Har bedt sine fans sige et sidste farvel: Nu er The Weeknd tilbage med 'ny æra'

Hitsangeren pakker den gamle The Weeknd væk. Men hvor er den nye retning på sangen 'Take My Breath'?

The Weeknd har selv kaldt sin nye musik for en ny begyndelse og bedt sine fans og verden om at vinke farvel til det gamle. (Foto: Rich Fury © Getty Images)

Det går ikke manges ører forbi, når én af tidens absolut største popstjerner udgiver ny musik.

Og vi spidser især alle ørerne, når der bliver varslet en ny retning, som The Weeknd har gjort (igen).

Gennem længere tid har sangeren teaset for, at den gamle The Weeknd var ved at blive lagt i graven, mens en ny æra er på vej.

Nysgerrige fans og resten af verden har kunnet følge spændte med i nedtællingen til den nye musik i en OL-promovideoInstagram, hvor alt The Weeknds tidligere indhold er blevet slettet, og på Twitter, hvor sangeren den seneste måned har skrevet tweets som:

- Daggry kommer.

Og:

- Sig jeres sidste farvel.

Så hvis du også er én af dem, der har kastet din kærlighed på det succesfulde album 'After Hours' fra 2020, kan du, ifølge sangeren selv, lige så godt vinke farvel til dén The Weeknd – den persona er long gone med den nye musik, har han nemlig varslet.

Og dog.

Spørger man radiovært på P3 Andrew Moyo, skal han nemlig lede længe efter en helt ny lyd i The Weeknds nye udgivelse, 'Take My Breath'.

- Jeg havde bygget en masse forventninger op, som jeg ikke er sikker på, jeg får indfriet, lyder det fra radioværten.

Hør 'Take My Breath' her, mens du læser videre:

0:00

For lytter du til 'Take My Breath', bliver du nemlig ramt af den samme diskolyd, som The Weeknd har haft stor succes med de seneste år.

- Jeg var spændt på, hvor han skulle hen nu. Men den her sang er en blanding af 'Starboy'-tiden og den seneste karakter i det røde jakkesæt med blodtud – vi får den klubbede lyd fra 'Starboy' blandet med 80’er-lyden fra 'After Hours', siger Andrew Moyo.

Radioværten mener ikke, at det her nummer nødvendigvis skriger 2021.

- 'Take My Breath' havde sagtens kunnet eksistere i det almindelige poplandskab de seneste fem-seks år. Det er bare sådan lidt "dark disco", som lyder pissegodt, men som ikke er superfremmed for The Weeknd, siger han.

The Weeknd gennem tiderne

Der er ellers skrevet flere kapitler i The Weeknds kunstneriske historie. Da den canadiske popstjerne – med det rigtige navn Abel Tesfaye – først brød igennem, blev han kendt for at lave inderlig, sexet og mørk R&B-musik på albummene 'Kiss Land' og 'Beauty Behind The Madness', hvor der ikke var overladt meget til fantasien.

I 2016 brød han med den lyd, barberede sine dreadlocks af og skiftede retning. Han indledte sit samarbejde med houseduoen Daft Punk på albummet 'Starboy' og fik stor succes med en langt mere poppet diskolyd på numre som 'I Feel It Coming' og 'Starboy'.

Efter fire år chokerede hitmageren til gengæld alle, da han sidste forår udgav albummet 'After Hours' og introducerede et noget andet look.

Væk var den velkendte The Weeknd, og i stedet blev verden mødt af en gennembanket, plastikkirurgiskramt sanger i rødt jakkesæt, der fik alle til at hæve øjenbrynene.

Det var 'After Hours'-æraen med det velkendte, røde jakkesæt, der satte sit præg på The Weeknds Super Bowl Halftime-show tidligere på året. (Foto: Mike Ehrmann © Getty Images)

Den æra blev markeret med et spektakulært Super Bowl Halftime-show, hvor The Weeknd trak det røde jakkesæt og bandagerne med på scenen.

Men nu er også den person gemt væk, og jakkesættet er – til The Weeknds egen store tilfredsstillelse – smidt ud for at skabe plads til dét, han selv kalder for et nyt projekt og en ny begyndelse.

- Jeg vil gerne takke Gud for, at jeg ikke behøver at bære det røde jakkesæt længere, sagde han til Billboard Music Awards i maj.

I stedet har han brugt tiden på at lave et nyt album, som han betegner som "det album, jeg altid gerne har villet lave".

Radiovært Andrew Moyo har dog stadig til gode at se, hvordan det kommende album kommer til at adskille sig fra de seneste to fra sangeren.

- Det kan sagtens være, at det nye kommer til at findes på pladen – og så er det her bare den store dåseåbner af en popsingle. Men hvis det her nummer er et forvarsel om, hvad der kommer til at ske, så er det ikke, hvad jeg vil kalde en ny retning. Så er det "bare" mere af den - glimrende - musik, han tidligere har udgivet, siger Andrew Moyo.

FacebookTwitter