorgan, selvom han da ikke vil afvise, at han en dag flytter tilbage til storbyen.

- Det giver faktisk meget god mening at bo, hvor jeg gør, selvom jeg ikke havde troet det. Men det kan da også godt være, at jeg om to år går ned med en depression og er nødt til at flytte tilbage til byen, siger han og løfter sløret for nogle af de ting, der også er fulgt med livet på landet.

- Jeg kan blive nervøs for rådyrene om natten. Og jeg har én gang taget bilen ned til postkassen, der ligger 200 meter fra gården, fordi der simpelthen var for mørkt, siger han med et grin.

Patrick Dorgan er aktuel med sin nye single 'Coming Home', som du kan høre herunder, og gæstede også P3-programmet 'Moyo Live', som du kan høre HER.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk