Han døde i 2018, men nu udgiver rapper nyt album: 'Det var vigtigt for ham, at verden kom til at høre det'

Fans verden over har reageret følelsesladet på den store Mac Miller-nyhed.

Mac Miller har indtil nu udgivet fem album, der alle har ligget i top fem på Billboard 200. (© (c) Getty images)

Døden betyder ikke, at du ikke kan udgive ny musik.

Det beviser den afdøde rapper Mac Miller, efter det er blevet bekræftet, at hans nye album 'Circles' udkommer den 17. januar.

I et Instagram-opslag fortæller Mac Millers familie om det nye album, der bliver beskrevet som en efterfølger til rapperens seneste og populære album 'Swimming'.

Det er takket være produceren Jon Brion, der også arbejdede med Mac Miller på 'Swimming', at albummet bliver en realitet.

- Det var vigtigt for Malcolm, at verden kom til at høre det, skriver familien blandt andet om det kommende album.

Du kan lytte til et af Mac Millers hits 'Ladders' lige her:

0:00

Fundet død i sit hjem

26-årige Mac Miller, hvis rigtig navn var Malcolm James McCormick, blev i september 2018 fundet livløs i sit hus i Californien. Los Angeles Politi kunne efterfølgende bekræfte, at Mac Miller var død af en overdosis bestående af fentanyl, kokain og alkohol.

Det havde i flere år været offentligt kendt, at Mac Miller kæmpede med et stofmisbrug, hvilket han også rappede om i flere af sine sange.

Rapperen har før både optrådt på Roskilde Festival og på det københavnske spillested Store Vega, men måtte i 2016 aflyse sin koncert på den fynske musikfestival Tinderbox på grund af "personlige sundhedsproblemer".

Stadig elsket og savnet

Flere fans på Twitter har det seneste døgn reageret følelsesladet på nyheden om det nye album.

- Den 17. januar vil Mac Miller udkomme med sit sidste projekt. Lad være med at kontakte mig, for jeg vil gå i isolation og gå igennem forskellige følelser. Tak på forhånd, tweeter en fan.

- Da Mac Miller døde, troede vi, at vi aldrig ville høre et nyt nummer fra ham igen. Jeg kan ikke vente til at lytte til 'Circles', tweeter en anden.

- Nyt Mac Miller-album udkommer om to uger, og jeg græder allerede, skriver en tredje.

'Swimming' blev udgivet kun måned før Mac Millers død, og albummet blev efterfølgende nomineret for 'Bedste rap-album' ved de amerikanske Grammy Awards og strøg direkte ind som nummer tre på Billboard 200-hitlisten i USA.

Kort efter sin død blev der arrangeret en koncert for den afdøde rapper, der skulle samle penge ind til 'The Mac Miller Circles Fund'. Fonden har til mål at hjælpe unge i udsatte områder til at "indse deres fulde potentiale".

Navne som Chance The Rapper, Travis Scott, Anderson.Paak og John Mayer var bare nogle af de mange stjerner, der optrådte til koncerten.

Hør Mac Millers nummer 'Dang' med Anderson.Paak her:

0:00
FacebookTwitter