Grand Prix-favorit i overraskende comeback: Googlede sig frem til sangtitlen

Anna Ritsmar, der blev nummer to i Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år, er ude med en spritny single i eget navn.

Ved Dansk Melodi Grand Prix tidligere i år fremførte Anna Ritsmar sangen 'Starlight', som var skrevet af Lise Cabble. Nu er den 18-årige sangerinde ude med sin første single i eget navn, som hun selv har skrevet. (Foto: Privat/Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Hun storcharmerede de danske tv-seere, da hun i februar sang sig til en flot andenplads i Dansk Melodi Grand Prix med den finurlige indiepop-sang 'Starlight'.

Siden da har hun haft travlt med den dansksprogede musik i gruppen Aufori, som i foråret udgav albummet 'Runddans' og siden hen deltog i årets udgave af KarriereKanonen.

Men nu er den 18-årige sangerinde og sangskriver Anna Ritsmar så klar med sin første selvskrevne single i eget navn.

Sangen, der bærer titlen 'Synesthesia', er hendes første nummer på engelsk og samtidig hendes mest personlige til dato, fortæller hun.

- 'Synesthesia' handler om, hvordan kærlighed på en god måde kan gøre ens hjerne lidt fucked up, så hele verden pludselig virker smukkere og mere farverig. Og følelsen af, at man er de eneste to i hele verden, og alt andet bare står stille, siger Anna Ritsmar og afslører, at sangen er skrevet ud fra en oplevelse, hun selv har haft.

Lyt til 'Synesthesia', mens du læser videre:

Spændende udfordring at skrive på engelsk

Sangen bevæger sig i en helt anden retning end både 'Starlight' og hendes sange med Aufori og har med Anna Ritsmars egne ord en mere 'svævende' og lidt 'doven' lyd.

Titlen på nummeret, som på dansk oversættes til 'synæstesi', var faktisk et ord, Anna Ritsmar fandt frem til via en søgning på Google.

Her søgte hun på engelske ord, som hun ikke normalt bruger i sit hverdagssprog, og faldt altså over 'synesthesia', som er et psykologisk begreb. Begrebet dækker over, at nogle mennesker evner at blande deres sanser sammen, således at de eksempelvis kan høre en farve eller se en lyd.

- Processen omkring nummeret har været meget legende og søgende, og det har været en spændende udfordring for mig at skrive på engelsk, hvor jeg ikke helt kan formulere mig på samme måde, som når jeg skriver sange på dansk i Aufori, forklarer Anna Ritsmar.

Plads til både band og solokarriere

Sangen er blevet til i et samarbejde med hendes onkel, Peter Helms, som for mange år siden skrev første udkast til nummeret.

Men det er altså først nu, at det med Anna Ritsmars tekst og stemme er blevet til et færdigt produkt.

Anna Ritsmar har udgivet 'Synesthesia' helt på egen hånd uden et pladeselskab i ryggen og er også i gang med at arbejde på et helt album i eget navn.

Hendes solomateriale er dog udelukkende et projekt, som hun kører ved siden af Aufori, understreger hun.

- De to projekter giver mig mulighed for at lege med forskellige stemninger, og jeg håber at kunne blive ved med at udforske nye sider af mig selv og musikken.

Lyt til Aufori med nummeret 'Åbne Favne' her.

Facebook
Twitter