Har du hørt ham? 22-årig dansk rapper står over for sit helt store gennembrud

Undergrundsrapperen Baby Bino fra København er bedst kendt for hits som 'Blæst Hver dag' og 'God Mad'.

(Foto: Andreas Bro/Oliver Seppo © dr)

Han har hundredetusindvis af streams på Spotify.

Han startede sin karriere som medlem af hip hop-kollektivet Pizza Gang. Men nu er Baby Bino at finde i kollektiverne RigForEvigt og 25/8, som danner udgangspunkt for hans musik.

Og nu står han overfor det store gennembrud.

- Hvis jeg har følelsen af, at vi hygger, så kan jeg lave musik. Men hvis det føles som et arbejde, bliver det svært for mig, siger den 22-årige undergrundsrapper fra København.

Baby Bino bruger størstedelen af sin tid i studiet sammen med sine venner. På den måde bliver musikken aldrig kedelig men altid en fest.

- Det hele skabes i momentet, fortæller han, og så bliver der arbejdet intenst, indtil nummeret fungerer.

Hør 'Blæst Hver Dag', mens du læser videre og ser billeder fra Baby Binos session i studiet...

0:00
- Det er sgu meget simpelt. Jeg går i studiet tomhændet, forklarer Baby Bino, om måden han arbejder på. Han mødes ofte med produceren i studiet. De sætter et beat på, og sammen begynder idéerne at opstå. (Foto: Andreas Bro © dr)
Baby Bino er i studiet med produceren Chanelbigs, som han arbejder meget sammen med for tiden. Studiet har de sammen med en flok venner. Det ligger i en bunker i København. (Foto: Andreas Bro © dr)
- Jeg laver musik. Du kan også kalde det hip hop eller pop, det er lige meget for mig, fastslår han og forklarer, at han hader at putte ting i kasser, specielt sin musik. (Foto: Andreas Bro © dr)
Baby Bino arbejder bedst, når det er en fest at være i studiet. (Foto: Andreas Bro © dr)
Hvis det minder for meget om et arbejde, hvor han skal levere på kommando, går han i stå, fortæller han. (Foto: Andreas Bro © dr)
Klokken nærmer sig midnat, og Baby Bino er gået over jorden for at ringe til sin kæreste. Bunkeren blokerer alle signaler. (Foto: Andreas Bro © dr)
Baby Bino er gået ind i vokal boksen for at rappe til det track, som Chanelbigs og han arbejder på. Baby Bino er vokset op i et hjem med musik. Hans far er musiker og spiller saxofon og øvede sig tit i hjemmet, hvor Baby Bino voksede op. (Foto: Andreas Bro © dr)
Baby Bino gik til klaver fra han var 8 til han var 12. Han mistede interessen for det og begyndte i stedet at gå til rap på Københavns Ungdomsskole. Da han stoppede der, vidste han, at det var rap, som var stilen for ham. Navnet kommer ikke noget bestemt sted fra. Det har udviklet sig over årene og blev først til Baby Albino, som referer til hans meget lyse hud. Det endte med, at alle bare kaldte ham Baby Bino, fordi det var nemmere og lød bedre. (Foto: Andreas Bro © dr)
Da Baby Bino fandt ud af, at rap var vejen frem, startede han og nogle venner et crew med navnet Pizzagang. Det var her, Baby Bino udviklede sin stil og fandt ud af, hvilken slags musik han ville lave. (Foto: Andreas Bro © dr)
Efter nogle år opløste de sig selv. Baby Bino og nogle af de andre fra Pizzagang er i dag med i rapkollektiverne 25/8 og Rigforevigt. (Foto: Andreas Bro © dr)