Greta venter ikke længere på at leve livet: 'Det er ofte i krisetilstande, man udvikler sig mest'

Musikeren Greta Schenk har skrevet en sang om at ville leve i nuet i stedet for konstant at planlægge og tænke fremad.

Kender du følelsen af at have en proppet kalender og hele tiden se frem mod den næste uge, den næste aftale eller det næste karriere-move?

Det gør sangskriver og musiker Greta Schenk.

På et tidspunkt gik det op for hende, at hun hele tiden tænkte på det næste, hun havde planlagt, eller det næste, hun gerne ville opnå. Og det lovede hun sig selv at prøve at holde op med.

- Jeg besluttede mig for at øve mig i at være mere til stede i nuet, fordi jeg havde brug for at give slip på det med hele tiden at tænke og planlægge fremad og i stedet leve lidt mere. For hvad er det egentlig, jeg kommer til at huske, når jeg bliver gammel? Den tid, jeg arbejder, eller den tid, hvor jeg oplever noget og nyder livet?, siger Greta Schenk.

Det resulterede i sangen 'Again', som den tyskfødte musiker optrådte med i 'Livebeatet' på P6 Beat fredag eftermiddag.

Se Greta optræde med sangen 'Again' i videoen øverst.

- Den handler om, at vi mennesker kan have en tendens til at blive ved med at gentage nogle mønstre, vi egentlig gerne vil bryde ud af, og hele tiden vente på, at livet sker, i stedet for at leve det, fortæller Greta om 'Again', som blev udgivet på hendes debutalbum 'Ardent Spring' i begyndelsen af september.

Måtte opgive at planlægge

Selvom Greta Schenk skrev sangen, inden coronapandemien blev en del af vores hverdag, oplevede hun, hvordan den pludselig blev endnu mere aktuel i år, hvor den skulle udgives.

- Vi er alle sammen blevet tvunget til at være mere i nuet på grund af corona, for man kan ikke rigtig planlægge særligt langt frem, og der er så mange ting, der er sat på pause. Jeg tror, vi er flere, der har lagt mærke til de ting, der ikke fungerer i vores liv, og måske nu har en chance for at redefinere, hvordan vi gerne vil leve, siger Greta Schenk, som selv har måttet affinde sig med blandt andet et aflyst bryllup med sin forlovede og sin første optræden på Roskilde Festival.

- Jeg havde planlagt en masse koncerter, og jeg skulle flytte til Berlin og holde stort bryllup. Lige nu aner jeg ikke, om det kommer til at ske til næste år, så jeg prøver bare at tage den med ro og tage en ting ad gangen.

Selvom det ikke er helt nemt at tage tingene så afslappet, som denne tid kræver, er Greta Schenk overbevist om, hun ikke er den eneste, der plejer at have fart på i hverdagen.

- Jeg tror, mange mennesker er vant til hele tiden at stræbe efter udvikling. Selv kunne jeg mærke, jeg frygtede at stå stille. Men jeg har lagt mærke til, at det ofte er i de der pauser og krisetilstande, at man udvikler sig allermest.

Selvom Greta Schenk er blevet bedre til at lægge planlægger-hatten og sin indre arbejdshest lidt fra sig, har hun dog alligevel fået udnyttet tiden musikalsk. Hun er nemlig allerede i gang med at skrive sange til sit andet album, der udkommer næste år, hvis alt går vel.

Indtil da kan du høre, hvordan det lød, da Greta optrådte med sangen 'Hydrogen' i 'Livebeatet' på P6 Beat fredag eftermiddag her:

Facebook
Twitter