Grand Prix-vindere om aflyst Eurovision: 'Det er som at være med i en dårlig film'

Det havde ikke været ansvarligt at afholde et Eurovision, mener den ene halvdel af Ben & Tan.

Ben & Tan skulle have repræsenteret Danmark ved årets Eurovision Song Contest til maj. Showet er nu aflyst. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

- Vi er alle sammen ret rystede lige nu.

Sådan lyder det fra 22-årige Tanne Amanda Balcells, der som en del af duoen Ben & Tan skulle have repræsenteret Danmark ved dette års Eurovision Song Contest.

Men sådan bliver det ikke.

I dag meldte arrangørerne bag den historiske musikkonkurrence ud, at årets Eurovison er aflyst grundet den verserende coronakrise.

Dermed får Ben & Tan altså heller ikke mulighed for at synge deres Grand Prix-bidrag foran hele Europa.

- Det er min livslange drøm at få lov til at optræde og synge for så mange mennesker, så det er selvfølgelig mega trist, at den drøm alligevel ikke går i opfyldelse, lyder det fra Tanne Amanda Balcells, der har haft et par timer til at sunde sig oven på den nedslående udmelding.

Selvom hun er trist over, at Eurovision-eventyret er slut, før det nærmest kom igang, så respekterer hun belsutningen om at aflyse årets konkurrence.

- Det er selvfølgelig skide ærgerligt, og vi er alle meget berørte af det her, men der er bare ting, der fylder mere lige nu; nemlig folks sikkerhed. Det havde ikke været ansvarligt at afholde et Eurovision og risikere, at en masse mennesker blev smittet.

Hør nummeret 'Yes', som Ben & Tan skulle have synget på Eurovision-scenen, her:

Håbede man ville udskyde showet

Årets Eurovision Song Contest skulle have været afholdt i Rotterdam i Holland den 12., 14. og 16. maj, og i alt 41 lande skulle efter planen have deltaget i showet.

Som følge af den aktuelle coranakrise har rygterne om konkurrencens skæbne sviret heftigt i løbet af de sidste par uger, hvor flere forskellige alternative løsninger har været oppe at vende på rygtebørsen.

Nogle spåede en løsning, hvor de 41 deltagere optrådte direkte fra deres hjemland via satellit, mens andre rygter mente at vide, at showet ville bliver udskudt til senere på året.

Sidstenævnte var den løsning, som Tanne Amanda Balcells selv havde sat sin lid til.

- Jeg håbede på, at man kunne udskyde showet, så det kunne være blevet afholdt senere i år, men Eurovision er jo et kæmpe projekt, og måske var det helt urealistisk at gøre det på den måde, siger hun.

Arrangørerne bag Eurovision har dog meldt ud, at ingen af de overnævnte løsninger var holdbare.

Forstår det stadig ikke

Selvom den unge sangerinde naturligvis er ærgerlig på sine egne og duetpartneren 17-årige Benjamin Rosenbohms vegne, så tænker hun også på de mange dedikerede Eurovision-fans, der nu må vente op mod 14 måneder, før der igen ruller Eurovision over skærmen.

- Jeg har så ondt af de folk, der dropper hele deres liv i to uger for at følge med i det her, og hvis hjerter bare bløder for det her show, siger Tanne Amanda Balcells og fortsætter:

- Men det hele er bare lidt underligt lige nu. Det er som at være med i en dårlig film lige nu. Jeg forstår det stadig ikke helt.

Arrangørerne bag Eurovision har meldt ud, at man lige nu arbejder på, at dette års værtsland, Holland, fortsat kan få lov til at lægge jord til konkurrencen, når den vender tilbage i 2021.

Dansk Melodi Grand Prix fik tidligere på måneden også coronavirussens konsekvenser at føle. DR valgte nemlig at afholde det stort anlagte musikshow helt uden publikum i salen som følge af regeringens anbefaling om at aflyse eller udskyde offentlige begivenheder med mere end 1.000 mennesker samlet. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)