Han er Danmarks nye popprins - men skal altså lige vænne sig til opmærksomheden

- Når man skal fortælle om sig selv og sin person, bliver det pludselig meget skrøbeligt, siger den 22-årige hitsanger Nicklas Sahl.

- Det har været et vildt år.

Sådan siger den 22-årige sanger og sangskriver Nicklas Sahl.

For blot et år siden var han en stort set ukendt gut fra en lille by i Østjylland, men siden er det gået stærkt.

Hitsinglen 'New Eyes' sendte for alvor karrieren på stjernefart, og i dag er han et af de mest lovende popnavne herhjemme.

Men hvem er manden bag guitaren og den store stemme? Vi mødte Nicklas Sahl til en snak om hans 'sindssyge' debutår, drømmene for fremtiden, og hvorfor det er lidt mærkeligt at tale om sig selv i et interview.

Lyt til 'New Eyes' her, mens du læser videre:

0:00
 • Vi møder sangeren på hotellet Manon les Suites i København. Her spillede Nicklas Sahl en koncert - en såkaldt 'showcase', - hvor han optrådte for folk fra musik- og mediebranchen. For ham var dén optræden tidspunktet, hvor tingene virkelig tog fart. - Jeg havde hørt i krogene, at folk sagde: 'I skal fandme høre ham Nicklas dér, han kan sgu noget'. Men ingen anede, hvem jeg var, og jeg følte mig lidt som en underdog.
  1 / 8
 • Men showet gik godt. - Lige efter jeg havde spillet, kom min manager hen til mig og sagde: 'Jeg tror ikke, vi forstår, hvor meget det kommer til at betyde, at vi spillede her i aften'. Det, tror jeg sgu, er rigtig nok. Det var første skridt til alt det, der er sket sidenhen, siger han. Få uger senere stod han på landsdækkende tv og optrådte i 'Go' Morgen Danmark', og de første sten til popeventyret forude var lagt.
  2 / 8
 • Musikken har altid været en stor del af Nicklas Sahls liv. - Da jeg var fire år gammel, huggede jeg min søsters plastikguitar. Så sad jeg på mit værelse og spillede på den hele tiden. Men jeg er ret sikker på, at det ligger i mine gener på en eller anden måde, for den der passion for musik har altid været meget naturlig for mig, siger han. I dag skriver Nicklas Sahl sine egne sange, og de fleste numre bygger på hans egne oplevelser. - For mig er det sindssygt vigtigt, at det kommer fra mig, og at det er en af mine historier. De gange, jeg har lavet en sang, der ikke er bygget på mine egne oplevelser, mister den lidt den der nerve, som, jeg synes, skal være der, forklarer han.
  3 / 8
 • Nicklas Sahl er vokset op i Hadsten, en lille by tæt på Aarhus. For halvandet år siden flyttede han til København for at satse på musikken og startede samtidig på universitet. I sommer droppede han ud. - Det var faktisk rigtig fedt at tage den beslutning. Jeg har hele tiden vidst, at hvis jeg på et tidspunkt kunne sige: 'Nu kan jeg leve af at spille musik', så skulle jeg bare gøre det. Jeg kunne sagtens være endt med at gøre bacheloren færdig, men tingene gik bare lidt hurtigere, end jeg havde regnet med.
  4 / 8
 • Snakken falder på Spotify-streams. - Det ville da være mega løgn at sige, at jeg ikke går op i det. Det er sjovt og spændende at følge med i, siger Nicklas Sahl. Sangerens andensingle, 'New Eyes', har i skrivende stund fået tæt på ni millioner afspilninger på streamingtjenesten Spotify, og selvom det er overvældende, glæder succesen ham selvfølgelig. - Jeg har arbejdet sammen med min manager i tre år. Nogle gange siger vi, at vi har haft hinanden i røret hver dag i tre år, og det, tror jeg sgu ikke engang, er løgn. Vi brænder så meget for det her og har brugt sindssygt meget energi på det. Så når man udgiver sangene og får så fed en reaktion tilbage... Det er fantastisk, siger han og fortsætter: - Det er på en eller anden måde dét, det handler om. Hvis der ingen reaktion var, så var det sgu hårdt. Hvis det kun er dig, der føler, at du smider noget ud i verden, og verden bare er ligeglad. Men når folk tager det ind og siger: 'Wauw', så opstår magien for mig.
  5 / 8
 • Med succesen har Nicklas Sahl også måttet erkende, at det ikke kun er hans musik, der er fanger folk. De vil også vide mere om ham og hans person. Det oplever han for eksempel som nu, når han sidder og laver interviews. - Jeg får det bedre og bedre med det, men jeg synes jo, min musik er sindssygt spændende, og det kunne jeg snakke om hele dagen. Men når man skal fortælle om sig selv og sin person, bliver det pludselig meget skrøbeligt. Jeg er 22 år, og der er da mange ting, jeg ikke aner omkring mig selv, og som jeg stadig er ved at finde ud af. Der er tit folk, der spørger mig om, hvad min holdning er til forskellige ting, men altså… Det ved jeg sgu da ikke?
  6 / 8
 • Sidste år udsendte Nicklas Sahl debut-ep'en 'Planets', og der er flere nye sange i vente. Selv har han store forventninger til 2019. - Jeg håber, det kan stikke 2018. Mit debutår her har været ret vildt, og der har været så mange drengedrømme, jeg har kunnet sætte kryds ud for. Men der er stadig rigtig mange ting i vente, som vil kunne gøre 2019 endnu større, siger han. Én er de ting er at opnå succes i det store udland. Et mål, Nicklas Sahl langsomt er begyndte at arbejde hen imod. - Jeg har altid drømt om at komme ud og rejse med min musik, men vi har jo vitterligt ikke travlt. Vi er først lige begyndt på alt det her.
  7 / 8
 • - Jeg føler nogle gange, at jeg kan se mig selv stå på Orange Scene en dag. Det kan jeg se for mig, og det, synes jeg, virker rationelt nok i mit hoved, siger Nicklas Sahl, da snakken falder på drømmene for fremtiden. - Og så er der nogle ting, som er lidt mere fjerne, men som jeg kan forestille mig ske. Det er for eksempel at stå med en Grammy en dag eller spille på Wembley. Det gad jeg også godt.
  8 / 8
FacebookTwitter