'Gør hvad du vil med min krop': Lady Gaga fjerner kontroversiel sang fra streamingtjenester

Lady Gaga undskylder for duet-samarbejde med R. Kelly, der beskyldes for seksuelle overgreb.

Lady Gaga og R. Kelly på scenen ved American Music Awards i 2013, hvor de optrådte med deres fælles sang 'Do What U Want'. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Er du vild med Lady Gagas sang 'Do What U Want' fra 2013?

Så skal du højst sandsynligt snart ud og købe et fysisk eksemplar af hele hendes album 'Artpop' for at høre den igen.

I hvert fald hvis du vil høre den oprindelige version sammen med R&B-sangeren R. Kelly – for den har Lady Gaga nemlig tænkt sig at fjerne fra iTunes og diverse streamingtjenester.

Det skriver hun i et opslag på Twitter, hvor hun også tager kraftigt afstand fra R. Kelly og fortryder, at hun nogensinde har arbejdet sammen med ham.

0:00

- Jeg står bag disse kvinder 1.000 procent

Popstjernens beslutning kommer efter, at flere kvinder har beskyldt R&B-sangeren for en række seksuelle overgreb i dokumentarserien 'Surviving R. Kelly', der for nylig er blevet sendt på amerikansk tv.

- Jeg står bag disse kvinder 1.000 procent, tror på dem, ved, at de lider og har smerte og føler stærkt, at deres stemmer skal høres og tages alvorligt, skriver Lady Gaga blandt andet på Twitter.

Siden programmerne om R. Kelly løb over skærmen, er Chicagos statsadvokat Kim Foxx gået ind i sagen, og kunstnere som Chance The Rapper og John Legend har allerede kritiseret og taget afstand fra sangeren.

Det har derfor været ventet, at Lady Gaga også ville reagere på udsendelserne om sin tidligere samarbejdspartner. De to skrev 'Do What U Want' sammen og har også optrådt med sangen ved American Music Awards i 2013.

Havde ikke bearbejdet sit eget traume

Lady Gaga forklarer også i sit tweet, hvorfor hun overhovedet lavede sangen med R. Kelly, der de seneste to årtier har været anklaget flere gange for upassende seksuel adfærd med mindreårige.

- Jeg er selv et offer for et seksuelt overgreb og lavede sangen og videoen i en mørk periode i mit liv. Min mening var at skabe noget ekstremt udfordrende og provokerende, fordi jeg var vred og stadig ikke havde bearbejdet det traume, der var i mit eget liv, skriver Lady Gaga og fortsætter:

- Sangen hedder 'Do What U Want (With My Body)'. Jeg tror nok, at det er tydeligt, hvor forvrængede mine tanker var på det tidspunkt.

Lady Gaga, der lige nu er aktuel med den populære film 'A Star Is Born', og som netop har vundet en Golden Globe, vil derfor se fremad og har nu til hensigt at fjerne sangen helt fra diverse musiktjenester og platforme.

- Undskyld, både for min dårlige dømmekraft, da jeg var ung, og for ikke at have talt om det tidligere, slutter hun i sit tweet.

I øvrigt lavede Lady Gaga også en version af sangen med Christina Aguilera på vokal frem for R. Kelly – om den også står til at blive fjernet, er der ingen melding om. Du kan høre den her:

0:00
Facebook
Twitter