Grammy-succes og kritik: Kontroversiel countrystjerne kommer til Roskilde

Amerikanske Kacey Musgraves er blandt en række nye navne på årets Roskilde Festival.

Kacey Musgraves, der er født i den country-elskende stat Texas, er ikke bange for at sige sin mening. (Foto: Josh Brasted © Getty Images)

Hun spillede sin første koncert på dansk jord sidste efterår, og noget kan tyde på, at den 31-årige countrystjerne Kacey Musgraves har fået smag for den danske muld.

Til sommer vender den amerikanske sangerinde nemlig tilbage til Danmark, når hun skal optræde på årets Roskilde Festival.

Kacey Musgraves er én af USA's allerstørste unge countrystjerner, og i 2018 modtog hun både prisen for 'Årets album' og 'Årets country-album' ved den prestigefyldte Grammy-prisfest for sit fjerde album 'Golden Hour'.

Hør et af Musgraves store hits, 'Butterflies', her:

0:00

I alt kan Musgraves prale af hele seks Grammy-statuetter, men den succesfulde sangerinde har også fået en del kritik i hjemlandet, hvor hendes moderne take på countrygenren ikke er faldet i alles smag.

Kacey Musgraves er nemlig ikke bange for at synge om emner som sex med prævention, at kysse med andre piger og bruge marijuana, ligesom hun også både prædiker accept af homoseksuelle og stiller spørgsmåltegn ved religion i sin musik.

Emner, som ikke nødvendigvis passer ind i det ofte meget konservative countrymiljø i USA.

Men selvom hun både er blevet stemplet som 'kontroversiel' og 'en rebel', så mener Musgraves ikke selv, at hendes musik nødvendigvis er så rebelsk og oprørsk, som mange gør den til.

- De ting, jeg synger om, er ikke kontroversielle for mig. Jeg trykker ikke på folks knapper bare for at trykke på folks knapper. Jeg taler om ting, som har gjort et indtryk på mig, og som mange mennesker overalt går igennem, sagde hun i 2017 til The Wall Street Journal.

Anderson. Paak vender tilbage

Og udover countrystjernen Kacey Musgraves så lægger den efterhånden rutinerede Roskilde-performer Anderson. Paak også vejen forbi dyrskuepladsen, når han gæster Orange Scene med bandet The Free Nationals.

Den excentriske rapper, der er bedst kendt for sangen 'Come Down', optrådte for første gang på Roskilde Festival i 2016 og vendte tilbage i 2018, hvor han lukkede Arena.

Er man ikke helt til de overenergiske rapkoncerter, kan man også fange den engelske sangerinde FKA Twigs, det garvede amerikanske metalband Faith No More og 29 andre nye navne til sommerens version af Roskilde Festival, der også tæller optræden fra Taylor Swift, Tyler the Creator, TLC og Thomas Helmig.

Anderson. Paak har gæstet Danmark ved flere lejligheder, to gange på Roskilde Festival og senest i Royal Arena med The Free Nationals i 2019. Her ses han under en koncert i London. (Foto: Burak Cingi © Getty Images)
FacebookTwitter