Fra håndboldhallen til Grand Prix-scenen: Her er værterne for Dansk Melodi Grand Prix 2021

Martin Brygmann og Tina Müller skal stå i spidsen for årets store musikfest.

Det er første gang, at Martin Brygmann og Tina Müller skal være værter sammen. (Foto: © Betina Garcia, dr)

- Velkommen til Dansk Melodi Grand Prix 2021!

Den sætning kan skuespiller og musiker Martin Brygmann og tv-vært Tina Müller godt begynde at øve sig på. De skal nemlig sammen være værter for dette års udgave af Danmarks største musikfest.

- Jeg er enormt stolt over at få lov til at være vært på noget så traditionsrigt som Dansk Melodi Grand Prix. Jeg er selv vokset op med Grand Prix og har ligesom mange andre stået med hårbørsten i hånden og sunget med foran fjernsynet, så jeg glæder mig helt vildt til at være en del af festen og samle danskerne, siger Tina Müller.

Også Martin Brygmann glæder sig til af stå i spidsen for Dansk Melodi Grand Prix, der i år ruller over skærmen for 51. gang.

- Jeg glæder mig helt afsindigt. Jeg er så stolt over at have fået den her opgave. Det er en meget fin fakkel, jeg glæder mig til at bære frem.

Et legendarisk show

43-årige Tina Müller har i mange år arbejdet med journalistik i sportens verden, men gør sig nu også som vært på programmet 'Hammerslag'. Derudover har hun flere gange stået i front ved DR's store sportsshow, som hun også var vært på så sent som i starten af året.

- Det er klart, det er noget andet end at stå i en håndboldhal eller på en fodboldbane, men jeg tror ikke, det bliver så meget anderledes at være vært på Grand Prix'et. Begge dele handler jo om at invitere folk med til en fælles fest, uanset om den så handler om sport eller musik, siger Tina Müller, der for tiden også er med til at dække VM i håndbold.

Tina Müller gør sig også som sportsvært og er lige nu travlt beskæftiget med at dække VM i håndbold. (Foto: © Dr)

Hendes medvært, Martin Brygmann, har også tidligere været vært på flere store tv-shows, senest 'DR's Store Juleshow', der rullede over de kravlenissepyntede tv-apparater i december.

Men selvom værtstjansen også er ny for 57-årige Martin Brygmann, er Grand Prix-universet langt fra fremmed land for ham. Han har tidligere været medlem af konkurrencens fagjury, ligesom han i 2005 var med til at skrive sangen 'I Must Be Crazy', der blev fremført af gruppen Sweethearts.

- Grand Prix'et er jo et legendarisk show, som jeg altid har fulgt med i. Det er noget, der altid har samlet os danskere, siger han og tilføjer:

- Man kan på en måde bruge Grand Prix'et til at tage temperaturen på vores samfund og den tid, vi lever i. Når du går tilbage i arkiverne og kigger på tidligere Grand Prix'er, repræsenterer de shows jo tit de trends og emner, der fyldte i vores samfund på det tidspunkt. Det synes jeg er sjovt at være en del af.

Ud over tjansen som Grand Prix-vært skal Martin Brygmann også være vært på DR's nye underholdningsprogram 'Danmark griner', der har premiere til februar. (Foto: © Per Arnesen, dr)

Masser af fest og farver i vente

Sidste års Melodi Grand Prix forløb noget anderledes end planlagt, da publikum grundet corona-restriktioner blev forment adgang til showet, der blev afholdt i Royal Arena i København.

I stedet var det billeder af en mennesketom sal, der rullede over tv-skærmene.

I år bliver der heller intet livepublikum. Showet er rykket til studie 5 i DR Byen, der skal give årets Grand Prix en mere hyggelig og intim stemning.

Der bliver dog stadig plads til masser af fest i fjernsynet, lover Tina Müller.

- Vores største opgave er at skabe en formidabel stemning ude i stuerne, også selvom Grand Prix'et ser lidt anderledes ud i år. Jeg tror efterhånden, vi alle trænger til et skud fest og farver.

I alt otte sange deltager i årets konkurrence, og selvom Martin Brygmann glæder sig til rollen som vært på landets største musikfest, understreger han, at det først og fremmest er musikerne, der er aftenens store stjerner.

- Som værter er vores opgave at binde showet sammen og skabe god stemning, men vi skal først og fremmest få artisterne til at stråle. Det er de otte artister og deres sange, der skal være i fokus, for det er deres aften.